Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 9 ноем. 2010, 08:12 ч.

ВТОРИ клас съм вече аз! - 4

 • 50 903
 • 740
 •   1
Отговори
# 225
 • София
 • Мнения: 241
Иренка, ние сме по учебника Лонгман - Blue skies. На 42 стр. в учебната тетрадка са тези "въпросници" с елементарни задачки за попълване и оцветяване.

А, ясно. Ние с тая Просвета не знам докъде ще я докараме...

# 226
 • Мнения: 1 827
irena1977, не е проблема в учебниците, а в учителите които преподават.

Аз днес се ядосах много здраво. Класната си решила, че ще води децата на дискотека, т.е. на конкретна дискотека. Раздала нещо като оферта и на нас ни се представя, разгледайте, вижте и решете дали искате детето ви да ходи... До тук добре. Но прибираме се от тренировка и се започва. Госпожата каза, да започваш от сега да събираш пари, за да ме пуснеш на тържеството.  Shocked  Close Много се ядосах! Не може някой външен човек да ми казва какво да си правя парите. А още повече съм против подобни мероприятия да се представят като нещо жизнено важно, за което задължително да събирам пари, защото без него не може. Дръпнах аз една лекция, да ама нашия нищо не чува, само малко да спра да говоря и пита "Значи няма да ме пуснеш!?"
Много се дразня като учителите си превишават правомощията, миналата година учителката от занималнята си беше позволила да ми се кара пред детето, че разбираш ли не съм му давала допълнителни пари за зрънчо, снакс и кубети.  #Cussing out Сега дискотеките се представят като нещо жизнено важно... Парите не са много, не ми свиди, но този манталитет ме дразни много.

# 227
 • у дома
 • Мнения: 5 619
Нашите контролни по английски не са върнати днес,следващия час е в петък.

# 228
 • Мнения: 1 159
migito ,И  аз бих яхнала метлата!При нас няма такива изпълнения,ама в детската се бях наслушала на простотии и коментари зад гърба на другите...Много се дразнех,когато ги слушах,защото си знаех,че щом изляза,и мен така одумват госпожите.Какво давам и какво не на детето си.Както и кой коледен подарък колко пари струвал!
Не знам да са правили тест по английски.Ама по музика са правили,и той има 6.Единият от отговорите ми се стори подозрително грешен,ама си затраях  Mr. Green.
Иначе по Развитие на речта имаха преразказ на една басня-Лакомото куче.Добре,че предната вечер ми сподели,че се притеснява как ще се справи,та прочетохме текста,прочетох му и разясних плана за преразказа.Уж добре го е написал,ама...Предишните му преразкази не бяха на ниво.Последователна му е историята,но неправилно е построил изреченията.Любопитна съм за вчерашното преразказче,да видя има ли някакъв напредък.
Не го занимавам допълнително,играем,четем "Незнайко".Смятам,че много ги натоварват в училище.
Анде,то си е за страх с тези болести.
След боледуване от скарлатина имаш ли имунитет после или може пак да се разболееш?

# 229
 • Sofia
 • Мнения: 8 209
Преразказа на баснята- Лакомото куче го правиха миналата седмица. Марти се беше справила отлично. Днес донесе поредната 5 по музика. Правили са 3 контролни на нотите и тя има 5, 4 и 6, та средно аритметично е 5. Като я гледам не е отчаяна, но определено не и е приятно, защото си научилиа била пропуските и пак имала 5. Предната беше за пеене на песен.. В крайна сметка или може човек да пее или не. Ее моята определено не е певица. Много се стара в нас пя някаква песен, но мелодията не съм убедена, че е тази. Имам подозрения обаче, че ще престане да обръща внимание на музиката т.к. учила не учила все 5 има и нещата ще станат по- зле.
Анда дано ви разминат болестите.
desi_max имунитет за скарлатина не се създава. Скарлатината се лекува с пеницилинов АБ. може да има само носители без да се разболяват. Те само заразяват. Наличието на бактериите се установява с взимане на гърлен секрет.

# 230
 • у дома
 • Мнения: 5 619
   ivben ,по кой учебник по музика сте?Аз бях на същото дередже-Оги не може да пее,а и не запомня мелодията ,а учат някакви измислени песни,които и аз не ги знам  #Cussing out -та се разрових и открих в нета дисковете с песните към Музиката на Просвета и се родих направо...Помолих Бети и тя е сложила линка на първа страница -там ,където пише Полезно!Полезно!Полезно!
И между другото нотите се учат чак в трети клас по програма,не е зле да зададеш въпроса защо ги учат още сега...нямам нищо против да се избързва,но след като това затормозява децата и те изкарват 4,5 значи не му е мястото сега.

# 231
 • Мнения: 1 827
Нашите ги изпитват само на пеене на песен. Учителката държала да се хване ритъма и да се знае текста на песента. Странното е, че нашенеца има 6, учителката казва, че е знаел текста и горе долу хванал ритъма... Чудно ми е как е станало това, като нашия е с по два слона на ушите.
Съпруга ми помага за един мюзикъл и в неделя чавето беше с него. Дали на нашия да бие барабаните. Голяма радост беше, голямо нещо. Мъжът ми се смее, че е изредил всички неравноделни тактове на българския фолклор.  Laughing

# 232
 • Sofia
 • Мнения: 8 209
Светле по учебника на Просвета са. Ще използвам линка и аз.  bouquet Не съм обръщала внимание до сега на това нещо.  За нотите не знаех, че се учат чак в трети клас. Пишат в нотните тетрадки яко. Правили са по няколко реда диктовка на ноти. Оценките са много прецизни ще кажеш, че учат в музикално училище. Там където има 4 има 4 грешки. На 6 няма грешка.

# 233
 • най-шареното място
 • Мнения: 8 187
Чета малко по диагонал... при нас няма ноти. Няма прецизност - ням аи учител по музика обаче...

Английския е супер добре, което ме очудва, но няма да се оплаквам от това Simple Smile
Преразказите също вървят леко. Изобщо дотук нагласата ми за лек втори клас се оправдава.

Анде, стискам палци да нямате контакти с такива неща. Подсилвайте си имонитета и двете.

# 234
 • у дома
 • Мнения: 5 619
Светле по учебника на Просвета са. Ще използвам линка и аз.  bouquet Не съм обръщала внимание до сега на това нещо.  За нотите не знаех, че се учат чак в трети клас. Пишат в нотните тетрадки яко. Правили са по няколко реда диктовка на ноти. Оценките са много прецизни ще кажеш, че учат в музикално училище. Там където има 4 има 4 грешки. На 6 няма грешка.

Ама при вас по музика различен учител ли е ,та се впряга така  newsm78 За сведение при нас миналата година музиката я водеше друга госпожа и пишеха в нотни тетрадки,но тя не ги изпитваше и те не се затормозяваха,та затова и не съм повдигала въпроса,защо ги учат ,след като не е по програма.Тази година си е нашата госпожа и си карат точно по учебника,забелязах,че жената ги поощрява -даже и да не могат да пеят вярно,след като знаят думите на песента и са схванали мелодията им пише шестици .

Анде ,стискам палци всичко да е наред  Hug

# 235
 • Мнения: 3 866
Гледам, че сте на тема МУЗИКА!
От миналата година ходят в кабинета по музика и часът го води специалист, тоест учител по Музика. Много добро впечатление ми прави, че Сами научи много песни, вкл.и народни и ги пее в къщи. Знае нотите да ги изброява, но не е и чувал, че се пишат и се пее по ноти.

# 236
 • Мнения: 3 651
Косето пее добре, при нас ги изпитва учителката да пеят, но повече държи да се знае текста. Ноти не учат. Косето би трябвало да познава нотите, все пак четвърта година свири на пиано. Но дори и при този факт се съмнявам, че ако им правят диктовки на ноти той ще се справи. Гледам го като разчита дадено произведение, че понякога много внимателно ги отброява, за да види точно коя е нотата. Какво остава за деца, които едва сега ги учат за пръв път. Нямам думи!

# 237
 • Мнения: 116
Здравеейте!
migito и аз като Деси имах в детската проблеми,но сега госпожата не проявява такива самоинициативи.
И на нас ни върнаха теста по английски.Има 6 детето,без грешка се е справила,но то и теста не е кой знае какво,аз съм по-взискателна явно и у дома и давам по-труднички.
По МУЗИКА в началото на годината правиха някакво тестче в учебните тетрадки и от тамн има една шестица,а иначе другата е за пеене.Госпожата пишела шестици и за верни отговори в час .Спомням си,че на родителската среща тя (госпожата по музика)каза,че в нейния час децата трябва да учат за музиката докато се забавляват и пеят и явно е така.за ноти не ми е казвала Хриска да са учили!?!
С преразказите също се справя очудващо добре за мен детето.Има 6,а аз се бях притеснила,че няма да се справи .Подценявам я може би,но тя все по-често ме изненадва приятно!
Това е от нас за сега.Чета ви редовно,но с малката щерка не ми остава време за писане.
Лек и усмихнат ден на всички! бързо оздравяване на болничките!

# 238
 • Мнения: 3 036
Ние сме си в къщи всички - болни. Tired От различни неща, нали сме семейство индивидуалисти.

migito, аз също не бих одобрила организирано ходене на дискотека, представено по такъв начин. Малко ли музей, изложби и въобще интересни неща има в София? Има време да ходят по дискотеки, не е нужно това да става от втори клас.

По музика при Марена е друга госпожа - пеят песнички и ги изпитва на текстовете им, трябва да са научени наизуст. Не съм чула да се коментира кой точно как пее. Вероятно има предвид, че не всяко дете пее спокойно пред публика.

Най-радостното за мен е, че Марена обикна английския при новата госпожа, при която ходи на уроци. Почти всеки ден си взима някоя лесна книжка, чете я на сестра си /или текст от учебника/ и после я превежда.

# 239
 • Мнения: 436
Ивиче   Hug (да се чете като не-весело гуш) Бързо оздравяване ви пожелавам на всички в семейството!

По музика си е нашата госпожа, нямат друг учител специално за предмета. Ноти не са учили досега. Изпитва ги да знаят текста на песента наизуст и за пеене, но като гледам не е стриктна и пише насърчаващи оценки.

Според мен предметите рисуване и музика не трябва да имат оценки.

С преразказите не знам как се справя, защото вече на няколко пъти госпожата им събира тетрадките веднага след часа, и не успявам изобщо да видя какво е писал.

Миги, и аз тръгвам с рогата напред при такива ултиматуми. Миналата година моето дете беше единственото, което не отиде на организираното "задължително" мероприятие за класа, точно защото се заинатихме на "задължаващото". Отделно детето не искаше да ходи. Ами няма да го насилвам я. Като не иска няма да ходи и толкова.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт