Пиле по китайски

  • 957
  • 10
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 708
Пилешко филе или бонфиленца се нарязват на хапки и се мариноват в един белтък, 2 суп.л нишесте и малко сол.Така престоява 20-30 минути.
загрява се мазнина и се изсипват месцата като не се разбъркват докато не залепнат едно за друго.След като се изпържат се изваждат върху салфетка за да се отцедят.
В нова мазнина се запържват зеленчуци според сезона.В момента аз слагам лук на шайби, моркови на ивици и тиквички на ивици.Накрая прибавям 3-4 скилидки чесън.Всичко се прави на много силен огън за да не се разкашкват зеленчуците.Ако искате може да прибавите и гъбки.
Накрая прибавяме месото и заливаме със:в половин чаша вода слагам 2 ч.лъж.захар, 2 суп.лъж соев сос, 2ч.л оцет и малко бяло вино.
Къкри 4-5 минути докато се сгъсти.
Ще си оближете пръстите.  chef  chef

# 1
  • Севлиево
  • Мнения: 1 666
Обожавам китайската кухня! Рецептата изглежда лесна, а аз много обичам да ми е лесно Laughing
Снежи   bouquet

# 2
  • Мнения: 3 360
Това ще го пробвам още утре!!! Laughing  chef bowuu

# 3
  • Мнения: 5 577
Ето, ето това ще сготвя днес.
  bouquet

# 4
  • Мнения: 891
Смятам да го пробвам още тази вечер   bouquet

# 5
  • Мнения: 5 577
При мен стана ужасно, останахме гладни.
Добре, че имахме мезе и фъстъци.

Директно в боллука, прекалих със захарта.

# 6
  • Мнения: 2 550
А какво трябва да е нишестето?

# 7
  • Мнения: 5 577
Сложих чаревично, не стана.

И захарта мисля е много.

# 8
  • Мнения: 1 708
Нишестето е пшенично, а захарта само 2 ч.лъжички непрепълнени

# 9
  • Мнения: 5 577
Нишестето е пшенично, а захарта само 2 ч.лъжички непрепълнени

 Tired

Мале...изложих се.
Аз сложих супени.

# 10
  • Мнения: 2 550
Днес научих нещоново...че съществува царевично и пшенично нишесте! Благодаря ви! В неделя може би ще направя тази рецепта!

Общи условия

Активация на акаунт