Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!запомни ме Забравена парола Активация на акаунт

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-3 от 3 отговора
Здравейте доктор Проданова,
дъщеря ми е на 1 година и 10 месеца и от много малка ми направи впечатление, че си пипа косата когато й се спи. От известно време обаче започна да си скубе косата и да яде отскубнатите косми и вече не само, когато я слагам да спи. Опитвам се да й отклонявам вниманието от това занимание, но не много успешно. Не знам дали факта, че е родена в 32 г.с има отношение към този проблем. Моля за съвет какво да правя за да й отклонявям вниманието от скубането на косата
Цитирай


Честно казано, за първи път попадам на подобен проблем и отговор на това едва ли може да се намери в учебниците по психология. Мисля, че преждевременното раждане няма отношение към това.
По-скоро това с косичката й е собствения й механизъм да се успокоява. А това, че я слага в устата си, вероятно е провокирано от факта, че все още е в оралната фаза, в която всички удоволствени преживявания са свързани с устата. Към втората година детето навлиза в друга фаза и вероятно с отстъпването на устата като основен орган за опознаване на света, ще отшуми и това.
 А самото пипане на косичката, може да продъжи значително по-дълго, но в това няма нищо смущаващо.
Колкото до конкретни механизми за отклоняване на вниманието, бихте могли да отворите тема и да провокирате творческото мислене на майките. Сигурна съм, че ще получите куп интересни идеи.
Цитирай


много Ви благодаря за бързия отговор. 
Цитирай


 Smile
Цитирай


1-3 от 3 отговора