Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

гр.София

Мнения: 171
Срам ме е да си призная, но досега само веднъж съм правила спаначена супа. Беше катастрофа... Embarassed Моля ви, дайте ми изпитана рецепта и ми я напишете като на олигофрен!
Цитирай

софия

Мнения: 7 281
нарязваш наситно и задушаваш или запържваш 1 морков и 1 глава лук. Добавяш спанака-нарязан на ситно или от пакет-замразен. Доливаш вода, може да сложиш и 1 кубче бульон, след като омекне спанака, което става много бързо, слагам 1 кафена чашка ориз, някои слагат фиде или картоф на ситно. Към края нарязвам 100гр сирене на кубчета, понякого лееко сгъстявам с брашенце.
Това е-много лесно и бързо става.
Цитирай

BG-Пловдив

Мнения: 1 268
В 2-3литра вряща вода слагаш 1 супена лъжица сол и пускаш половин кг изчистен, измит и нарязан спанак. Намаляш котлона на средно, след 5 минути добавяш 200гр доматен сок или 2суп. лъжици доматено пюре, размити с малко вода. Отделно в тиган  сипваш олио 4-5 лъжици, запържваш 1 суп. лъжица брашно и 1 чаена лъж. червен пипер. Сместа от тигана изсипваш във рящата супа, прибавяш наситнен магданоз, чер пипер и сваляш от котлона. Супата се сервира охладена със настъргано сиренце.  chef
Цитирай

София

Мнения: 1 771
Задушаваш лук, морков + вода. Оставяш да заври + ориз 1 шепа не пълна отново да заври + червен пипер и измития и нарязан спанак (може да се прави комбинирано спанак и коприва става страхотно) + сол, оставяме да заври + 1 домат, чубрица и чесън по избор. Така ври още малко до сваряване на ориза до полуготов леко да е суров, защото ако е напълно готов от топлината се разварява.
Накрая се прави застройка. На водна баня се разбърква 2 с.л брашно + 1 яйце + 2,3 с.л. кисело мляко + малко вода. Така се оставя да заври и през това време се долива от  супата, защото от брашното става много гъсто. Щом заври застройката се прибавя към супата и е готова. Малко магданоз. Във всяка чиния се сипва от супата и пожелание се гарнира със сирене. Успех. 
Цитирай

в Tara

Мнения: 3 291
аз я правя така задушавам нарязана на ситно глава лук с олио или зехтин. като се позапържи, добавям и спанака, замръзен или пресен на ленти нарязан.
обърквам с червен пипер и сол и доливам вода. като се посвари добавям шепа измит ориз и така докато и той стане готов. накрая изключвам котлона и чуквам направо 2 яйца в тенджерата, разбърквам хубаво (става на парцалчета ) и накрая стрит сух джоджен или пресен.
сервирам с кисело мляко.
това ми е любимата супа, изяждам по половин тенджера от нея Embarassed Rolling Eyes
Цитирай
Аз пък я правя така: Запържвам в олио 2 - 3 стръка пресен лук /може и стар/. Прибавям спанака и задушавам докато омекне. Доливам необходимото количество вода. След като поуври, слагам шепа ориз. Като стане готово, застройвам с яйце, кисело мляко и супена лъжица брашно, размито в малко вода /така не се пресича/. Прибавям натрошено сирене и подправям с джоджен и чер пипер. Вкусно е!
Цитирай

гр.София

Мнения: 171
Благодаря ви! Скоро ще пробвам рецептите.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.