«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

Ќабори
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
225-239 от 740 отговора

—офи€

ћнени€: 153
»ренка, ние сме по учебника Ћонгман - Blue skies. Ќа 42 стр. в учебната тетрадка са тези "въпросници" с елементарни задачки за попълване и оцвет€ване.

ј, €сно. Ќие с та€ ѕросвета не знам докъде ще € докараме...
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 816
irena1977, не е проблема в учебниците, а в учителите които преподават.

јз днес се €досах много здраво.  ласната си решила, че ще води децата на дискотека, т.е. на конкретна дискотека. –аздала нещо като оферта и на нас ни се представ€, разгледайте, вижте и решете дали искате детето ви да ходи... ƒо тук добре. Ќо прибираме се от тренировка и се започва. √оспожата каза, да започваш от сега да събираш пари, за да ме пуснеш на тържеството.  Shocked  Mad ћного се €досах! Ќе може н€кой външен човек да ми казва какво да си прав€ парите. ј още повече съм против подобни меропри€ти€ да се представ€т като нещо жизнено важно, за което задължително да събирам пари, защото без него не може. ƒръпнах аз една лекци€, да ама наши€ нищо не чува, само малко да спра да говор€ и пита "«начи н€ма да ме пуснеш!?"
ћного се дразн€ като учителите си превишават правомощи€та, миналата година учителката от занималн€та си беше позволила да ми се кара пред детето, че разбираш ли не съм му давала допълнителни пари за зрънчо, снакс и кубети.  #Cussing out —ега дискотеките се представ€т като нещо жизнено важно... ѕарите не са много, не ми свиди, но този манталитет ме дразни много.
÷итирай

у дома

ћнени€: 4 526
Ќашите контролни по английски не са върнати днес,следващи€ час е в петък.
÷итирай

Ќа изток от ра€

ћнени€: 1 136
migito ,И  аз бих яхнала метлата!При нас няма такива изпълнения,ама в детската се бях наслушала на простотии и коментари зад гърба на другите...Много се дразнех,когато ги слушах,защото си знаех,че щом изляза,и мен така одумват госпожите.Какво давам и какво не на детето си.Както и кой коледен подарък колко пари струвал!
Не знам да са правили тест по английски.Ама по музика са правили,и той има 6.Единият от отговорите ми се стори подозрително грешен,ама си затраях  Mr. Green.
Иначе по Развитие на речта имаха преразказ на една басня-Лакомото куче.Добре,че предната вечер ми сподели,че се притеснява как ще се справи,та прочетохме текста,прочетох му и разясних плана за преразказа.Уж добре го е написал,ама...Предишните му преразкази не бяха на ниво.Последователна му е историята,но неправилно е построил изреченията.Любопитна съм за вчерашното преразказче,да видя има ли някакъв напредък.
Не го занимавам допълнително,играем,четем "Незнайко".Смятам,че много ги натоварват в училище.
Анде,то си е за страх с тези болести.
След боледуване от скарлатина имаш ли имунитет после или може пак да се разболееш?
÷итирай

Sofia

ћнени€: 8 053
ѕреразказа на басн€та- Ћакомото куче го правиха миналата седмица. ћарти се беше справила отлично. ƒнес донесе поредната 5 по музика. ѕравили са 3 контролни на нотите и т€ има 5, 4 и 6, та средно аритметично е 5.  ато € гледам не е отча€на, но определено не и е при€тно, защото си научилиа била пропуските и пак имала 5. ѕредната беше за пеене на песен.. ¬ крайна сметка или може човек да пее или не. ≈е мо€та определено не е певица. ћного се стара в нас п€ н€каква песен, но мелоди€та не съм убедена, че е тази. »мам подозрени€ обаче, че ще престане да обръща внимание на музиката т.к. учила не учила все 5 има и нещата ще станат по- зле.
јнда дано ви разминат болестите.
desi_max имунитет за скарлатина не се създава. —карлатината се лекува с пеницилинов јЅ. може да има само носители без да се разбол€ват. “е само зараз€ват. Ќаличието на бактериите се установ€ва с взимане на гърлен секрет.
÷итирай

у дома

ћнени€: 4 526
   ivben ,по кой учебник по музика сте?јз б€х на същото дередже-ќги не може да пее,а и не запомн€ мелоди€та ,а учат н€какви измислени песни,които и аз не ги знам  #Cussing out -та се разрових и открих в нета дисковете с песните към ћузиката на ѕросвета и се родих направо...ѕомолих Ѕети и т€ е сложила линка на първа страница -там ,където пише ѕолезно!ѕолезно!ѕолезно!
» между другото нотите се учат чак в трети клас по програма,не е зле да зададеш въпроса защо ги учат още сега...н€мам нищо против да се избързва,но след като това затормоз€ва децата и те изкарват 4,5 значи не му е м€стото сега.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 816
Ќашите ги изпитват само на пеене на песен. ”чителката държала да се хване ритъма и да се знае текста на песента. —транното е, че нашенеца има 6, учителката казва, че е знаел текста и горе долу хванал ритъма... „удно ми е как е станало това, като наши€ е с по два слона на ушите.
—ъпруга ми помага за един мюзикъл и в недел€ чавето беше с него. ƒали на наши€ да бие барабаните. √ол€ма радост беше, гол€мо нещо. ћъжът ми се смее, че е изредил всички неравноделни тактове на български€ фолклор.  Laughing
÷итирай

Sofia

ћнени€: 8 053
—ветле по учебника на ѕросвета са. ўе използвам линка и аз. bouquet Ќе съм обръщала внимание до сега на това нещо.  «а нотите не знаех, че се учат чак в трети клас. ѕишат в нотните тетрадки €ко. ѕравили са по н€колко реда диктовка на ноти. ќценките са много прецизни ще кажеш, че учат в музикално училище. “ам където има 4 има 4 грешки. Ќа 6 н€ма грешка.
÷итирай

най-шареното м€сто

ћнени€: 6 093
„ета малко по диагонал... при нас н€ма ноти. Ќ€ма прецизност - н€м аи учител по музика обаче...

јнглийски€ е супер добре, което ме очудва, но н€ма да се оплаквам от това Smile
ѕреразказите също върв€т леко. »зобщо дотук нагласата ми за лек втори клас се оправдава.

јнде, стискам палци да н€мате контакти с такива неща. ѕодсилвайте си имонитета и двете.
÷итирай

у дома

ћнени€: 4 526
—ветле по учебника на ѕросвета са. ўе използвам линка и аз. bouquet Ќе съм обръщала внимание до сега на това нещо.  «а нотите не знаех, че се учат чак в трети клас. ѕишат в нотните тетрадки €ко. ѕравили са по н€колко реда диктовка на ноти. ќценките са много прецизни ще кажеш, че учат в музикално училище. “ам където има 4 има 4 грешки. Ќа 6 н€ма грешка.

јма при вас по музика различен учител ли е ,та се впр€га така  newsm78 «а сведение при нас миналата година музиката € водеше друга госпожа и пишеха в нотни тетрадки,но т€ не ги изпитваше и те не се затормоз€ваха,та затова и не съм повдигала въпроса,защо ги учат ,след като не е по програма.“ази година си е нашата госпожа и си карат точно по учебника,забел€зах,че жената ги поощр€ва -даже и да не могат да пе€т в€рно,след като зна€т думите на песента и са схванали мелоди€та им пише шестици .

јнде ,стискам палци всичко да е наред  Hug
÷итирай


ћнени€: 1 832
√ледам, че сте на тема ћ”«» ј!
ќт миналата година ход€т в кабинета по музика и часът го води специалист, тоест учител по ћузика. ћного добро впечатление ми прави, че —ами научи много песни, вкл.и народни и ги пее в къщи. «нае нотите да ги избро€ва, но не е и чувал, че се пишат и се пее по ноти.
÷итирай


ћнени€: 3 015
 осето пее добре, при нас ги изпитва учителката да пе€т, но повече държи да се знае текста. Ќоти не учат.  осето би тр€бвало да познава нотите, все пак четвърта година свири на пиано. Ќо дори и при този факт се съмн€вам, че ако им прав€т диктовки на ноти той ще се справи. √ледам го като разчита дадено произведение, че пон€кога много внимателно ги отбро€ва, за да види точно ко€ е нотата.  акво остава за деца, които едва сега ги учат за пръв път. Ќ€мам думи!
÷итирай

¬елико “ърново

ћнени€: 102
«дравеейте!
migito и аз като ƒеси имах в детската проблеми,но сега госпожата не про€в€ва такива самоинициативи.
» на нас ни върнаха теста по английски.»ма 6 детето,без грешка се е справила,но то и теста не е кой знае какво,аз съм по-взискателна €вно и у дома и давам по-труднички.
ѕо ћ”«» ј в началото на годината правиха н€какво тестче в учебните тетрадки и от тамн има една шестица,а иначе другата е за пеене.√оспожата пишела шестици и за верни отговори в час .—помн€м си,че на родителската среща т€ (госпожата по музика)каза,че в нейни€ час децата тр€бва да учат за музиката докато се забавл€ват и пе€т и €вно е така.за ноти не ми е казвала ’риска да са учили!?!
— преразказите също се справ€ очудващо добре за мен детето.»ма 6,а аз се б€х притеснила,че н€ма да се справи .ѕодцен€вам € може би,но т€ все по-често ме изненадва при€тно!
“ова е от нас за сега.„ета ви редовно,но с малката щерка не ми остава време за писане.
Ћек и усмихнат ден на всички! бързо оздрав€ване на болничките!
÷итирай


ћнени€: 3 035
Ќие сме си в къщи всички - болни. Tired ќт различни неща, нали сме семейство индивидуалисти.

migito, аз също не бих одобрила организирано ходене на дискотека, представено по такъв начин. ћалко ли музей, изложби и въобще интересни неща има в —офи€? »ма време да ход€т по дискотеки, не е нужно това да става от втори клас.

ѕо музика при ћарена е друга госпожа - пе€т песнички и ги изпитва на текстовете им, тр€бва да са научени наизуст. Ќе съм чула да се коментира кой точно как пее. ¬еро€тно има предвид, че не вс€ко дете пее спокойно пред публика.

Ќай-радостното за мен е, че ћарена обикна английски€ при новата госпожа, при ко€то ходи на уроци. ѕочти всеки ден си взима н€ко€ лесна книжка, чете € на сестра си /или текст от учебника/ и после € превежда.
÷итирай


ћнени€: 433
Ивиче   Hug (да се чете като не-весело гуш) Бързо оздравяване ви пожелавам на всички в семейството!

По музика си е нашата госпожа, нямат друг учител специално за предмета. Ноти не са учили досега. Изпитва ги да знаят текста на песента наизуст и за пеене, но като гледам не е стриктна и пише насърчаващи оценки.

Според мен предметите рисуване и музика не трябва да имат оценки.

С преразказите не знам как се справя, защото вече на няколко пъти госпожата им събира тетрадките веднага след часа, и не успявам изобщо да видя какво е писал.

Миги, и аз тръгвам с рогата напред при такива ултиматуми. Миналата година моето дете беше единственото, което не отиде на организираното "задължително" мероприятие за класа, точно защото се заинатихме на "задължаващото". Отделно детето не искаше да ходи. Ами няма да го насилвам я. Като не иска няма да ходи и толкова.
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
225-239 от 740 отговора