Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Свищов

Мнения: 1 616
Момичета преди време в един от броевете на "Журнал за жената" бяха публикувани арменски рецепти (дано не греша) и там имаше рецепта на сладък салам. Моля, ако някоя от вас има възможност, да ми я напише тук (може и на лични), че съм затрила някъде точно този брой. Благодаря! Very Happy
Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
Намерих броя с арменската кухня но там няма рецепта за сладък салам.Освен ако има друг брой....... newsm78
Цитирай

Свищов

Мнения: 1 616
Намерих броя с арменската кухня но там няма рецепта за сладък салам.Освен ако има друг брой....... newsm78
Shocked А така! Ами явно аз съм в грешка, но съм сигурна, че в един от броевете имаше такава рецепта... newsm78 newsm78 newsm78
Цитирай

sofia

Мнения: 5 140
Незнам дали точно това те интересува,но аз имам тази рецепта за Сладък Салам:

-1 и 1/2 пакет обикновенни бисквити намачкани)
-1 пакетче масло
-1 яйце
-1 ч.ч пудра захар
-шепа смлени орехи

Всичко се обърква с ръка.Оформя се под формата на салами се овива с фолио.
Съхранява се в хладилника.
Цитирай

Sofia

Мнения: 607
Eто я арменската рецепта за сладък салам от "Журнал за жената":

СЛАДЪК САЛАМ
необходими продукти за 4 порции:
60гр. бисквити
120гр. захар
40гр. какао
40гр. коняк
120гр. масло
2 яйца


Натрошените бисквити се смесват със смлените орехи. Навлажняват се с коняк. Захарта, какаото, маслото и яйцата се смесват и разбиват до получаването на гъст крем. Към него се добавя бисквитеният микс. Така приготвената смес се оформя на руло и се охлажда. Сладкият салам се поднася обилно поръсен със смлени орехи и гарниран със сладко от зелени орехчета.
Цитирай

Свищов

Мнения: 1 616
Горещи благодарности на Синеочка и Лиана!!!  bouquet  Вчера прегледах доста предложения за сладък салам тук, във форума, но кой-знае защо бях останала с впечатлението, че рецептата в списанието е по-различна, та затова пуснах темата! Още веднъж - благодаря ви!  Love
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.