Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 128
имам такава електрическа, засега правиа супички, пиле със зеленчуци, риба опитах, но стана много суха, някакви идеи?
Благодаря
Цитирай

Варна

Мнения: 4 819
Аз разполагам със системата за варене на пара (и още дрънчаща посуда)  на онези скъпчии "Цептер".. ... Безумно скъпи.. И гледам да не готвя там, че не ми е удобно по ред причини, обаче няма как. И да гледам, и да виждам  все тая. Нямам други тенджери, тигани и трябва в тях да бъркам манджарето.
Та мисълта ми беше за варенето на пара. Зависи от рибата, която се вари, но по принцип става хубава, стига да ти е по вкуса така приготвената  риба. Често слагам ка`тофи, мо`кови, цар`вица и гЛах. Накрая на готвенето посипвам сол и копър. Същото, но задушено е още по-вкусно.
Всъщност всичко, което търпи топлинна обработка може да туриш в тенджОрата на пара и да чакаш крайния резултат. Всичко става. Особено ако не искаш да е много сочно или воднисто..
Някои друг дали ползва онези тенджУри, дето името им даже не ща да споменавам?  Embarassed
Цитирай

Варна

Мнения: 8 769
Алма, защо така ги мразиш тези Цептуря? И аз имам такива (съвсем малък комплект, обаче върши работа) и съм много доволна, особено за парата!
Броколи, карфиол, моркови, брюкселско зеле и какъвто ти дойде наум треволяк на пара и после залят с лимонец си става супер (оооох, че ми се дояде.....). Особено обожавам карфиол на пара със сиренце и лимон....абе голям съм чревоугодник. И риба на пара също-става вкусно, но зависи и от вкуса на самата риба. Това ме подсеща да купя сега 1 сьомга от Метро (така и така съм се запътила натам; а откога съм се заканила на тези сьомги няма да повярваш) и ще я метна на дупчената тенджерка! Laughing
П.П. Знаеш ли,че рекламните агенти на Цептер се обиждат на думата тенджери-СЪДОВЕ били, а не това простото тенджери Neutral  02_grin  02_grin  02_grin  02_grin  02_grin
Цитирай

Варна

Мнения: 4 819
Туфи наистина за толкова денги тенджери, не съдове ами самоготвач трябва да са.. Изобщо не са кой знай какво. Дебело дъно, стомана, н`ам си какФо...Трънки! ОБаче свекърва  ми навремето решила, че трябва да има такова нещо вкъщи , че и снахата да е доволна някой ден от наследството...  Laughing
На пара става всичко в какъвто и да е съд.
ТенджУри с дебело дъно има най-различни и на сносни цени, в които могат да се приготовляват успешно същите цептерски рецепти. Абе като прахосмуча "Рейнбоу" - изсипваш маса пари, а никой не търси по-изгоден еквивалент. Пък изобилие!

Дали може да се сготви някак си тесто на пара? Какво ли ще стане? Буламач?
Майка ми е на гости, мислела да приготви пълнени патладжанени със зеленчуци. Това може би ще стане на пара. И ще пробвам рецептата за вегетативните шишове с тиквички.
Обаче трябва и мръФки да уредя, `шото мъжот като види тез постни бъркочи и ще му призлее..  Sick

Туфи я си признай за сьомгата на пара, че ми възбуди интереса.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.