Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 30 окт. 2010, 00:02 ч.

Мечтатели (Kavak Yelleri) ~ 8

 • 38 873
 • 767
 •   1
Отговори

Анкета

Според вас кой първи ще се срещне с Ефе лице в лице?

Опции:

 • Варна
 • Мнения: 1 098Мечтатели
   bTV 17.00ч - ОТ ПОНЕДЕЛНИК ДО ПЕТЪК
bTV Повторение 5.15ч- ОТ ПОНЕДЕЛНИК ДО ПЕТЪК
KANAL D 22.15ч - ВСЕКИ ПЕТЪКАНОНС :Четирима приятели са на прага на живота и им предстои заедно да преживеят първите си любови, сбъднати мечти и разочарования в новия сериал "Мечтатели" по bTV . Те витаят в облаците, живеят безразсъдно и вярват, че няма невъзможни неща, стига мечтите да останат живи.Аслъ е на 17 години и се готви усилено за матурите. Тя е идеалист и най-голямата й мечта е да продължи образованието си. Семейството на Аслъ е типичното патриархално семейство с финансови проблеми – баща й е в непрекъснато търсене на работа, а майка й се грижи за домакинството. Тийнейджърката се е заклела, че няма да тръгне по стъпките на майка си и единственият начин това да се случи е да влезе в медицинско училище. По-голямата сестра на Аслъ – Джанан, не вярва, че сестра й ще успее и ревнува родителите си заради вниманието, което обръщат на Аслъ. Джанан крие една голяма тайна, която е на път да провали живота и приятелствата на сестра й.

Аслъ е влюбена в един от най-добрите си приятели – Дениз. Той е отраснал в стабилно семейство и мечтата му е да учи режисура и да започне да създава филми. Той е романтик, но срамежливостта му не му позволява да разкрие чувствата си пред новото момиче в училище – Мине.

Мине е израснала в Германия, но бунтарското й поведение и проблемите, които непрекъснато си навлича, стават причина родителите й да я изпратят в Истанбул. Тя е различна и необикновена и веднага привлича вниманието на новите си съученици.

Ефе прикрива вътрешната си болка със спокойно и шеговито държание. Баща му и брат му са полицаи. Същото се очаква и от Ефе, чийто свободолюбив дух не му позволява да се съобрази с предначертания път за живота му.

Скоро четиримата приятели ще научат, че мечтите не са достатъчни и свободата се постига трудно. Как съдбите им ще се преплетат в мрежа от приятелство, любов и предателство.


В ролите:


 


Значение на някои имена :
Аслъ-основание ,същност; Ефе-храбрец ;Мине-емайл,емайлиран ; Дениз-море; Су-вода; Мурат-желание,цел; Джанан-възлюбен,любим,красавец; Дева-лекарство,цяр; Метин-текст,оригинал,сигурен,здрав; Шукран-благодарност;признателност;Самих-подходящ,годен;Гюнюл-сърце,душа,любов;Хафизе ( hafız )-хранител,пазител; Умут-надежда ; Дуйгу-чувство,възприятие;
 


Превод на основните песни направен от Мишел_   Beni al  Bir anda  Hele bir gel   Yalin   Sil bastan, Ne guzel guldun, Ти си музиката в мен, Yalin - Zalim ll , Магическа причина, Няма да спра да те обичам,  Обърни се и виж света,  В ИстамбулПътеводна звезда,Сериите в vbox7
Сериите в vbox7
Сериите в p2pbg
Сериите в zamunda
    


KANAL D НА ЖИВО
Официален сайт на сериала  


Снимки от сериала:

Старите Теми:Тема 1, Тема 2,Тема 3, Тема 4, Тема 5,  Тема 6,   Тема 7,      
      

Какво се се случи напред в сериала :

Аслъ и Дениз ще са заедно известно време.после четиримата приятели ще отидат в Истанбул.Аслъ ще учи медицина,а Дениз и Мине ще са в един и същ университет.Ефе не иска да учи,затова иска да си направи кариера и започва да продава тетрадки.После идва нов герой-тя се казва Су.Те ходят известно време с Ефе.После се разделят и си остават приятели.Мине,която отдавна търси баща си,най-накрая го намира.Отначало той не вярва на Мине,че тя е негова дъщеря.Мине е съкрушена и отива при Дениз.Той я утешава и започват да се целуват и т.н.Ефе ги заварва,но не казва на аслъ.Когато Аслъ научава затова се разделят с Дениз.Той си отива в Америка.В негово отсъствие Ефе и Аслъ се сближават и тъкмо Ефе ще каже на Аслъ че я обича,пристига Дениз.
Дениз и Аслъ пак си говорят,но Аслъ е влюбена в Ефе,както о той в нея.Дениз отново иска да спечели Аслъ и прави какво ли не ,за да постигне целта си.Мине все още е луда по него.Тя знае за чувствата на Ефе и Аслъ,но не казва на Дениз.Една вечер отиват в сватбата на техен приятел.Дениз е организирал музиканти,защото ще изпее песен за Аслъ.Той започва да пее,но не я вижда никъде.Зад кулисите Ефе и Аслъ си говорят и Аслъ внезапно целува Ефе.Мине ги вижда и дръпва пердето.всички ги виждат как се целуват-семейството на Аслъ,семейството на Ефе,Дениз и всички гости.След това Дениз и Ефе не си говорят.Ефе и Аслъ са заедно.Идва още един герой-Атакан.След време ще е заедно със Су.Мине си намира нов приятел-Бурак.Не че го обича,а е заедно с него,за да ревнува Дениз.Ефе без да иска се забърква с мафията-пред него убиват мъж,и оставят пистолета в ръката на Ефе.Той си мисли,че се е отървал.С Аслъ са на прага на раздялата,но се сдобряват,и той й предлага брак,тя приема.Тръгват за сключването на брака с кола-Аслъ,Ефе,Мине и Дениз.Ефе кара колата,Аслъ сяда при него,а Мине и Дениз са отзад.по това време се обаждат на Метин,казват му че Ефе е убил човек(защото неговите отпечатъци са последните в/у пистолета).той се обажда на Ефе и му казва за случая.полицаите са зад тяхната кола.Ефе се паникьосва и не може да кара колата.Хвръкват над скалите право в морето.Метин пристига.всички излизат от колата-само Ефе липсва!
3 години по-късно.Ефе го няма.3 дни са го търсели в морето,но не го намерили-тялото му го нямало.Аслъ е съкрушена.Кара последната си година в университета.Дениз и Мине се връщат от Истанбул.Атакан и Су се женят и си отварят сладкарница(Атакан е готвач).Идва нов главен герой-Гювен.Той е измамник,мами хората и им взима парите-но е много добър човек(мами само богатите хора).Има да връща пари на много хора.Опитва се да измами Дениз и Су и така се запознават и стават приятели.По-късно двамата с Аслъ ще са заедно.Идва нов герой-Лейля.Дете на близък приятел на майката на Дениз,и тя остава в тяхната къща.Изключително подла лъжкиня.Иска да е с Дениз.Дениз предлага брак на Мине,тя приема.Гювен е в затвора,защото открадна някои документи,за да спаси сестра си Нургюл.1 седмица преди сватбата,Дениз целува Аслъ,но тя не отвръща на целувката и си отива,но Лейля ги е снимала през цялото време.Точно в деня на сватбата показва снимката на Мине.Тя е съкрушена и отказва да се жени.Гювен излиза от затвора и научава за целувката.Много се карат с Аслъ,но все пак се сдобряват.Мине е извикала бившия си приятел Бурак(много опасен тип)за да си отмъсти.Взима хотела на майката на Дениз.Тя е обещала на Бурак да тръгне с него за Истанбул.По това време Аслъ изживява труден период.Появяват се знаци,че Ефе е жив!намира телефона му(същия отпреди 3 години)полу4ава смс.Пише да дойде на мястото,където й е предложил брак.Аслъ тръгва,а Гювен след нея.Мине и Дениз се сдобряват,но Бурак насила взима Мине със себе себе си и тръгват за Истанбул.Дениз е зад тях с колата,но Бурак има пистолет!Мине и Дениз бягат към един тунел и Бурак след тях.Вътре е тъмно,и след няколко писъци се чуват 2 изстрела.
4.сезон започна миналия понеделник,досега излъчиха само един епизод.Да разкажа какво става.Мине е застреляна(забравих да кажа,че е бременна).Застреляна е в корема,а Дениз в крака.Аслъ чака на уреченото място,Идва един човек(не му показват лицето)но бяга,когато види Гювен.Дениз намира кола и пристига в болница,обажда се на Аслъ.Атакан и Су са на прага на развода,защото Лейля целуна Атакан.Той не е виновен,но Су не разбира.Майката на Дениз гони Лейля от къщата.Бурак бил женен за друга.през времето,което Дениз се измъкна от тунела,се чу още един изстрел.Бурак бе убит от жена си,заради изневярата.ине губи детето си.Полицаите казват че единственият заподозрян за смъртта на Бурак,засега е Дениз.Той бяга от болницата с помощта на Гювен.Знаците за Ефе,че той е жив се увеличават.Аслъ е съсипана,не знае в какво да вярва.Мине се бори за живота си.Дениз разбира че състоянието й се влошило и тръгва към болницата.полицаите научават,че той е там .Ефе е жив но не помни нищо от миналото си и освен това има сериозно паническо разтройство. С приятели те си постоянно се разминават но все не могат да се срешнат.  

   
Резултати на анкетата от тема 7


Въпрос:      Според вас как ще се развият отношенията между Су и Атакан ? (Става въпрос за сериите по канал д)  
Ще се съберат ,защото още се обичат .    - 24 (52.2%)
Ще си дадат още един шанс ,за да се преоткрият отново .    - 14 (30.4%)
Ще се разведат заради гордостта си .    - 2 (4.3%)
Между тях всичко е свършило и ще се разведат .    - 0 (0%)
Времето ще покаже .    - 6 (13%)
Друго-споделете в темата!    - 0 (0%)

Общ брой гласове:46
Приятни минути в темата      


Последна редакция: сб, 30 окт 2010, 11:40 от Magosniwa

# 1
 • Мнения: 422
Хайде новата тема ни донесе късмет и с нея се върне Ефенцето при приятелите си..  Hug
Май съм първа Grinning

# 2
 • София
 • Мнения: 17
уффффффф радост радост, ама сега като се появи Ефе

# 3
 • Мнения: 402
Страхотно оформление! Hug

# 4
 • Мнения: 1
Да ни е честита новата темичка! Hug  bouquet

# 5
 • Мнения: 0
Оффф много се притесних

# 6
 • Мнения: 402
и аз се развълнувах

# 7
 • Мнения: 422
Трябва вече да се появи Ефето,ще се пукна честно  Joy
Снимките са убиец
Ох,сега пък тая я заболя главата  Twisted Evil

# 8
 • София
 • Мнения: 17
Дали анкетата няма да стане излишна още тази вечер?  Laughing  Laughing  Laughing

# 9
 • Мнения: 0
Просто не е истина

# 10
 • Варна
 • Мнения: 0
няма да отидат на Съла и стана лошо..

# 11
 • Мнения: 402
Халил е най-кръшен hahaha

# 12
 • София
 • Мнения: 17
сега ще пуснат реклами  #Cussing out

# 13
 • Мнения: 0
Taзи и става нещо няма да има среща

# 14
 • Мнения: 0
Аз се отказвам да го гледам този сериал
Направо вече т...к си правят с нас вече. Банални станаха

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт