Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!запомни ме Забравена парола Активация на акаунт

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 139 отговора

Анкета

Какви имунастимуланти давате?

Въведи твоя глас
Интересува ме дали давате имуностимуланти в есенно-зимният сезон и ако да какви. И най-вече доволни ли сте от това което давате. Колко време ги давате - постоянно или само при болест и колко често боледуват децата ви със и без тях. Ако сте гласували "друго" кажете какво. И уточнявайте за колко големи деца става дума и дали ходят на ясла/градина.
(Само уточнение, че има голяма заблуда по въпроса - Изопренозин, Инфлуцид и Осцилококцинум не са имуностимуланти, а противовирусни средства, не ги намесвайте.)
Цитирай


Тази тема е за друг подфорум               http://forum.bg-mamma.com/index.php?board=14.0.
Там има доста теми за имуностимулантите.
Цитирай


Не, не давам нищо. Когато се разболее давам витамин С и калций до 5 дни и нищо друго.
Синът ми е на 3г6м.
Цитирай


Гласувах с друго. Давам Ехиначи - меченца за смучене с ехинацея, лекарката ги предписа за дъщеря ми миналата година, когато тръгна на ясла. Честно казано съм давала и други неща, но не виждам особен успех, детето все си боледуваше - кашлица и сополи. Просто Аз го излекувам след това 1 седмица в детската градина и пак болно. Съветвам те по този въпрос да си говориш с педиатъра. Ако той смята, че трябва да пиете нещо, тогава си го купи.
Цитирай


Миналата зима след разболяване в яслата започнах да давам Енгистол, това са някакви хомеопатични имуностимуланти. Давах ги около два месеца, през това време беше здрав, но трябва да се отчете и фактът, че повече не го пуснах на ясла. Сега нашата лекарка препоръча Саностол, давам му, ще видим дали ще има ефект.
Цитирай


Давам Мултисаностол, когато е болна. Профилактично не, за мен е ненужно натоварване на бъбреците и организмът като цяло. Плодове и баласнирано хранене е нашето решение. Боледува рядко.
Цитирай


Отскоро давам клеева тинктура за да сме без нищо.  Пълноценно хранене и ежедневна игра на открито според мен стоят в основата на доброто здраве при мъниците. Колкото до синтетични витамини и медикаменти под формата на имуностимулатори не одобрявам и не купувам.
Цитирай


Моите са на 10 и 9 г. Не давам нищо. Ходили са ясла и детска градина. Първите две години боледуваха сравнително често по моите критерии - основно хреми и съпровождащите кашлици /без да се налага да си остават вкъщи за повече от два-три дни веднъж или два пъти годишно/ поне по два пъти на полугодие. От трета група в детската това се случваше все по-рядко. От първи клас в училище - нито веднъж.
Цитирай


Тази година давам инфлуцид.
Цитирай


Дъщеря ми ходи на детска градина.
Сега за втора година давам Респивакс както е описано по схема, доволна съм.
От витамините давам Саностол от време на време.
Цитирай


Аз давам коластра,много добри отзиви чух за нея от близки майки.
Но въпреки това,детето ми пак се разболява и до антибиотик даже се стигна.
 Два месеца му давах коластра + витамини Саностол и беше здрав.
Явно се изисква индивидуален подход-на едно дете- даден продукт действа добре,на друго-друг.
Цитирай


Моят син е на 6г. и половина. Преди да тръгне на градина не боледуваше.
Първа група - ужас и безумие. Три дни на градина - 2 седмици в къщи с АБ.
Втора група - същото, но с по-малко АБ.
Трета група - като първа.
Започнахме с Бронховаксом още от първа група. Ефект никакъв. Миналата година направи отит, бронхит, няколко ангини и т.н.
Пил е Мултисаностол, Цитросепт, Умкалор, Киди и какво ли още не. Никаква полза.
Тази година започнах с Респивакс. Изпи първите 20хапчета. В 10-те дни почивка ще давам Ехиначи и сребърна вода. В чудене съм дали да дам и рибено масло. Такова пи лятото, но тогава не беше на градина, съответно не беше болен и не знам действа ли.

Силно се надявам тази година да има ефект поне от нещо, защото като видя сопол и вече ми се реве.  Crying or Very sad
Цитирай


за първи път давам Имунокид.от няколко дни го взема и не мога да кажа да ли ще има ефект.
после мисля да започна  сребърна вода,клеева тинктура,прибиотика още го обмислям-събирам информация и аз.
Цитирай


Кристиан пиеше по 2 антибиотика на месец до преди година. От миналата есен е на коластра + зелени водорасли и <да чукам на дърво> цяла година вече най-много лека хремичка, която минава за 2 дни със сребърна вода. Беше контактен два пъти с болни от шарка - другите деца се разболяха, той не. Вече година и още не мога да повярвам  Crazy , явно му действа добре. Никакви вируси и бактерии не му действат.
Цитирай


Давам вече трета година Саменто.Единия ми син е на 10 ,другия е на 5 .В графата често боледуващи са. С алергиии и т.н.Мисля ,че има ефект от това Саменто.
Цитирай


1-14 от 139 отговора