Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

На точното място, в точния момент

Мнения: 7 886
Ако не знаете, ето рецептата:

Едно пиле, върху пласт морска сол (на едрите кристали), без никакви други добавки се пече на 250 градуса, в тава, поставена на най-ниското ниво на фурната. След като кожичката зазлати от горната страна, обръщате пилето.

Резултатът е перфектно опечено, непресолено пиле с хрупкава кожичка. Ако помните едновремешните ресторанти "Златното пиле", с тази рецепта ще сте най-близо до убийствения вкус на истинското пиле на грил (днешните мариновани печени пилета са твърде "течни" и мазни за вкусовите рецептори на нашето семейство).
Приятен апетит!  chef
Цитирай

Бургас

Мнения: 249
Тази рецепта съм я чувала ,но ниога не съм я приготвяла.Трябва да опитам някой път.
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 553
Аз съм чувала за тази рецепта, но с риба.......но не си спомням рибата - шаран ли беше??? Слага се отдолу пласт морска сол, рибата и отгоре се покрива пак с сол. Пече се в фурна.
Цитирай

Варна

Мнения: 4 819
Abadjieva благодаря за чудесната идея.
Ще пробвам.  
Rose
Цитирай

Monaco di Baviera

Мнения: 545
Abadjieva, благодаря ти и аз за рецептата.
Снощи я пробвах и пилето стана страхотно!  thumbs
Цитирай


Мнения: 3 107
Тази рецепта е любимата на мъжа ми. Само че аз я знам по друг начин, но ефекта е същия Wink

На дъното на тавата се слага обикновена сол (не морска) и преди да се сложи във фурната пилето се намазва леко с масло/маргарин. Аз не го обръщам като се запече. Но веднага след като се извади от фурната го намазвам пак с масло или маргарин (каквото има в хладилника, ама е по-често маргарин).
 Cool  Very Happy  Razz
Цитирай

Бургас

Мнения: 249
Направих я тази рецепта и пилето стана страхотно ,и много по бързо.Има същия вкус като пиле на грил.А и според мен приготвено така е много по здравословно.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.