Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 37 отговора
Здравейте! Буквално съм влюбена в пикантните пилешки крилца на KFC  Very Happy  Често когато минавам от там, си взимам по една порция и ги похапвам с удоволствие. Да обаче реших че трябва и у нас да се направят.  Въпросът ми е, дали има някоя рецепта за крилца, които да се получат сходни с тези на KFC. Или пък ако не точно това, то някоя изпитано вкусна рецепта за пикантни крилца. Гледах в интернет, но всички рецепти които открих бяха с горчица, а аз не ям горчица. Или пък ако знаете с какво бих могла да я заменя? Благодаря предварително  bouquet
П.П : Предполагам има и друга тема в която се пита за пикантни крилца, ако сметнете за нужно изтрийте тази.
Цитирай


http://www.kfcchickenrecipe.com/kfc-crispy-chicken-recipe.html ако е необходимо ще преведа рецептата
Цитирай


О благодаря много!  bouquet Няма нужда от превод, справям се  Smile Само тези mono sodium glutamate, potassium chloride  малко ме озадачават защото нямам ни най-малка представа какво е това всъщност но бих могла да поизменя рецептата малко предполагам или по-скоро надявам се...
Цитирай


О благодаря много!   :bouquet: Няма нужда от превод, справям се  Smile Само тези mono sodium glutamate, potassium chloride  малко ме озадачават защото нямам ни най-малка представа какво е това всъщност но бих могла да поизменя рецептата малко предполагам или по-скоро надявам се...

Натриевия глутамат се използва доста в китайската кухня. Помага за по-бързото приготвяне на храната и засилва вкуса й. Второто е калиева сол - диетична разновидност на солта, можеш да я намериш във всеки по-голям супермаркет. Едва ли ще има проблем ако приготвиш рецептата с обикновена сол вместо смес от калиева и кашерна Wink
Цитирай


Отново едно голямо благодаря! Калиева сол имам, но въпросния натриев глутамат не знам от къде мога да си го набавя. Мисля че все пак открих една съвсем простичка и подобна на тази по-горе и мисля да се спра на нея защото звучи доста апетитно!  chef
Цитирай


А може ли да ми преведете това chicken base ? Embarassed Английският ми издиша...
Имам познат, работещ в КФС и му били казали, че в панировката слагали 20 вида билки и подправки, без да изпадат в повече подробности...били тайна...явно го пързалят, щом са я пулбикували официално newsm78...
Цитирай


Да, бе, 100 билки  35

Мисля че все пак открих една съвсем простичка и подобна на тази по-горе и мисля да се спра на нея защото звучи доста апетитно!   :chef:

Дай я, де  Blush
Цитирай


http://allrecipes.com/Recipe/Restaurant-Style-Buffalo-Chicken-Wings/Detail.aspx ето тази е, звучи ми добре  Smile
Цитирай


http://www.kfcchickenrecipe.com/kfc-crispy-chicken-recipe.html ако е необходимо ще преведа рецептата
Аз не бих отказала. Нещо от години не съм боравила с английски и ... Embarassed
Цитирай


http://www.kfcchickenrecipe.com/kfc-crispy-chicken-recipe.html ако е необходимо ще преведа рецептата
Аз не бих отказала. Нещо от години не съм боравила с английски и ... Embarassed
Заповядай:
1 цяло пиле, разделено на порции
около 2 литра растителна мазнина (за пърженето)
1 яйце, добре разбито
250 ml мляко
200 грама брашно
2 1/2 ч.л. сол
3/4 ч.л. черен пипер
3/4 ч.л. натриев глутамат
1/8 ч.л. червен пипер
1/8 ч.л. чесън на прах
1/8ч.л. сода

За марината
2 с.л. сол
2 с.л. кашерна сол (това е едра не йодирана сол, но съм сигурна, че и с най-обикновена пак става)
4 с.л. натриев глутамат
1/8 с.л. чесън на прах
1/3 чаена чаша пилешки бульон на прах и
5 чаени чаши вода
Приготовление
Смесете съставките и мариновайте порциите пиле за 24 часа в хладилника.
 Загрейте мазнината във фритюрник до 185 градуса. В купа разбийте яйцето с млякото, В друга купа смесете останалите съставки за хрупкавата панировка. Изваждате парчетата пиле от маринатата и ги подсушавате с хартиени салфетки. Потапяте парче пиле в яйчената смес, след това в брашното, отново в яйчената смес и пак в брашното. Уверете се, че месото е покрито обилно с панировката. Оставяйте оваляните парчета пиле в чиния докато не оваляте всичките. След това пържите в сгорещената мазнина като ги поставяте 1 по едно в нея. Пържете 4 парчета пиле едновременно за около 12-15 минути или докато станат златисто кафяви. Обръщайте ги от време на време за да се изпържат равномерно. Когато са готови ги оставете за около 5 минути върху хартиени салфетки за да попият излишната мазнина.
Цитирай


А може ли да ми преведете това chicken base ? Embarassed Английският ми издиша...
Имам познат, работещ в КФС и му били казали, че в панировката слагали 20 вида билки и подправки, без да изпадат в повече подробности...били тайна...явно го пързалят, щом са я пулбикували официално newsm78...

11 подправки слагат в "тайната"рецепта. Ето, написали са си я и нея http://www.kfcchickenrecipe.com/kfc-secret-recipe.html
Цитирай


11 подправки слагат в "тайната"рецепта. Ето, написали са си я и нея http://www.kfcchickenrecipe.com/kfc-secret-recipe.html
Hug
Цитирай


Аз съм пробвала много от така наречените копикет рецептите. Намерих ги тук: http://www.food.com/recipe-finder/all/KFC
Цитирай


Чарита много благодаря.  bouquetЩе взема да ги пробвам.
Аз много обичам крилца оваляни в кашкавал, галета и чесново брашно.
Цитирай


Реших да ги пробвам за вечеря,но с тези 24ч в марина се отказах,утре ще да е chef
Цитирай


1-14 от 37 отговора