Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кърмене и захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 1 351
Та въпросчето ми е следното:мога ли предварително да приготвя кашата(от елда например)-сутринта или на обед,и да я дам след обед?По принцип тогава я  давам ,но ми отнема много време приготовлението.Дали мога да я сваря по-рано през деня и да я съхранявам в хладилник  до часа на хранене  newsm78
Цитирай

София

Мнения: 2 180
Да, можеш, но е добре да я затоплиш малко преди да я дадеш (което ми се струва също като време с приготвянето).

А защо, всъщност, ти онема толкова много време?
Цитирай


Мнения: 1 351
Докато се свари елдата,докато се пасира......минава половин час!
Цитирай

München

Мнения: 2 567
Ако имаш, пробвай да я свариш в микровълновата, става доста по-бързо. Аз лично не съм приготвяла каши от предния ден, но смятам, че не е страшно  Wink
Цитирай

Видин

Мнения: 5 154
Можеш да изсушиш елдата във фурната предварително, да я смелиш и да я съхраняваш в бурканче под формата на брашно. След това отнема не повече от 4-5 минутки сваряването и, приготвя се като гриса и качамака.
В закованата тема "Рецепти за домашни пюрета и каши" ще намериш как точно да си направиш брашно от зърнените.
Цитирай


Мнения: 304
Аз не мисля, че има проблем да остане дори 24 часа в хладилника. Незнам точно за елдата, но като направя по-голямо количество просо и му го оставям в хладилника(но чисто), плодовото пюре по същия начин - за следващия ден. А за няколко часа според мен не трябва дори да се замисляш.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.