Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Варна до морето

Мнения: 2 655
Взех тази марината от един майстор-готвач.
Поствам я тук, за да я пробвате. Месото става невероятно.
Някой, ако има и други рецепти за маринати МОЛЯ да ги сподели.

МАРИНАТА ЗА ПИЛЕШКО МЕСО
Необходими продукти:

1.   1 кг. пилешки пържолки;
2.   1 л. прясно мляко;
3.   1 ч. л. чесън на прах;
4.   1 ч. л. черен пипер;
5.   1 ч. л.къри;
6.   4 с. л. олио;



Начин на приготвяне:

Месото се начуква и се намазва обилно с олиото. Поръсва се с описаните подправки и се напежда в съд. Покрива се с прясното мляко.
Желателно е да престои така 24 часа.
Цитирай

Бу-у-урга-а-ас

Мнения: 2 596
Тази ,която правя аз е:
намазвам месото с олио, поливам с вино, соев сос, лук и чесън на едро нарязани, черен пипер, дафинов лист. След като се изкисне добре просто го почиствам от полепналите неща и директно го приготвям без да го мия. Днес така киснах един пуешки бут, който накрая леко загрях заедно с маринатата, че нямах време да го чакам. Сега го пека и чакам резултата  Whistling
Цитирай

на третия етаж

Мнения: 138
  1 . пържолите ги намазвам с 1 с.л. майонеза и също толкова горчица подправка за пиле , соев сос .
   2 . соев сос , сок от лимон ,,подправка за пиле , бяло вино , дафинов лист , чесън на прах .
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
  соев сос , сок от лимон ,,подправка за пиле , бяло вино , дафинов лист , чесън на прах .

Tова и аз го правя, но без дафиновия лист. Наскоро 4етох някъде смес от гор4ица и мед да се използва за намазване на пилешкото.
Цитирай

O.A.E./ Пазарджик

Мнения: 2 477
Което и да е месо накисни за една нощ в кисело мляко с подправки по избор . става разкош- иранска рецепта
същото важи и за майонеза с лимонов сок , 4ерен пипер.
Цитирай

O.A.E./ Пазарджик

Мнения: 2 477
  соев сос , сок от лимон ,,подправка за пиле , бяло вино , дафинов лист , чесън на прах .

Tова и аз го правя, но без дафиновия лист. Наскоро 4етох някъде смес от гор4ица и мед да се използва за намазване на пилешкото.


за на фурна и грил---- thumbsup
Цитирай

BG

Мнения: 4 546
аз правя следната - бира, чесън, лук, джинджифил, бял пипер,индийско орехче. пускам месото и оставям за няколко часа, може и цял ден. ако са бутчета, като ги извадя ги намазвам с куркума и ги мятам във фурната   chef
Цитирай

Варна

Мнения: 3 208
Което и да е месо накисни за една нощ в кисело мляко с подправки по избор . става разкош- иранска рецепта
И аз така правя пилешкото, не знаех, че е иранска рецепта. Винаги, когато правя нещо с пил.филе или пържоли ги кисна в кис.мляко, ако нямам време цяла нощ, поне 1 час в хладилник. Става много крехко и се опича/изпържва много бързо.
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 553
..... Поръсва се с описаните подправки и се напежда в съд. Покрива се с прясното мляко.
Желателно е да престои така 24 часа.


Пела, пилешкота с марината ли се пече или тя се изхвърля?
Цитирай

БГ - София

Мнения: 7 796
Най-често мариновам пилешко филе с 2с.л соев сос, 1с.л мед, 1с.л. оцет или лимон, 1ч.л. фъстъчено масло или 1с.л. фъстъчено олио, 2с.л. олио, черен пипер и др.подправки по избор (всеки път различни). Мариновам поне 2, 3 часа в хладилник. После отцеждам маринатата и пържа на силен огън за кратко.
Цитирай

Варна до морето

Мнения: 2 655
Пела, пилешкота с марината ли се пече или тя се изхвърля?
Изхвърля се. Каквото е попило попило.
Ние ги правим пържолките на скара с д.въглища.
Стават страхотни.
Цитирай

Бургас

Мнения: 529
Аз  имам изпробвана рецепта за марината.
Филето се накисва в следната смес:
1 главичка почистен и пасиран чесън
1 с.л. мед
50 мл.олио
50 мл.водка или ракия
сок от 1 лимон /може от гръцките бутилчици,той е натурален/
Стои пилешкото колкото може по-дълго и се пече на скара.
Последния път мъжа ми не  ги пече навън, а във фурната на функция грил и беше изсипал в тавата и маринатата.Стана чудесно-сочно и вкусно.
« Последна редакция: сб, 03 дек 2005, 17:36 от Николова »
Цитирай

ново

Мнения: 1 056
Аз мариновам пилешкото така:
1 с.л мед
1 с.л водка
1 каф.ч бяло вино
1 каф.ч прясно мляко
1 с.л соев сос
1 ч.л горчица
подправки според вкуса  chef
Цитирай

София- Wien

Мнения: 2 142
Поръсвам с всяка пържолка хубаво с подправки, каквото имам ( пилешка подправка, къри, черен пипер ), слагам върху всяка по-малко олио, нареждам ги една върху друга и ги оставям да преседят в хладилника, а слагам и соев сос понякога.
2. майонеза, горчица, кетчуп (или нещо червено- доматен сос, малко чили, лятеница или каквото ти хрумне. Пържолките ги счуквам, ама много леко в пликче, защото пилешкото и без това е крехко и се разкашква, ако речеш да го чукаш така, след това ги намазвам обилно и поръсвам върху всяка подправки. Нареждам ги пак една върху друга и да отлежават. После ги мятам във фурната с масалце и малко водичка, или на скарата направо. Стават разкошни!
Правя една марината за скара, която много си харесваме- лимонов сок, соев сос, малко чили и подправки. Слагам пуржолките в една купа и ги заливам, заедно с зеленчуци за скара ( лук на кръгчета, чушки, домати, на кръгчета, картофи, карфиол, броколи, каквото се сетиш) Пържолите, картофите и лука могат да престоят в маринатата дълго (най-добре 24часа в хладилника) останалите заленчуци минават само за малко през маренатата, за най-много 1/2 час преди скарата.

Да ви е сладко!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.