Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 13 окт. 2010, 12:18 ч.

Коледно настроение!

  • 141 151
  • 792
  •   1
Отговори
# 120
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 3 530
Да ви покажа и моите Сладки свещички (идеята е по Dr. Ötker). Рецепта търпи безброй промени. До сега се е получавала винаги много вкусна и e подходящa разбира се за коледния празник.



И още нещо подходящо за празника Adventmuffins, Advent-Cantuccini, Christbaumschmuck, Christsterne, Falsche Lebkuchen, Herzstücke, Honigkekse, Lebkuchen Allerlei, Omas Herzen, Zwickerbusserln, X-Mas-Trüffeln.

Последна редакция: сб, 16 окт 2010, 18:15 от Venetta

# 121
  • Берковица
  • Мнения: 101
Грозното пате, благодаря за отговора!
Значи за Коледа ще правя торта Рафаело Mr. Green Не знам защо, но бонбоните Рафаело ги свързвам с Коледа (сигурно, защото приличат на снежни топки Laughing )

Narina, харесах си и двете неща, които с показала. Къде мога да видя рецептата за бисквитките? Аз искам да са мекички - в какво трябва да ги съхранявам?

Ох, много неща си харесах, жалко, че няма кой да ги яде, ако ги направя всичките Rolling Eyes

# 122
  • Мнения: 1 798
Благодаря за хубавата тема.  bouquet
Umbra,ще се възползвам от рецептата за бисквитките. Hug
Вени,"Сладките свещички" са много красиви.  bouquet

# 123
  • София
  • Мнения: 1 983
Момичета, аз имам процедурен въпрос. Blush
Дали човек с две леви ръце (в случая аз) може да се справи с къщичката? Отивам да чета рецептите и приготвянето, но малко си ме е страх. И мисля да направя една репетеция преди Коледа. Laughing
Моля, споделете хитринки и съвети за начинаеща като мен. Praynig

П.С. И ако може някоя да ме насочи къде да търся рецептата за тестото за къщичката, че нещо не го откривам.  bouquet

Последна редакция: сб, 16 окт 2010, 11:00 от Snarky Chimpfanny

# 124
  • София
  • Мнения: 1 447
И аз си мисля за къщичка, ама ми се струва много страшно. Иначе и миналата, и по-миналата Коледа направих страшно много сладки, благодарение на всички тук.
Сега съм си поръчала доста формички от Ибей и чакам с нетърпение.

Коледа да идва по-скоро Simple Smile

# 125
  • София
  • Мнения: 12 727
Искам линк към рецептата за сладкитре с овесени ядки и шоколад Praynig

# 126
  • Берковица
  • Мнения: 101
Сега се замислих с какво да декорирам сладките, ако евентуално правя и ми възникна един въпрос... С какво залепяте захарното тесто към сладките? Ако е маслен крем (по аналогия с тортите), сладките трябва ли да стоят в хладилника?

# 127
  • София, Брюксел
  • Мнения: 4 106
Момичета, аз имам процедурен въпрос. Blush
Дали човек с две леви ръце (в случая аз) може да се справи с къщичката? Отивам да чета рецептите и приготвянето, но малко си ме е страх. И мисля да направя една репетеция преди Коледа. Laughing
Моля, споделете хитринки и съвети за начинаеща като мен. Praynig

П.С. И ако може някоя да ме насочи къде да търся рецептата за тестото за къщичката, че нещо не го откривам.  bouquet

Няма нищо страшно в къщичката, а ефекта върху децата и възрастните е страхотен и удовлетворяващ. Първо, порови се по темата за идеи и вдъхновение. Второ, направи си шаблони (първия път четох един месец, правих шаблоните 2 вечери  Blush ), нека да са от плътен картон, например. Моите си ги направих от една кутия от Бейлис, от една тънка пласмаса е, сега си имам вечни шаблончета Simple Smile. За тестото препоръчвам рецептата на Наталина за меденките на Джули, страхотна е - от една доза правя къщичка, подложката за къщичката плюс малко сладки и една елхичка, за която пак съм си направила шаблони с различен размер звездички. Аз лепя къщата с разтопен карамел, като предварително "на сухо" си определям реда на слепване на частите. Става много бързо и здраво. И после си развихряшфантазията за украсата  Grinning

Аз съм се надъхала да пробвам утре джинджифиловите сладки на Нарина Simple Smile

# 128
  • Берковица
  • Мнения: 101
Аз съм се надъхала да пробвам утре джинджифиловите сладки на Нарина Simple Smile
И аз, намерих къде е рецептата Grinning Но ще изчакам да си получа формичките, които си поръчах. Надявам се да не се забавят много дълго.

# 129
  • Шумен
  • Мнения: 465
http://media.snimka.bg/7400/021056138.jpg  Всяка година правя торта Гараш за Коледа.

# 130
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 3 530
Момичета, аз имам процедурен въпрос. Blush
Дали човек с две леви ръце (в случая аз) може да се справи с къщичката? Отивам да чета рецептите и приготвянето, но малко си ме е страх. И мисля да направя една репетеция преди Коледа. Laughing
Моля, споделете хитринки и съвети за начинаеща като мен. Praynig
П.С. И ако може някоя да ме насочи къде да търся рецептата за тестото за къщичката, че нещо не го откривам.  bouquet

Няма нищо страшно в къщичката, а ефекта върху децата и възрастните е страхотен и удовлетворяващ.

Това исках и аз, да кажа за къщичката. Аз я правих миналата година за първи път и дори от две различни теста. Доколкото си спомням едното не стигна и набързо направих друго като за Vanillekipferl и децата също помагаха при глобяването и при украсата, така че не стана нещо кой знае какво, но те много ѝ се радваха и това е най-важното за мен.

Последна редакция: ср, 20 окт 2010, 23:30 от Venetta

# 131
  • там далече от света
  • Мнения: 20
Иве би ли написала рецептата на тортата "Гараш" изглежда зашеметяваща ако искаш и на лс . Благодаря

# 132
  • Шумен
  • Мнения: 465
Ето една цяла експозиция на Коледна къщичка   http://woman.---/recipe/143.html

Комбанка, заповядай   http://woman.---/recipe/122







Последна редакция: сб, 16 окт 2010, 15:04 от ива

# 133
  • Bourgas
  • Мнения: 1 439
Ellyganova, catty m, тъкмо щях да давам пиша къде са рецептите ми (в моята кулинарна страница тук)...
Вкусът на джинджифиловите бисквитки е страхотен, стига да си падате по подправките в рецептата Simple Smile Иначе, първия ден са твърдички, хрупкави, а на следващия почват да омекват, ако са оставени отвън. За 3-4 дни (в случай, че остане нещо) стават доста меки, едни такива леко дъвчащи, предполагам, че е от кафявата захар или липсата на яйца. Казаха ми, че за да ги запазя по-дълго твърди трябва да са затворени в херметичен съд. Още не съм пробвала, защото до 2 дни и ги няма...но пък могат да се направят в последния момент и стават веднага за ядене Joy Колкото по-дълго се остави тестото в хладилника да отлежи, толкова по-ароматно става!

Медени къщички правя от тестото на Джемма за меденки и лепя с белтъчена глазура. Шаблоните правя от кутии прясно мляко, защото вътрешната им част е една такава незалепваща, тъй като самото тесто лепи и работата се усложнява Peace

# 134
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 5 254
Ива, страхотна къщичка!  Peace
Направо ме надъхахте с тези къщички. Може и аз тази година да се престраша да опитам. Още повече, че съм обещала да правим заедно меденки за елхата, та покрай тях може и къщичка да сътворим. Радостта наистина е голяма. Миналата Коледа бях купила на моите шоколадова къщичка (направо ме е срам да призная колко пари изръсих за нея ooooh!), но беше страшна радост. Та затова смятам, че е крайно време да се престраша и да направя. То и на английския коледен кейк отдавна съм хвърлила око, ама дали ще остане време. Thinking
Иначе нас коледното настроение отдавна ни е подхванало. А и в работата сме на коледна вълна - по чисто професионални причини обаче. Така че ще ви навестяват и аз в темичката да крада благородно хубави идеи. Hug

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт