Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

плевен

Мнения: 1 382
Около половин килограм е месото и е от бут.
Благодаря
Цитирай


Мнения: 1 629
Това ми е любимата рецепта и малко ми свиди, ама ще я кажа. Важно е точно да се спазят съставките и начинът на приготовление:

продукти за 3 порции:

350-400 гр свинско месо от бут, без кост и сланини, жили и т.н.
1 кафена чашка ориз
3 кафени чашки вода
1/2 лимон
1 връзка пресен джоджен
1/2 връзка магданоз
сол, черен пипер, 3-4 супени лъжици зехтин,1/2 или ок 60-70 гр.масло

Приготовление:
месото се нарязва на кубчета с големината на орех, посолява се
 и се поръсва с 1щипка черен пипер. Слага се в йенска тенджера
и върху него се изсипват оризът и сокът на лимона, всичкото това не просто се разбърква,
а се мачка здраво/като кайма/, така че оризът да се "впие" в месото. Поръсва се зелените подправки/нарязани на ситно, сипва се водата и зехтина и леко се разбърква всичко. Отгоре се слага раздробеното на парченца масло и се пече/захлупено плътно с капак/на силна фурна докато почти не остане вода. След изваждане от печката не се отваря капакът - оризът си дръпва останалата водичка.
Става чудно! За гарнитура обикновено пържа картофи.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.