Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 8 окт. 2010, 08:10 ч.

Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 46

 • 39 104
 • 718
 •   1
Отговори

Анкета

Прощавате ли (бихте ли простили) всичко на детето си?

Опции:

 • Мнения: 19

автор на колажа Али Ръза

"Листопад" е най-награждаваният сериал в Турция. През 2007 г. получава 4 награди за най-добър сериал, включително за най-добра семейна драма. През 2008 г. е удостоен с 5 награди за най-добър сериал, както и с награда за оригинална музика. Двама от главните герои - Халил Ергюн (Али Ръза Текин) и Бену Йълдъръмлар (Фикрет Текин) - са отличени за най-добри актьори на 2008 г. И през 2009 г. "Листопад" печели награда за най-добър сериал, а Халил Ергюн получава приз за най-добър актьор в главна роля за 2009 г. Наградите са присъдени от най-авторитетните телевизионни канали и списания в страната.


В главните роли:


автор на колажа nedkaangelova


автор на колажа nedkaangelova


Значение на имената на героите от "Листопад" на турски език:

Айше - означава тази, която живее в спокойствие и хармония, тази която ще ти се притече на помощ. Името произлиза от думата [AY] - луна; Али - означава величествен, огромен, извисен; Ръза - означава герой, владетел, господар; Ахмет - означава някой, който е хвален много; Гюлшен - персийски произход, означава градина с рози; Дениз - море; Джеврие - означава жестокост, болка, зло, страдание, мъка; Джейда - означава добър човек; хубава жена с дълга шия; Лейля - персийски произход, означава нощна светлина, светлина в тъмната далечина; Неджля - арабски произход, означава много неща, зависи от смисъла -  дете, син, семейство; Нехир - арабски произход, означава светлина, слънце, светъл, ярък, бляскав. Оуз - означава сътворен чист и добър; силен, стабилен; Тахсин - означава въодушевен, очарователен, пленителен, обещаващ; Ферхунде - персийски произход, означава благословен, щастлив; Фикрет - означава идея, разсъждение; цел, намерение; Хайрие - арабски призход, означава носещ щастие; Шефкет - означава копнеж; Яман - означава всяващ страх, смел, силен.


Музика: Тойгар Ъшъклъ
Soundtrack (Dizi Muzikleri)


Soundtrack - Torrent

Toygar Işıklı - Yaprak dökümü (Листопад)
Toygar Işıklı - Sonunda (Накрая)
Toygar Işıklı - Uzak (Далече)
Toygar Işıklı - Tebessüm (Усмивка)
Toygar Işıklı - Tutsak (Ако удържим)
Toygar Işıklı - Sonbahar (Есен)  
Toygar Işıklı - Kızım (Момичето ми)
Toygar Işıklı - Neden (Зaщо?)  
Toygar Işıklı - Bekleyiş (Очакване)
Toygar Işıklı - Koza (Пашкул)
Toygar Işıklı - Hayat bir umut (Животът е надежда)
Toygar Işıklı - Yoksun (Няма те)
Toygar Işıklı - Gözyaşı (Сълза)
Toygar Işıklı - Yalnızlık (Самота)


Превод на някой от песните, направен от Mishel_:
Tук, тук, тук, и тук
*Къщата от "Листопад" /Lazın Köskü/ може да откриете на адрес Beylerbeyi Şemsibey sokak 9 Üsküdar, Istanbul.

*Моля коментарите в темата за епизоди, които не са излъчени по БТВ, да се изписват с бели букви.

*Всеки, който има желание и вдъхновение, може да допринесе със свое творчество за художественото оформление на новите теми.


Резултатите от анкетата "Кое е това, което ви кара да продължавате да гледате сериала?" в тема 44:

Сюжетът на филма - 105 (50%)
Новите серии - 53 (25.2%)
Любим актьор/актриса - 28 (13.3%)
Форумът и съфорумците - 21 (10%)
Друго. Пишете в темата - 3 (1.4%)

Общ брой гласове: 140

Архив:

 Тема 1, Тема 2, Тема 3, Тема 4, Тема 5, Тема 6, Тема 7, Тема 8, Тема 9, Тема 10, Тема 11, Тема 12, Тема 13, Тема 14, Тема 15, Тема 16, Тема 17, Тема 18, Тема 19, Тема 20, Тема 21, Тема 22, Тема 23, Тема 24, Тема 25, Тема 26, Тема 27, Тема 28, Тема 29, Тема 30, Тема 31, Тема 32, Тема 33, Тема 34, Тема 35, Тема 36, Тема 37, Тема 38, Тема 39, Тема 40, Тема 41, Тема 42, Тема 43, Тема 44

Техническо изпълнение - H0uSse_Baby
Информация за новите епизоди по Канал D - Magosniwa, алабала&Ники & angel4e_f

# 1
 • Мнения: 2 583
 Laughing Eхеееее!Първа!Много готина тема-стилна и в зелено...........  Hug Мерси,соичка!
Приятно изкарване, и да се включваш от мястото на събитието!  Heart Eyes

# 2
 • Мнения: 7 110
Честита нова тема.
biskit, тъкмо си мислех, че съм първа и видях, че си ме изпреварила.
soya-fen, приятни мигове в Истанбул. Благодаря за страхотната тема.
nedkaangelova, АЛИ РЪЗА, поздравления. Колажите ви са много красиви.
В анкетата ще гласувам по-късно.
Доскоро!

# 3
 • Мнения: 113
Добро утро   Hug
Snejka, благодаря за закуската   Hug

Изобщо не харесвам връщането на Лейля, то май всички сме така... А и такова отношение, да ми седи права до масата, да чака тате да каже "може да седнеш".... щях да се врътна на момента   Mr. Green
Моята майка ми е казвала, че може много да съм сбъркала, може непоправими неща да съм направила, но това че съм и дете никога не може да се промени! Така мисля и аз, Али Реза не трябваше да го казва, още повече на Шевкет, докато му го казваше , крилца му порастваха .... Ами аз не съм пропускала серия, а като си помисля какво е направила Лейлята.... не мога веднага да се сетя, а виж за Шевкет веднага, но може да съм пристрастна...
С няко думи на Man in Black съм съгласна за Ферхунде!

Приятно изкарване в Истанбул соичка!

Хубав ден   Hug

Последна редакция: пт, 08 окт 2010, 08:48 от мама Галка

# 4
 • Мнения: 0
Да ни е честита новата тема, която е  newsm74 !
На всички, които се грижат да ни е приятно, красиво и уютно тук  newsm51
Имаме репортер от мястото на събитието soya-fen   txtloves да си изкараш супер!
Snejka благодаря за закуската!  Hug

# 5
 • Мнения: 2 544
Според мен Али Ръза и Хайрие са хората, които трябва да сдобрят двете си деца. Вместо да ги съберат, да им обършат по два шамара и да им кажат, че каквото и да се случва, те са сестри и винаги ще бъдат такива, те приемат като нещо нормално две от децата им да не могат да се понасят и да се мразят.. Но би трябвало да направи всичко възможно да ги сдобри. Това тяхно бездействие , на Хайрие и Али Ръза като родители за мен е необяснимо.
Права си в случай,че децата му все още са деца.
Но те са големи жени,омъжени,развеждани,излезли от дома му-как се нарежда на такива да си подадат ръка и повече да не правят така?Това вече не зависи от родителите,а от самите сестри.Общата кръв,за съжаление,не е гаранция за привързаност.Вече те си решават,те са на ход.
Али Раза си ги подкрепяше с много обич,хвалеше ги за постиженията им,съветваше ги,подкрепи абсолютно всяко свое дете,когато падна,обръщаше специално внимание на всяко,което имаше нужда от рамо-малко ли помогна на Шефкет,не потърси ли Неджля,не водеше ли Лейля за ръка и т.н.Даде им всичко,което имаше и е единственият,дето се занимава с Айше.
Аз не виждам какво още може да направи за тях и не смятам,че трябва.До кога-докато станат на по 50г ли?
Всеки си шета на акъла,като порасне.
А за масата,не Али Раза я е спрял да сяда,а на нея й беше неудобно.И с право.Никой нямаше да я спре нито да седне,нито да се врътне.
Соя фен,хубави емоции и време ти пожелавам!

# 6
 • Мнения: 2 583
  Wink Сега да се изкажа за снощи: По-прост персонаж от Хайрието си чудя има ли в целия филм   newsm78 Изложиха се пред съседите,но после как им се дуеше с колата на щерка си......и с това,че я кара шофьор.......Ц!Ц!Ц!Прави сте,че простотията няма почивен ден........  Tired
И после Лейля като и каза,че Оуз сигурно няма да се разведе :"А сега какво да кажа на съседите,аз им казах,че сте щастливи........."  ooooh!  ooooh!  ooooh! Без думи!
Неджля от къде и тя събра толкова злоба като плюеше Лейля пред баща си,не знам!Изобщо всички във филма имат много кратка памет!Погледът,който обаче и хвърли Али Ръза беше много красноречив.........  Rolling Eyes

Man In Black-добре дошъл отново!  Heart Eyes За нас е чест да си с нас в този прекрасен форум.Много интересно си пречупил образа на Ферхунде през призмата на симпатията си към нея.......  Confused Можем много да поспорим-но смисъл никакъв....Това разбира се изобщо не ни променя отношението към теб!  Hug

# 7
 • София
 • Мнения: 311
 newsm51

# 8
 • София
 • Мнения: 991
 Hug
На никого не пожелавам такива родители. Уж най-важно е семейството. Ами да се подкрепят тогава. Много грешки направиха децата, но им трябваше подкрепа в трудните моменти, а не да ги натирят. Това е причината да се озлобят двете сестри. За мен е най-важно децата ми да са заедно.

# 9
 • Мнения: 17
Записвам се и тръгвам по задачи.  Flutter
После ще пиша повече.  Peace
Успешен ден на всички.  Hug

# 10
 • Мнения: 265
Добро утро!
Да се запиша и аз в новата тема.
 Как няма да си простя на детето нали е част от мен и съм го носила 9 месеца под сърцето си. Каквото и да направи бих му простила дори и да не е правилно и да не съм съгласна с подтъпките му винаги бих простила, но не и забравила. Може би така както постъпва Нурдан - вижда грешките на дъщеря си, казва й ги, но не й обръща гръб и не я изоставя в труден момент.

# 11
 • до една звездичка
 • Мнения: 1 885
Запис в новата тема.
Соя, приятно изкарване в Истанбул!

# 12
 • Мнения: 2 544
На никого не пожелавам такива родители. Уж най-важно е семейството. Ами да се подкрепят тогава. Много грешки направиха децата, но им трябваше подкрепа в трудните моменти, а не да ги натирят. Това е причината да се озлобят двете сестри. За мен е най-важно децата ми да са заедно.
Интересно.
И кого точно натириха родителите?Защото на мене ми се струва,че дъщерите сами си избраха пътя и си тръгнаха.Али Раза нито ги е карал,нито ги е спирал.Дори и сега,когато Лейля се върна,той не й затвори вратата,само се оттегли,което си е негово право.И в стаята се настани Лейля,и на масата си седна,какво повече иска-гореща прегръдка?Нахалство.
А не може ли да се случи децата ти,вече не деца,да се озлобят за нещо едно срещу друго?Ок,говориш,помиряваш,но нещата са извън контрол,намесват се и техните съпрузи/съпруги и т.н.Такива случаи много.Ти ли винаги ще си виновната,кое ще избереш и т.н.
За мен тези деца оправдават собствените си простотии с родителите си.

# 13
 • На изток от рая...
 • Мнения: 480
Неджля се почувства отново като прогонена от дома на родителите си, защото тя знае, че за нея и Джем вече няма място в там. Е, думите към баща й и майка й бяха излишни, вярно е. Мисля, че трябва да се успокои вече това момиче, да се съсредоточи върху съпруга и образованието си и да подминава с пълно безразличие всичко свързано с Лейля, защото точно това заслужава тя - тотално безразличие.

Не знам кое ви се видя толкова грозно в думите на Али Раза, човекът просто си изля душата и каза това, което чувства. Не го направи пред Лейля, така че никой не може да го обвини, че е искал да я обиди или засегне. Към нея, мисля, Али Раза е бил винаги най-грижовен и мил, затова и е толкова краен в разочарованието си.

На мен лично ми беше много по-грозно съскането, злобата и надменността на Лейля по адрес на всички - Седеф, майка й, баща й, Шефкет, Фикрет, хайде за Неджля е разбираемо... И в най-трудните си моменти Неджля никога не се е държала по подобен начин към друг от семейството, както го направи Лейля.

# 14
 • Мнения: 186
Неджля не се е държала така, нали ? Само снощи дето вървеше след Али Ръза и съскаше като змия.
А Али Ръза дори и да си го мисли, нямаше право да го споделя с друго свое дете, в случая Шефкет.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт