Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кърмене и захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 1 679
Мъж ми донесе нещо, което удивително прилича на гигантски червени репички. Нещо ме съмнява това да е червено цвекло  newsm78. Как изглежда това чудо?
Цитирай

София

Мнения: 9 140
Ми прилича да ти кажа на гигантска репичка, само че е кафяво,с дебела кора.По-скоро мяза на грамаден кръгъл картоф Rolling Eyes
Цитирай

на ОколовръсТното в ПАЛАТка

Мнения: 4 176
Ще разбереш ако цапа страшно много.
Аз например си правя салата, но първо го варя в тенджерата под налягане. Водата е тъмно виолетово-червена.
Сурово също адски пуска, като го разрежеш.
Цитирай


Мнения: 1 679
Значи са го излъгали на пазара  #Cussing out.  Сега вероятно не мога да давам това на бебо... не е кафяво, червено си е, абе точно копие на ряпа, но с големината на ябълка, не съм го още разрязала, ще видя дали цапа  Sick.
Цитирай

на ОколовръсТното в ПАЛАТка

Мнения: 4 176
По скоро отвън е като голяма ряпа с цвят -тъмно червено , леко виолетово.
Цитирай

София

Мнения: 9 140
По скоро отвън е като голяма ряпа с цвят -тъмно червено , леко виолетово.
Аз като съм купувала винаги е било кафяво ShockedКато го разрежеш отвътре е цикламено-много ярко.Само след старателно търкане с грапава гъба отвън започва леко да прозира розовеещ цвят, иначе си е кафяво Confused
Дали няма различни сортове?От какъв зор ще лъжат мъжа ти Rolling Eyes
Цитирай

София

Мнения: 1 719
Кафяво си е, не прилича на ряпа по цвят, може би нещо като ряпа, овъргаляна в кал.

Ето ти картинки на цвекло - от гугъла: Цвекло
Цитирай

София/Велико Търново

Мнения: 713
По принцип има големи-зимни репи - бели, черни или червени отвън, но отвътре винаги са бели, а цвеклото отвътре е червено-лилаво. Няма как да се сбърка. Wink
Цитирай


Мнения: 1 679
А сурово ли да го разрежа, за да видя какво е вътре или да го изпека/сваря?
Аз го бях приготвила за хвърляне, но много ми прилича на картинка №2 на Сънчо.
Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 837
Сурово режеш. Ако отвътре е цикламено и цапа ножа/ръцете с червен сок, ясна е работата Smile
Стържеш на ренде, задушаваш и даваш на детето или както там си решила.
Цитирай


Мнения: 1 679
Разрязах едно за проба - вътре си е бяло, няма сок, на вкус е точно като репичка, леко лютиво,  само дето е голямо като ябълка #Cussing out. Явно ще си правим с мъж ми салата  Sick.
Цитирай

Видин

Мнения: 5 154
Така, както го описваш или е алабаш, или зимна ряпа. По-скоро е ряпа, защото тя е леко лютива, а алабаша е по-скоро сладникав.
Я сготви един бобец, настържи ряпата и я подправи със малко сол, олио и оцет и ме поканете на вечеря  Laughing Wink.
Цитирай

София

Мнения: 1 719
И салата от ряпа и моркови не е за изпускане.
Цитирай

София

Мнения: 9 140
Я сготви един бобец, настържи ряпата и я подправи със малко сол, олио и оцет и ме поканете на вечеря  Laughing Wink.
Ама преди това се обадете на пожарната и в никакъв случай не ползвайте газовия котлон, че ако някой пръцне..не знам ooooh!
 hahaha hahaha hahaha
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.