Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 7 ноем. 2005, 14:43 ч.
  • Преглеждания  870  Мнения  18  Онлайн  1
Отговори
  • Sofia
  • Мнения: 4 065
Включвам се и аз с няколко въпросчета след днешните пюрени експерименти.
1. Как махате на варената царевица люспичките?
2. Има ли някакъв трик вареният пасиран ориз да не е лепкав?? Той май още след варенето беше лепкав, бях му сложила зехтин, но нещо сигурно съм объркала  newsm78
3. Тъй като имам проблем с количествата продукти, винаги ми се получава адски много пюре. При получена кофти комбинация има ли някакъв начин да употребя останалото пюре, да го направя на нещо друго, или да хвърлям директно в кофата??? Куче нямаме....  Mr. Green

Това е засега, ще съм доволна да ме светнете  Grinning

Реклама
# 1
  • Мнения: 337
1. Царевица още не съм въвела и затова не мога да ти отговоря.
2. Когато пасирам варения ориз му доливам малко преварена вода или просто го варя с малко повече вода и го пасирам по воден.
3. Разбира се, че няма да го хвърляш или поне пробвай да добавиш друг зеленчук преди да го изхвърлиш. Всичко е на проба, грешка Simple Smile

# 2
  • София, Люлин
  • Мнения: 2 252
1. И аз не съм варила царевица, но не бих се занимавала. Твоята е малка, знам ли Thinking Предполагам, че нищо няма да й стане, ако не махаш люспите и се пасира добре пюрето.
2. Само ориз ли вариш и пасираш? Ако е само ориз, така е, лепкав е, както и варения картоф. Слагай някакъв воднист зеленчук за подобряване на консистенцията. Като започнах захранването с картоф, слагах ябълка (варих ги заедно) и проблем нямаше.
3. Защо да хвърляш остатъка? Сега ли захранваш? Аз разсипвам в бурканчета, това за следващия ден, може да стои в хладилника, а другите замразявам. Обаче моята яде цяло бурканче, а вие сигурно по мъничко. Все пак можеш да замразиш една част и до седмица да я даваш.

# 3
  • Мнения: 3 664
1.  както на грахчетата - стискаш зрънцето с палеца и показалеца от единия край и ако царевицата е добре сварена, то много лесно излиза от другия
2. да - вари го в повече вода. зависи и от марката ориз също така. аз купувам панини и не е лепкав
3. ако имаш предвид, че бебето не го харесва, освен да го хапнеш не виждам какво можеш да го направиш Simple Smile можеш евентуално да пробваш да го смесиш с нова комбинация по мъничко, но няма гаранция... като гледам бебето е мъничко така че според мен е по-добре да правиш по-прости комбинации пюрета, с по 2, най-много 3 вида зеленчуци

# 4
  • София
  • Мнения: 2 082
Ще ти кажа аз как надхитрих досадното белене на зрънцата грах (предполагам че става и за царевицата) - стискам го с пресичка за чесън. Така през дупките излиза, даже пюриран грах, а вътре остават ципите. Peace
Пробвай да добавиш адаптирано мляко, ако не стане много добро на вкус пюрето

# 5
  • Sofia
  • Мнения: 4 065
Мерси за идейките.
Аз по принцип слагам мляко в пюретата.
Хубавите пюрета и аз слагам в бурканчета. Специално днес стана един ужасен буламач, ако не беше пюрирано, можеше и да става за ядене...  Rolling Eyes Ориз с домат и чушка, грах, царевица - май наистина става само за кофата. Повече експерименти с ориз скоро няма да правя  Crossing Arms

# 6
  • София
  • Мнения: 1 114
Мами, извинете ме, че се намесвам в чужда тема, но имам въпрос, който не заслужава цяла нова тема. Купих си аз кафяв ориз, но не ми се суши и мели - страх ме е да не счупя кухненския робот. Мога ли направо да го варя с другите зеленчуци  - питам от гледна точка на това, че има много люспи и малко ме притесняват, въпреки пасирането. Tired Как мислите?

# 7
  • София, Люлин
  • Мнения: 2 252
Ориз с домат и чушка, грах, царевица - май наистина става само за кофата. Повече експерименти с ориз скоро няма да правя  Crossing Arms
Towa дето го ядат бебетата, не мога да го близна Simple Smile
Даа, и аз днес правих ориз със зеленчукова смес, че не бях слагала ориз отдавна. И разбрах защо Sad Резултата беше многоо лепкав. Ама го изяде, трудно, но нали беше гладна.  ooooh!
Не сте ли малки за домати? Аз днес за пръв път дадох зеленчукова каша с домати, пък на 3- 4 месеца ядеше само ориз, броколи, картофи и карфиол. Грах чак към 6-тия.  newsm78

Купих си аз кафяв ориз, но не ми се суши и мели - страх ме е да не счупя кухненския робот. Мога ли направо да го варя с другите зеленчуци - питам от гледна точка на това, че има много люспи и малко ме притесняват, въпреки пасирането. Tired Как мислите?
Не знам робота ти може ли да мели твърди частички, аз на моя не рискувам. Естествено, че можеш да вариш ориза с другите зеленчуци. Аз правя така: изсипвам първо зеленчука, който се вари най-бавно, ври, ври, добавям картофа или ориза и накрая, ако има нещо последно, като лук или печена чушка се доварява. Все едно готвиш манджа без подправки и запръжка. Какво толкова. Няма никакъв проблем да се варят нещата заедно, нали на едно място отиват. Grinning

# 8
  • Бургас
  • Мнения: 765
Ще ти кажа аз как надхитрих досадното белене на зрънцата грах (предполагам че става и за царевицата) - стискам го с пресичка за чесън. Така през дупките излиза, даже пюриран грах, а вътре остават ципите. Peace
Пробвай да добавиш адаптирано мляко, ако не стане много добро на вкус пюрето

Едно голямо благодаря !  bouquet
 Толкова време се мъча вече с този грах , зрънце по зрънце .. ooooh!
 Как не съм се сетила ... newsm78
  А то можело да бъде толкова бързо и лесно .

# 9
  • София, Люлин
  • Мнения: 2 252
Аз пък никога не съм махала ципите на грахчетата, никакъв проблем.

# 10
  • София
  • Мнения: 638
защо махате ципите на грахчетата и на царевицата?не виждам причина,то си е хубаво да има нещо по-дразнещо за червата,полезно е дори.

# 11
  • Sofia
  • Мнения: 4 065
защо махате ципите на грахчетата и на царевицата?не виждам причина,то си е хубаво да има нещо по-дразнещо за червата,полезно е дори.
За да не се задави  newsm78

Не сте ли малки за домати? Аз днес за пръв път дадох зеленчукова каша с домати, пък на 3- 4 месеца ядеше само ориз, броколи, картофи и карфиол. Грах чак към 6-тия.  newsm78
Всички тези ги ядохме вече. Докторът казва кога какво можем да ядем  Hug

# 12
  • Мнения: 5 684
Купих си аз кафяв ориз, но не ми се суши и мели - страх ме е да не счупя кухненския робот. Мога ли направо да го варя с другите зеленчуци  - питам от гледна точка на това, че има много люспи и малко ме притесняват, въпреки пасирането. Tired Как мислите?
Можеш да го вариш с другите зелен4уци, но е хубаво да го накиснеш преди това за няколко 4аса, защото той малко по-бавно увира от обикновения.

Пък аз никога не съм махала люспите на царевицата и граха. Като пасирам вси4ко и си е ок. Сега от време на време й давам цели зрънца, но гледам още не може да се справи с дъвкането им.

# 13
  • Mediterraneo
  • Мнения: 19 559
И аз не махам никакви люспи. Царевица още не съм въвела, но грах дадох преди месец, заедно с люспите Mr. Green Никакъв проблем. Според мен едва ли ще се задави от тях и не биха могли толкова да дразнят стомахчето. Все пак всеки си знае детето Peace

# 14
  • София
  • Мнения: 1 427
още като се захранвахме със зел.пюрета съм дала граха.Но никога не съм го белила.Пасирам го и няма помен от люспи.Иначе каквато съм нервна с това лющене ще ми изгорят бушоните Mr. Green

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт