Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 18 авг. 2004, 14:29 ч.

Рецепти с хайвер

  • 5 891
  • 6
  •   1
Отговори
  • сред цветята
  • Мнения: 3 030
Съществуват ли рецепти, в които мога да иzполzвам раzбит рибен хайвер? Защото имам още едно бурканче, а само аz го ям и ми омръzна. Моля дайте идей. Simple Smile

# 1
  • out of space
  • Мнения: 7 505
Аз правя салатка с него. Ето ти рецептата все пак.
3-4 лъжици от хайвера слагаш в средата на по- голяма плоска чиния.
Около него нареждаш пушена или маринована херинга (и друга рибка може)
Около рибката нарязваш домати и краставици.
Върху всичко това слагаш пълнени с нещо маслини (аз слагам с аншуа или сьомга)
Ръсиш отгоре накълцан лук, копър и магданоз.
Цвръкваш лимонче, поръсва леко със сол и зехтин.
Вкусно!

# 2
  • сред цветята
  • Мнения: 3 030
Благодаря ти Ерика, най-накрая малко раzнообраzие в таzи хайверена история. Ще опитам непременно. Simple Smile

# 3
  • Лас Вегас
  • Мнения: 470
Erica,mnogo interesna retzepta.Kak obache se razbiva haivera? Rolling Eyes Mojesh li da mi dadesh retzepta za tova.I kakvo da izpolzvam mikser ili pasator?

# 4
  • Пловдив
  • Мнения: 15 545
Зависи колко хайвер искаш да разбиваш, аз го разбивам на око, на към 50тина грама слагам три супени лъжици олио.В порцеланов съд хайвера (яйчицата) се намачкват с лъжица, слагам половин лъжишца олио и продълвавам да мачкам, и мачкам, мачкам, докато стане хомогенно. След това с пасатора започвам да бъркам, и добавям останалото олио, ама капка по капка на много малки порции. През това време сместа трябва да стане  една бухнала и бяла. Като реша че ми стига толкова бъркане добавям настъргана една средно голяма глава лук, една или две супени лъжици галета (по желание, баба ми например не слага) и сол на вкус (зависи дали хайвера ти е бил осолен, нашия обикновено е солен и не слагам повече сол) и доразбърквам всичко. После го пъхам в хладилника да се изстуди и готово  Wink

# 5
  • out of space
  • Мнения: 7 505
Цитат на: Янтра
Зависи колко хайвер искаш да разбиваш, аз го разбивам на око, на към 50тина грама слагам три супени лъжици олио.В порцеланов съд хайвера (яйчицата) се намачкват с лъжица, слагам половин лъжишца олио и продълвавам да мачкам, и мачкам, мачкам, докато стане хомогенно. След това с пасатора започвам да бъркам, и добавям останалото олио, ама капка по капка на много малки порции. През това време сместа трябва да стане  една бухнала и бяла. Като реша че ми стига толкова бъркане добавям настъргана една средно голяма глава лук, една или две супени лъжици галета (по желание, баба ми например не слага) и сол на вкус (зависи дали хайвера ти е бил осолен, нашия обикновено е солен и не слагам повече сол) и доразбърквам всичко. После го пъхам в хладилника да се изстуди и готово  Wink



И аз го правя така, но добавям и две намокрени, изцедени и наронени филии хляб, също така малко лимон или оцет. Но най- често тази салата я правя с готовия хайвер в кутийките, този дето се продава по рибарските магазини.

# 6
  • Пловдив
  • Мнения: 15 545
Аааа вярно и аз слагам лимон, ама забравих да го напиша  Embarassed и ще пробвам с хляба вместо с галета да го видя как е. И само да добавя, ако прибавиш повече олио и се пресече, не се притеснявай - бъркане му е майката, бъркаш с пасатора докато ти изтръпне ръката  Laughing

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт