Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 19 септ. 2010, 12:16 ч.

С.Г.ГРУП ООД-задължения

  • 11 040
  • 3
  •   1
Отговори
  • Мнения: 0
Здравейте,наскоро получих писмо от фирма С.Г.ГРУП ООД озаглавено "Извън съдебна покана".Това е фирма,която се занимава с "цедиране и събиране на задължения на множество финансови и нефинансови институции",според техните думи.В писмото се твърди,че аз съм длъжник,но никъде не се споменава на коя институция дължа пари нито сумата.За да получа информация за задълженията си трябва в 3-дневен срок от получаването на писмото да се обадя на посочените телефони,за да си уговоря час с техен консултант.Писмото явно е ксеро-копие,защото печата не е редовен и никъде няма дата,за да си направя сметка какъв е този 3-дневен срок.До момента съм получила 2 писма на мое име в период от около месец,месец и нещо.
Аз нямам задължения към никой друг освен един телефон на изплащане към TBI-credit.Проверила съм си договора към тях и всички вноски до момента са си внесени и там няма проблем.Други кредити или заеми нямам.На мое име имам единствено сметката ми към Мтел,с която също нямам проблеми до момента.Аз съм на 22год. и недвижимо имущество нямам на мое име.Проверих фирмата има си булстат и сайт,в който трябва да си въведа ЕГН-то,за да си проверя задълженията, а не смея да го направя.
Интересувам се дали някой е попадал в подобна ситуация до момента.Как да процедирам?Дали телефоните,които са ми дадени за връзка с тях,не са с цел печалба от импулси.Възможно ли е да са ми намерили точния адрес от някой сайт,в който съм се регистрирала или нещо подобно?Убедена съм,че нямам задължения към никой,освен,ако някой друг не е използвал името ми и данните.Възможно ли е това да е някаква фирма-фантом,както се казва?
Ще съм много благодарна,ако някои сподели мнението си. Simple Smile)))

# 1
  • Мнения: 985
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=476030.0-На втората страница в клюкарника-10 теми след тази. Peace

# 2
  • Мнения: 1
Здравейте, получих писмо от СГ ГРУП  ООД ,
УВЕДОМЛЕНИЕ
за прехвърляне на вземане по чл.99 ал.3 от Закона за задълженията и договорите.
Мобилтел ЕАД  , прехвърлят  мои задължения към въпросната фирма , с която имат договор за цесия.
Твърдят , че имам задължения в размер на 44,88 лв.от 2010г. - неустойки по договор.
За тези неустойки аз никога не съм уведомяване /никога/. В офис на мобилният оператор не могат да ми обяснят за какво точно става въпрос/за какво е бил този договор и т.н./ Не могат и да ми отговорят защо не са ме уведомили за наличието на мое задължение към тях.
Звънях във въпросната фирма и там един арогантен господин също не можа да ми каже нищо друго освен , че имам задължение и то е за неустойки по договор / за какво е бил този договор не пожела да ми каже/. Ако предположим ,че имам такова задължение, в което силно се съмнявам , то не е ли изтекъл давностен срок?
Не зная какво да предприема ?

# 3
  • Мнения: 35 211
Изтекла е давността, да.
И мъжа ми го търсиха за измислен договор към мобилен оператор, към който никога не е подписвал (даже бяха ползвани данните му от старата лична карта, когато вече е бил с подновена). Обясни му човешки, че първо - такъв договор не е подписван от него, и второ, ако беше реално задължението операторът щеше да си го търси още тогава, не години по-късно. Много са арогантни по телефона, но не им обръщай внимание. Кажи ясно и точно, че давността е изтекла, ако имат претенции - да си заведат дело (никой няма да допусне да тръгне такова, защото нямат основание).

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт