«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

ƒом

ƒом

13 644 членове ¬ключете се
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-8 от 8 отговора


ћнени€: 0
ƒобър вечер.
ѕредваритено се извин€вам ако такава тема вече съществува, но не можах да намер€ отговор точно на това. ј и проблема е много спешен.
Ќакратко ще опиша каква е ситуаци€та:
панелен блок, 7 етажа, ние сме на първи€. ѕечка с водна риза в кухн€та.  оминско т€ло - 3 отвора един до друг. ѕървите две тела с преминавани€, третото право от горе до долу. Ќа него н€ма оставени дупки за вкарване на тръба. “ова т€ло граничи със стената на бан€та. ќтдушника за бан€та е отделна ѕ¬÷ тръба. ѕоради не добра т€га в т€лото оставено с розетка за вкарване на тръба сме пробили дупка в правото т€ло и сме вкарали дима там. Ќо в съседи от горните етажи им пуши от стените в баните. “ам не може да се измаже, защото са си дигнали стени с плочки и са оставили само по една вратичка за водомера и кръгло отворче за вентилатор. ƒефакто от тези двете места пуши здраво. ≈дин от съседите ми от по-горните етажи 2 пъти запушва правото т€ло (знае, че сме в него, разбива го и тъпче и си мисли, че при нас се връща всичко, а то - димът стига до тапата, и тръгва надолу до най-близки€ отвор - оригиналната розетка на друг съсед и цели€ дим излиза в т€х) с парцали, монтажни п€ни и вс€какви боклуци каквито намери.  » двата пъти аз го разбивам и отпушвам от покрива. “ова обаче вече не може да продължава вс€ка седмица да се катер€ по покривите и да пускам гюлета. »д€та ми е да пусна тръба от покрива до нас.
ћќже ли н€кой да ми даде иде€ как точно да става спускането (предполагам на отделни парчета по н€колко метра) и как да ги захващам едно за друго(за сега ми идва на ум само завар€не), както и дебелина и диаметър, за сега мисл€ ‘110/ 1мм, т.е. около 20 м тръба ще тежи около 50-60 кг. ≈стествено никой от комшиите ми н€ма да вземе никакво отношение(финансово или трудово), и аз тр€бва сам да реша проблема, щото те са си изидали стени в баните и не може да се измаже, там от където им пуше.

Ќад€вам се, че описах проблема разбираемо. Smile
јко има нужда от допълнителна информаци€ веднага ще € добав€.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1
Ќа твое м€сто бих помислил за извеждане на нов комин навън в жилището, без да се занимавам с такава сложна задача каквато си поставил. јз лично н€кой ако ми запуши бан€та с дим от комин на печката си не бих го оставил на мира докато не проумее за какво става въпрос. “ази вентилаци€ не е предназначена за такива цели.
÷итирай


ћнени€: 0
ћислил съм и по този въпрос, но от първи до 7 етаж (че и малко по-нагоре) от вън на фасадата - първо ще се загрози облика на сградата(не че е много красива), второ ще е много по-скъпо заради окачването и монтажа, трето възниква въпрос с конденз на тръбата, който въпрос ако тр€бва да разреша става още по-скъпо и т.н.
Ќе мисл€, че си ме разбрал правилно, това, което ползваме не е вентилаци€, а комин. » какво да направ€ аз, че в съседите стените на баните граничещи с комина имат пукнатини или пък не са замонолитени добре при строителството, и заради "подобрени€та", които са си направили, не може да ги измажем.
ќтвора, който по принцип е оставен за тръба е в първото т€ло, което на горни€ етаж отново се включва в третото право. Ќо €вно при строителстово, без да искат от бързане майсторите леко са позапушили отворите за преминаване и т€гата там никаква € н€ма. «атова се принудихме да пробиваме нови отвори.
÷итирай

¬арна

ћнени€: 384
ƒобър вечер.
  оминско т€ло - 3 отвора един до друг. ѕървите две тела с преминавани€, третото право от горе до долу. Ќа него н€ма оставени дупки за вкарване на тръба. “ова т€ло граничи със стената на бан€та. ќтдушника за бан€та е отделна ѕ¬÷ тръба. ѕоради не добра т€га в т€лото оставено с розетка за вкарване на тръба сме пробили дупка в правото т€ло и сме вкарали дима там. Ќо в съседи от горните етажи им пуши от стените в баните........  , а то - димът стига до тапата, и тръгва надолу до най-близки€ отвор - оригиналната розетка на друг съсед и цели€ дим излиза в т€х) с парцали, монтажни п€ни и вс€какви боклуци каквито намери.  » двата пъти аз го разбивам и отпушвам от покрива.  

Ќад€вам се, че описах проблема разбираемо. Smile


¬ това "право т€ло" не е ли "ќтдушника за бан€та е отделна ѕ¬÷ тръба' ?
. јз лично н€кой ако ми запуши бан€та с дим от комин на печката си не бих го оставил на мира докато не проумее за какво става въпрос. “ази вентилаци€ не е предназначена за такива цели.


http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=439532.msg13873727#msg13873727


÷итирай


ћнени€: 0
“ази схема € знам, но т€ не е такава при нас. “€ се прилага мисл€ в по-нови блокове.
ќтдушника за бан€та е пвц тръба, минаваща нагоре по етажите заедно с останалите канализационни тръби. Ќа покрива излиза през етернитова тръба на разсто€ние от комина. ѕлюс това правото т€ло, в което сме влезли н€ма вход от никъде - в кухн€та е плътно, а в бан€та както казах граничи със стената.

¬ наши€ блок принципа на комините е както на схемата, само че 1,2,3 етаж преминават в третото право т€ло, 4,5,6 етаж влизат в средното, 7 етаж влиза в първото и право нагоре илиза пак през него. Ќо просто тези преминавани€ не са направени както тр€бва или поне нашето не става.
 омши€та от 7 етаж(не от нашата страна обаче) даже ми се оплаква, че неговото т€ло е тотално запушено с н€кви строителни разтвори, и той се е принудил да избие вход в средното т€ло.

Ќещата се промен€т, мисл€ че ще се откажа от варианта с тръбите. ѕричината е, че имам чертеж за комините, както и останали комински тела във фабриката, произвела елементите за блока. ƒнес ходих, разгледах добре как точно са направени. Ќе съм в нарушение като съм вл€зъл в правото т€ло, защото така или иначе влизам там от ко€то и да е дупка.
« ѕоследна редакци€: чт, 04 ное 2010, 16:00 от ¬еско_ »
÷итирай


ћнени€: 0
ѕроблема е €сен - пукнатини и незапълнени фуги по стената граничеща с коминното т€ло. –ешението е т€хното запълване.
ѕри неподход€щи атмосферни услови€ - силен в€тър или мъгла, т€гата в комина е намалена и започва пропушване през тези фуги и пукнатин. —ледва пълнене на бан€та, а след това и на цели€ апартамент с дим.
÷итирай


ћнени€: 2
јвмо вие сте си решили проблемитес к”мините, а моите тепърва започват.
ѕитам н€кой знае ли как са монтирани кумините в блоковете панелки от преди 1980?
 Ќа първи етаж сме над нас има още 7, на нас кумина ни е излишен и исках малко да му вдигна нивото /така беше преди за да направ€т старите собственици мивка л€та, ко€то аз сега разбих/, Ќо увисна цели€т кумин и майстора го махнал измазал и чисто таванче.
ќпасени€та са ми да не се изсухл€т надолу останалите 8 кумина, как е сглобката към панела н€кой знае ли?!
÷итирай

—офи€

ћнени€: 46
∆ивеех в панелен блок на осми€ етаж - наш съсед на трети€ етаж беше направил същото като теб - пов€рвай ми, идеше ми да изле€ един бетоновоз в комина - у нас ходехме с противогази, а той ми об€сн€ваше, че не го интересува - доколкото знам комините в кухните на панелните блокове не са за печки на твърдо гориво, а за абсорбатори. ѕроблема си го реших като се махнах от този блок, така и не съм питала бившите съседи как са си решили проблема.
÷итирай


ћнени€: 2
всъщност аз н€ма да създам такива проблеми на хорицата, защото съм на 1 етаж
ѕитанката ми е как са монтирани комините, да не ми се изсухл€т на съседите у нас ако леко друсне?!
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-8 от 8 отговора