Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 2 790
момичета, купих едни кори за лазаня готови, обаче идея нямам как да я приготвя. отзад на кутията има пример, но бих искала да е нещо, изпробвано от вас. моля, споделете ваши рецепти за лазаня?Smile
Цитирай

München

Мнения: 2 567
Приготвям сос от кайма, лук, морков, тиквичка, гъби и доматено пюре. Потапям една по една корите във вряща вода и редя-кори-соса-сос Бешамел и настърган кашкавал, после слагам следващия ред кори и пак по реда си. Накрая завършвам с кори, бешамел и кашкавал.  Wink
А, и също така намазвам тавичката с масло отдолу.
От приятелка в Италия знам, че е по-вкусна, ако се консумира на следващия ден  Wink
Бон апети  Very Happy
Цитирай
Провери в опътването обаче какви са ти корите, защото има такива и които не се бланшират във вода, а направо се редят.
Аз съм същият модел като Шоши. Сос бешамел, болонез и кашкавал.
Цитирай


Мнения: 2 392
това съм пробвала няколко пъти и винаги е ставало много сполучливо:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=29465.msg564853;topicseen#msg564853
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 864
това съм пробвала няколко пъти и винаги е ставало много сполучливо:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=29465.msg564853;topicseen#msg564853

Подкрепям. Страхотна рецепта, у нас е на почит. Благодаря GALL78   bouquet
Цитирай

Vienna, AUT

Мнения: 533
И аз искам да благодарян на GALL78 за тази рецепта  bouquet. Вече няколко пъти правя лазанята по нея и наистина е много сполучлива.
Цитирай

В офиса

Мнения: 2 069
Щом става въпрос за лазаня да не забравяме и страхотната рецепта на Бу
Цитирай

BG

Мнения: 4 546
първият път като правих лазаня я направих точно по рецептата на кутията, но стана суха -  трябваше с трион да я режеш  Embarassed
следващият път към къймата прибавих 1 малка кофичка сметана и вместо сос бешамил залях с прясно мляко и вода /за д не натълтвъ на мляко/   chef
 и вярно, че ми е по-вкусна на следващия ден  Very Happy
Цитирай


Мнения: 714
здравейте,
споделям рецептата на мъжа ми за вегетарианска лазаня. Всъщност не е негова, а е оригиналната на Барилла но с леки промени от негова страна.
За най-стриктните последователи на оригиналната рецепта мога да обясня какво оригинално с какво по-достъпно е заменено но гарантирам че оригиналният вкус си остава  Smile

За 4 човека:
500-600 г тиквички
2-3 пресни домата
около 200 г синьо сирене или горгонзола
1 л прясно мляко
кори за лазаня с яйца, Барилла или Дивелла
Майоран
Малко зехтин
Масло
Брашно

Около 500-600 г тиквички се нарязват на филийки като за пържене. Задушават се до омекване с малко зехтин на слаб огън и по време на задушаването се прибавя доста майоран и сол на вкус.
Пресни домати 2-3 на брой се нарязват на филийки.
От млякото, маслото и брашното се приготвя класически бешамел, в който по желание може да се настърже малко индийско орехче.
Отделно на много слаб огън се стопява синьото сирене в тефлонов съд като се бърка, прибавя се към бешамела.
В тавичка (аз например използвам правоъгълна йенска тенжерка от не много малките но не и огромна, намазвам дъното със зехтин. Редя твърдите кори така че да покрият дъното, ако трябва да се запълва нещо, чупя и наслагвам.
Отгоре завършвам с пласт тиквички, домати и бешамел.
Ето оригиналния вид на ястието.

http://it.primopiatto.barilla.com/lacucinaitaliana/lericettebarilla/img/49724_pp_it_lacucinaitaliana_lericettebarilla_lasagne_zola_zucc_pom_300x300.jpg


Buon appetito!
Цитирай
takmo stihme da pitam za rezepta na laziana!blagodaria mnogo.no imam edin vapros.Korite kolko se svariavat -do palno svariavane ili samo se potapiat vav vristata voda.I kak 4e da ne zalepvat.?biah slojila olio i pak zalepnaha.Blagodaria
Цитирай

BG

Мнения: 4 546
 само ги потапям във вряла вода. една по една, защото иначе ми се слепват  Confused
Цитирай

София

Мнения: 2 790
момичета,много ви благодаря за рецептите!!! страхотни сте!
Цитирай

Душата ми е там, сърцето ми тук!

Мнения: 1 190
Ето още една рецепта за лазаня  chef

Лазаня за 6 човека:

Подготвя се доматен сос
Правят се топчета от кайма /от приблизително 500гр. кайма/
200 гр. настърган кашкавал
4 Моцарели
3 яйца
Блатове за лазаня

Приготовление:Оставете блатовете за лазаня да врат за около 4 мин. във вода и да се отекат. В една правоъгълна тава настилете един блат за лазаня и след това наръсете с всички добавки като топченцата от кайма, настъргания кашкавал, финно нарязаната Моцарела, яйцата разбити и накрая заливате всичко това с доматен сос.
И така всичко се повтаря до изчерпване на продуктите.
Последният блат за лазанята се залива само с доматен сос и се поръсва с настърганият кашкавал.
След като е приготвено се слага във фурната за 45 минути при 200 градуса.

Добър Апетит Wink
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.