За органик и биоинженерно изменените продукти на пазара

  • 947
  • 5
  •   1
Отговори
  • Мнения: 810
Здравейте Simple Smile

Интересно ми е някой има ли достоверен източник на информация за разликата между органик храни и обикновените храни?

Ако сте правили проучване по въпроса. Искам да разбера дали наистина месото и млякото имат хормони и др. вредни неща, както се претендира. Дали ако наистина имат хормони и антибиотици те вредят и пряко на хората при консумациа. Каква е разликата между плодовете и злеленчуците, които са органик и тези, които са произведени с употреба на изкуствени торове и пестициди /както се казва, че са и дали наистина са вредни или по-вредни от другите/.

Принципно зная за какво става въпрос, но искам да прочета някъде подробно обяснено и обосновано с факти.

Последна редакция: пт, 11 ное 2005, 19:22 от Pumpal

# 1
  • Мнения: 2 452
Мисля, че това е най-достоверната информация за Сев. Америка; стандартите са различни в различните страни:

http://www.ams.usda.gov/nop/indexIE.htm

# 2
  • Мнения: 810
Лаура благодаря ти че отговори Heart Eyes
Аз гледах на няколко места, но точно този не знам как ми се е изплъзнал от погледа. Има ли и Канадски сайт, който знаеш? Нищо че имат различни стандарти, ще се радвам да видя как е и в други страни, интересно е какви са различните стандарти. Опитвам се да разбера колко е да кажем критично да ядеш голяма част от храните органик.

По националното радио вчера чух колко е вредно биоинжинерствто на храните /преди това писах генетично подобрени, но не съм сигурна дали така се казва и го смених на биоинженерство/, ако намеря информация за кои точно ставаше въпрос и защо са вредни и ви интересува ще пусна инфо.

Последна редакция: пт, 11 ное 2005, 18:01 от Pumpal

# 3
  • Мнения: 856
По националното радио вчера чух колко са вредни генетично подобрените храни, ако намеря информация за кои точно ставаше въпрос и защо са вредни и ви интересува ще пусна инфо.
Мен ме интересува каква информация се разпространява по въпроса "защо и колко са вредни генетично подобрените храни?". Ще съм ви благодарна ако споделите за станата, в която сте.

# 4
  • Мнения: 2 452
Лаура благодаря ти че отговори Heart Eyes
Аз гледах на няколко места, но точно този не знам как ми се е изплъзнал от погледа. Има ли и Канадски сайт, който знаеш? Нищо че имат различни стандарти, ще се радвам да видя как е и в други страни, интересно е какви са различните стандарти. Опитвам се да разбера колко е да кажем критично да ядеш голяма част от храните органик.

По националното радио вчера чух колко е вредно биоинжинерствто на храните, ако намеря информация за кои точно ставаше въпрос и защо са вредни и ви интересува ще пусна инфо.

Първо, Канада и САЩ имат идентични стандарти почти във всички области, поради високият обмен на продкукция между двете страни; вероятно и тук е така. За Канада зная, че е забранено млечните продукти да съсдържат растежни хормони.
Относно генно модифицираните храни имам много информация, но не е в Интернет.

# 5
  • Мнения: 810
Лаура, какво е твоето мнение за модифицираните храни от информацията, която имаш? За да те олесня с въпроса, внимаваш ли какво купуваш и спокойна ли си с уверението на различните агенции, че храните са безопасни?

Ето какво намерих в сайта на FDA:
http://www.fda.gov/fdac/features/2000/100_bio.html
http://www.cfsan.fda.gov/~lrd/biocon.html

А това е от националното радио:
http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=1322347
Тук като се пусне на търсачка може да се намерят още неща.

Съжалявам че всичко е на английски. Ако някой още има интерес, а не чете английски, ще преведа основните неща.

Общи условия

Активация на акаунт