Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 4 септ. 2010, 21:05 ч.

Кога се слагат туршийте?

  • 37 701
  • 260
  •   1
Отговори
# 45
  • Добрич, Варна
  • Мнения: 730
Някой да знае как се прави туршия- кисели динчета? Едно време баба ги правеше, бяха чудни, но никой не записа рецептата.

# 46
  • София
  • Мнения: 5 001
Някой да знае как се прави туршия- кисели динчета? Едно време баба ги правеше, бяха чудни, но никой не записа рецептата.
На същия принцип както суровата туршия....И се претака докато стане.....И аз много я обичам Crazy

# 47
  • Мнения: 2 096
Oт чисто любопитство - какви са тези кисели динчета?Интересно ми е що за вкус е,не че ще тръгна да ги правя Crazy

# 48
  • София
  • Мнения: 5 001
Ами много е вкусна туршията от динчета......Прави се от дребните динчета ,които остават на края на бостана....
Големина около юмрук или два юмрука....

# 49
  • Мнения: 211
Момичета, днес си взех зелени доматчета и ми се иска да ме "светнете" за някоя хубава и лесна рецепта.Ако може да не се добавя нищо друго, че ще ме изгонят от нас с тия зимнини! Laughing Обичам сладникави туршии, но става всичко, каквото ви дойде наум.Благодаря предварително!  bouquet

# 50
  • русе
  • Мнения: 50
Момичета ние приготвяме една медена туршия с камби,моркови и карфиол с аспирин и мед става много вкусна и хрупкава.Не знам дали някъде не е написана в темата ако не е мога да я напиша.

# 51
  • София
  • Мнения: 375
BOBIVO1,напиши я рецептата за тази туршийка.
 

# 52
  • Талант на 2012,2013 г.
  • Мнения: 2 994
Момичета ние приготвяме една медена туршия с камби,моркови и карфиол с аспирин и мед става много вкусна и хрупкава.Не знам дали някъде не е написана в темата ако не е мога да я напиша.

Знам ли дали я има... newsm78 Ако не ти представлява трудност - драсни я... Embarassed Praynig

# 53
  • русе
  • Мнения: 50
Момичета ето
    
   КАМБИ С МЕД
7ч.ч.вода
1ч.ч.сол
2ч.ч.захар
1ч.ч.олио
1ч.ч.мед
5ч.ч.оцет
Всичко се заварява и се заливат с горещата течност вече напълнени в буркани нарязани камби,моркови целина,чесън и карфиол.Затварят се и се обръщат с капачките надолу.Така престояват 1 денонощие и се обръщат с капачката на горе и така 3-4 дена след това се  прибират на хладно.От тази доза излизат 3 три литрови и 2 компотени буркана.Сигурна съм,че ще ви хареса. Hug Hug Hug
Оооо забравих да напиша на 3 литра буркан 6 аспирина,а на компотен 2 аспирина.

# 54
  • София
  • Мнения: 375
На мен много ще ми хареса,благодаря ти  bouquet

# 55
  • Талант на 2012,2013 г.
  • Мнения: 2 994
И на мен ми допадна, ама горе-долу какво количество зеленчук слагаш за тази марината?!? newsm78

# 56
  • русе
  • Мнения: 50
И на мен ми допадна, ама горе-долу какво количество зеленчук слагаш за тази марината?!? newsm78
Ами пълниш почти до горе.

# 57
  • Русе
  • Мнения: 8 141
 Момичета как консервирате печен патладжан

# 58
  • Талант на 2012,2013 г.
  • Мнения: 2 994
Здравей. Лично аз затварям бурканите и варя 20 минути.Така де - стерилизирам... Embarassed Hug

# 59
  • Русе
  • Мнения: 8 141
 
Здравей. Лично аз затварям бурканите и варя 20 минути.Така де - стерилизирам... Embarassed Hug
  А за консервант какво слагаш.



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт