Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

сред цветята

Мнения: 3 033
Съществуват ли рецепти, в които мога да иzполzвам раzбит рибен хайвер? Защото имам още едно бурканче, а само аz го ям и ми омръzна. Моля дайте идей. Smile
Цитирай

out of space

Мнения: 7 341
Аз правя салатка с него. Ето ти рецептата все пак.
3-4 лъжици от хайвера слагаш в средата на по- голяма плоска чиния.
Около него нареждаш пушена или маринована херинга (и друга рибка може)
Около рибката нарязваш домати и краставици.
Върху всичко това слагаш пълнени с нещо маслини (аз слагам с аншуа или сьомга)
Ръсиш отгоре накълцан лук, копър и магданоз.
Цвръкваш лимонче, поръсва леко със сол и зехтин.
Вкусно!
Цитирай

сред цветята

Мнения: 3 033
Благодаря ти Ерика, най-накрая малко раzнообраzие в таzи хайверена история. Ще опитам непременно. Smile
Цитирай

Лас Вегас

Мнения: 470
Erica,mnogo interesna retzepta.Kak obache se razbiva haivera? Rolling Eyes Mojesh li da mi dadesh retzepta za tova.I kakvo da izpolzvam mikser ili pasator?
Цитирай

Пловдив

Мнения: 12 934
Зависи колко хайвер искаш да разбиваш, аз го разбивам на око, на към 50тина грама слагам три супени лъжици олио.В порцеланов съд хайвера (яйчицата) се намачкват с лъжица, слагам половин лъжишца олио и продълвавам да мачкам, и мачкам, мачкам, докато стане хомогенно. След това с пасатора започвам да бъркам, и добавям останалото олио, ама капка по капка на много малки порции. През това време сместа трябва да стане  една бухнала и бяла. Като реша че ми стига толкова бъркане добавям настъргана една средно голяма глава лук, една или две супени лъжици галета (по желание, баба ми например не слага) и сол на вкус (зависи дали хайвера ти е бил осолен, нашия обикновено е солен и не слагам повече сол) и доразбърквам всичко. После го пъхам в хладилника да се изстуди и готово  Wink
Цитирай

out of space

Мнения: 7 341
Цитат на: Янтра
Зависи колко хайвер искаш да разбиваш, аз го разбивам на око, на към 50тина грама слагам три супени лъжици олио.В порцеланов съд хайвера (яйчицата) се намачкват с лъжица, слагам половин лъжишца олио и продълвавам да мачкам, и мачкам, мачкам, докато стане хомогенно. След това с пасатора започвам да бъркам, и добавям останалото олио, ама капка по капка на много малки порции. През това време сместа трябва да стане  една бухнала и бяла. Като реша че ми стига толкова бъркане добавям настъргана една средно голяма глава лук, една или две супени лъжици галета (по желание, баба ми например не слага) и сол на вкус (зависи дали хайвера ти е бил осолен, нашия обикновено е солен и не слагам повече сол) и доразбърквам всичко. После го пъхам в хладилника да се изстуди и готово  Wink



И аз го правя така, но добавям и две намокрени, изцедени и наронени филии хляб, също така малко лимон или оцет. Но най- често тази салата я правя с готовия хайвер в кутийките, този дето се продава по рибарските магазини.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 12 934
Аааа вярно и аз слагам лимон, ама забравих да го напиша  Embarassed и ще пробвам с хляба вместо с галета да го видя как е. И само да добавя, ако прибавиш повече олио и се пресече, не се притеснявай - бъркане му е майката, бъркаш с пасатора докато ти изтръпне ръката  Laughing
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.