Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

се променя - разгледайте новостите и споделете с нас впечатленията си Включете се
Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Балчик-Сливен

Мнения: 1 041
По всякакъв начин съм правила баница и все нещо не ми харесва.Затова споделям с вас една рецепта на моя съседка.При тази рецепта никога няма да кажете -не стана.И е със страхотен вкус
Продукти-1 чаена чаша кисело мляко+1чаена лъжичка сода+3яйца+2-3 супени лъжици брашно.тези продукти се разбиват в купа.Вземат се по два листа кори и се намазват  с тази смес,а върху нея се натрошава сирене,навива се на руло и се подрежда в намаслена тавичка.Може да подредите рулата прави или  да навиете като охлюв.Тази смес е достатъчна за 400гр.кори ,аз лично ползвам на Бела.Отгоре слагате малко олио и печете в загрята на 150 градуса фурна.След като я извадя наръсвам малко сода или обикновена вода и завивам с чиста кърпа за около десет минути.Ако е на охлюв я обръщам в друга тава,за да омекне.
Плънканта може да разнообразите с това,което обичате-тиква,спанак,гъби,шунка и кашкавал и т.н.
Добър апетит!
Цитирай


Мнения: 4 914
много апетитно.ще пробвам.
Цитирай

Там край гората

Мнения: 202
С толкова много яйца, как няма да е хубава?
Цитирай

USA

Мнения: 179
С толкова много яйца, как няма да е хубава?
Наличието на много яйца не винаги е гаранция за добър вкус newsm78  .
По този повод ще разкажа една случка - приятелка ( американка ) ще прави баница, в нас много и хареса - давам аз подробно рецептата, пиша и описвам с подробности кое и по колко  Cool. На следният ден тя пристига с нещо в един найлонов плик и казва- ето това е баницата  Sick. " Нещото се оказа смес от 12 яйца +почти килограм сирене на 1 опаковка кори - можете да си представите на какво приличаше и на всичко отгоре недопечено...
Цитирай

USA

Мнения: 179

Продукти-1 чаена чаша кисело мляко+1чаена лъжичка сода+3яйца+2-3 супени лъжици брашно.тези продукти се разбиват в купа.Вземат се по два листа кори и се намазват  с тази смес,а върху нея се натрошава сирене,навива се на руло и се подрежда в намаслена тавичка.!

Определено ще опитам рецептата, на подобна попадам за първи път.
Благодаря !
Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
dani66 и аз я правя така само че слагам и половин чаша олио.Хубавата баница става с повече олио.И накрая оставям от тази смес за намазване на баницата отгоре.Става много вкусно!  chef
Цитирай

Севлиево

Мнения: 1 650
dani66 и аз я правя така само че слагам и половин чаша олио.Хубавата баница става с повече олио.И накрая оставям от тази смес за намазване на баницата отгоре.Става много вкусно!  chef

и аз я правя така. Брашното придава плътност на плънката, как звучи само Laughing
Много обичам баница с ръчно точени кори/купени от магазина, естествено Laughing/. Просто е фантазия-става като купешките банички, защото корите са по-дебели и хрупкави, мммм  chef
Цитирай

София

Мнения: 4 264
А пък аз отгоре задължително слагам парченца масло. Мирише много вкусно, зачервява се добре...ммм....потичат ми лигите като чуя за баница! eat
Цитирай

София

Мнения: 2 123
за да не отварям нова тема ще се включа тук с ГОРЕЩА препоръка:
Опитайте да направите баница с кори "Сърбиянка". Корите са малко по-плътни, ръчно точени - абе несравними са с останалите. Засега съм ги открила само във Фантастико!
Цитирай

софия

Мнения: 7 282
за да не отварям нова тема ще се включа тук с ГОРЕЩА препоръка:
Опитайте да направите баница с кори "Сърбиянка". Корите са малко по-плътни, ръчно точени - абе несравними са с останалите. Засега съм ги открила само във Фантастико!
наистина са върха!
Цитирай

Варна

Мнения: 360
И аз до сега съм правила по този начин баница, но не съм слагала брашно към сместа(сега ще пробвам и така ). Понякога оставам жълтък и намазвам корите отгоре ,а и малко сусамче поръсвам като имам.
Цитирай

BG-Пловдив

Мнения: 1 269
 newsm10СУПЕР РЕЦЕПТА! Много хубава става, аз правя подобна, но сама си точа корите. Масълцето отгоре е задължително за разкош!!!  food002
Цитирай

NL

Мнения: 4 363
Ами направих я ,хареса ми-супер е благодаря за рецептата   bouquet
Цитирай

Springfield, VA

Мнения: 5 625
И аз ще пробвам!  Peace
Цитирай

София

Мнения: 2 790
за да не отварям нова тема ще се включа тук с ГОРЕЩА препоръка:
Опитайте да направите баница с кори "Сърбиянка". Корите са малко по-плътни, ръчно точени - абе несравними са с останалите. Засега съм ги открила само във Фантастико!

и в Хит ги има, чудни са!!!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.