«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

јлтернативна медицина
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора

—офи€

ћнени€: 673
»скам да изкажа негативно мнение за отношение, професионализъм и организаци€ от ДлечебенФ център с гръмкото име Д‘итолекФ и по-точно от негови€ така наречен собственик ћари€н »ванов Ц доктор Ц хомеопат.

Ќе знам от къде да започна за да не ви отегча.

 акто всичко в Ѕ√ и хомеопати€та като метод на алтернативно лечение е много криворазбрана и криво проектирана като приложение.

¬ъпросни€т център Д‘итолекФ предлага най-разнообразни медицински услуги, които като ги прочетеш ще си кажеш ДЅрех, какви при€тни нещаФ, но сблсъсквайки се с персонала от центъра вече картината се учерн€.

» така за първи път посетихме кабинета на д-р »ванов поради чести забол€вани€ на моето дете (на 2,6 г) свързани с дихателната система и ”Ќ√, поради което аз поисках да ми бъде изготвена схема за лечение и превенци€ на тези забол€вани€.

ƒокторът почти не ме слушаше какви подробности об€сн€вам, по-скоро беше зает да об€сн€ва в движение на сво€ подгласничка (друга хомеопатка) какво пише в матери€ ћедика и неговата цел беше да € обучава на наш гръб. ƒа не ви казвам как прегледа детето Ц с едно фенерче му светеше в гърлото, като след това не го погледна изобщо. Ќе ме питаше за нищо допълнително от това, което казвах аз т.е. никакъв индивидуален подход какъвто изисква хомеопати€та.

ќ , дадоха ни схема, след което ни взеха 80 лв за първичен преглед. —лед 1 месец отново посетих доктора за контрола и допълнителна консултаци€, на ко€то отново не ми беше об€снено нищо ново, след като аз казвах, че не забел€звам ефект и че детето посто€нно боледува. Ѕ€ха ми взети 40 лв. Ќа следващи€ преглед също ми б€ха взети 40 лв, на който не получих нищо по-различно като информаци€ от предишните пъти.

ѕикът дойде при последни€ преглед, на който докторът излезе от кабинета буквално под носа ни и сто€хме да висим 1 час да го чакаме тъй като имал спешна работа.

«омбитата, които са му секретарки не направиха нито едно усилие през този час да се чувстваме по-комфортно, а напротив, казваха как детето не тр€бва да ходи напред и назад и да не се излиза на балкона, защото им е студено.

 акъв вид търгови€ със здраве е това се питам аз? «а мен това си е чисто прибиране на пари, срещу което не получаваш нищо подобно, за което си платил. Ќе може да н€маш никакво индивидуално отношение към пациентите си, при положение, че предлагаш здраве, чрез алтернативни методи, за което прибираш безумни пари! “ќзи доктор има издадени редица книги, в които об€сн€ва различните резултати и ползи от алтернативното лечение, но н€ма никаква представа от пациентите си като цикличност на забол€вани€та им, произход на забол€ването и индивидуалност!

Ќ”Ћј професионализъм, Ќ”Ћј адекватно отношение, Ќ”Ћј резултатност!!!

ѕросто хора не избирайте този център и нито един от ДлекаритеФ там! ўе ви ограб€т парите и н€ма да получите нито внимание, нито гъвкавост, нито лично отношение!
ƒано и други съфорумци ме подкреп€т за да попул€ризираме тези измамници с отвратително отношение.

ќтидете на хомеопати, които са ви препоръчани от поне 1 познат и които ще се отнесат към вас с индивидуални€ подход, за който хомеопати€та е от ключово значение.
÷итирай


ћнени€: 653
ўо за простоти€!? etaniel\eta80 или както там се зовеш.

»скам да изкажа негативно мнение за отношение, професионализъм и организаци€ от...

»скам да изкажа негативно мнение за отношение, професионализъм и организаци€ от...

»скам да изкажа негативно мнение за отношение, професионализъм и организаци€ от...

»скам да изкажа негативно мнение за отношение, професионализъм и организаци€ от...

»скам да изкажа негативно мнение за отношение, професионализъм и организаци€ от...
÷итирай

—офи€

ћнени€: 673
Visible,
защо да е простоти€? ѕросто изкавам мнение, което е негативно и с което искам да предпаз€ много други хора да си дадат парите на в€търа!
÷итирай

—офи€

ћнени€: 673
ѕросто н€ма да получите никакъв резулат срещу парите си в този център и също ще получите само негативно отношение и нула заинтересованост! “ам цел€т само да прибират пари! Ќ€ма да ви помогнат изобщо!
÷итирай


ћнени€: 653
јз съм доволна от ‘итолек. —емейството ми също. » наши при€тели.
«абел€звам и други потребители от форума.

≈дин проблем и хил€да поста. ¬ хил€да теми.
ќт един потребител с повече от една регистраци€.
«ащо е простоти€ ли питаш!?
÷итирай


ћнени€: 835
“очно за това никога не бих отишла н€къде, да не говорим за лечение, ако не ми е препоръчано от познат.
“и защо реши да отидеш там?

Ќие си имаме класически хомеопат, човека е абсолютен професионалист.ѕрегледа му е 30лв, от които вс€ка стотинка си струва.
ѕоследни€ път ми се наложи да лекуваме по тел.,детенце се оправи за н€колко часа.ƒруг би ми казал да отида на преглед за да ми вземе парите.
≈стествено намерих време да отида да му благодар€ и да питам какво ми струва...а, .той се смее................

„овека се опитва да помага, и помага! ѕарите не са най-важното.
÷итирай


ћнени€: 2 177
»скам да изкажа негативно мнение за отношение, професионализъм и организаци€ от ДлечебенФ център с гръмкото име Д‘итолекФ и по-точно от негови€ така наречен собственик ћари€н »ванов Ц доктор Ц хомеопат.


“ози е боаронопат, а не хомеопат.  Mr. Green
» какви тјкси само.., че те и хомеопатите, след двучасови интервюта, не взимат толкова..  Whistling
÷итирай


ћнени€: 0
»скам да се присъедин€ към Visible и да изкажа несъгласие с мнението на etaniel. Ќе бива с лека ръка да се обвин€ва д-р »ванов, нито който и да било от останалите лекари от медицински център Д‘итолекФ, които доколкото разбирам от написаното, дори не познавате. јз имам две деца, като едното боледуваше почти ежемесечно от гнойни ангини, а другото имаше поставена диагноза бронхиална астма.  азвам ФболедувашеФ и ДимашеФ, защото от около две години, откакто  вод€ децата си при д-р »ванов, нещата коренно се промениха. ƒ-р »ванов и неговите колеги не изнудват никого за пари, нито пък искат такива под масата, както това се прави в много други лечебни заведени€. ÷ените за първични и вторични прегледи са €сно фиксирани и се равн€ват на цената на 1-2 ДхубавиФ антибиотика, каквито моите деца приемаха ежемесечно преди да срещнем д-р »ванов. ј много от тези антибиотици ни б€ха изписани пак след платен прием при поредни€ специалист. Ќе споменавам за цените на другите лекарства и за различнити странични действи€, които се про€виха при децата ми, като следствие от т€хното приемане. „есто се случваше децата да започнат да боледуват в събота или в недел€ и тогава д-р »ванов, винаги ни и давал адекватни съвети по телефона, без след това да е искал заплащане за това, че сме го обезпокоили през почивните дни и че сме му отнели от свободното време. Ќещо повече, д-р “омова Ц един от лекарите в медицински център ‘итолек дава съботни дежурства, като цените на прегледите през тези почивни дни не са по-високи от тези през делничните дни. Ќалагало ми се е да ползвам и нейните услуги и съм изключително доволна от нейното отношение към мен и децата ми и от нейни€ професионализъм. »скам да добав€, че часовете, които се назначават по телефона за осъществ€ване на преглед общо взето се спазват и че на всеки жив човек по вс€ко време, включително и по време на работа, може да се случи нещо непредвидено. ¬ такива случаи е редно да се про€ви толерантност и разбиране, още повече, че в медицински център Д‘итолекФ има и други лекари хомеопати, които сигурно биха могли да приемат вашето дете, ако вие сте пожелали това.
÷итирай


ћнени€: 2 177
’убава реклама от току-що регистриран потребител, mimcheto77Mr. Green

ћислиш ли, че н€кой ще вземе насериозно толкова напудрено ласкави отзиви от н€кой, който се е регистрирал специално за целта?   Whistling
–екламите в този форум се заплащат и си имат специално отредено м€сто.


÷итирай


ћнени€: 0
ƒа, наистина н€мам навика да си губ€ времето и да участвам в глупави дискусии. “ова е едно изключение и го прав€ заради уважението си към определени хора, които се грижат за децата ми. ѕоследното, което ще напиша е цитат "Ќикой не хвърл€ камъни по €лови дървета".
÷итирай

—офи€

ћнени€: 673
Multimodal, браво!
“и€ €вно имат пипала за реклама, ама Ќ≈ —“–”¬ј“≈, хора! Ќ€ма да убедите хората, че тр€бва да дойдат при вас! — това отношение и с този подход с "гол€мата баданарка", н€ма да имате повече пациенти!
Ќа мен и моето дете Ќ≈ ни помогнаха и не показаха, че въобще искат да помогнат. “акива зомбита р€дко ще срещнете като тези във "‘итолек". Ќ€ма такова отношение от секретарки, доктор »ванов беше любезен само когато ходехме на крака и му давахме по 40 лв за преглед.  ато му се обаждах по телефона при нужда, не се интересуваше от подробности и изписваше абсолютно стандартни неща.
јз по принцип не пиша изобщо такъв тип теми и постове. Ќо последни€ преглед (той не се състо€, щото си тръгнахме) просто ми прел€ чашата от незаинтересованост и отвратително отношение.
’ора, ходете само при препоръчани ви от познати лекари!
јз се подлъгах от разни постове в този форум, че бил добър »ванов и т.н....но и мо€ позната се оказа, че е ходила там и също не е доволна!
ћного  скъпо и неефективно лечение!
÷итирай

—офи€

ћнени€: 673
јйде само да кажа, че подадох жалба в Ќјѕ и доктора вече е с наказателно постановление! «а измама с парите на бедните хорица и за неефективност срещу сумите, които взима! ўе спрете да ограбвате хората вие, ама тр€бва да си отсто€ваме правата! ќще веднъж хора, не ходете да търсите лечение на проблемите си със ‘итолек и др. ћари€н »ванов!  ъдето видите името му, б€гайте! ’одете при препоръчани ви хомеопати!
”спех жела€ на всички!
÷итирай


ћнени€: 0
јз съм д-р ћари€н »ванов. “ова, че се случва н€кои да ме руга€т и обиждат не ме притесн€ва. “ова се случва ежедневно и с далеч по-достойни и заслужили от мене хора, защото колкото и да си добър и колкото и да се стараеш, все ще се намери н€кой, който да не е доволен от теб. ј и както казва mimcheto никой не хвърл€ камъни по €лови дървета.  огато обаче един и същ човек като etaniel продължава упорито да ме хули и злепостав€, използвайки за тази цел лъжи и клевети, аз се чувствам длъжен да напиша н€колко реда най-вече заради хората, които четат тези клевети и които имат право да зна€т мнението и на другата страна.

1.    ато започнем от израза Дкакто всичко в Ѕългари€ и хомеопати€та като метод на алтернативно лечение, е много криво разбрана и криво проектирана..............Ф става €сно, че etaniel е един от вечните мърморковци, на които всичко в Ѕългари€ им е криво и на които вечно н€кой им е виновен за нещо. ¬ областта на медицината, ако не б€х аз, щеше да е н€кой друг. ¬прочем, преглеждайки здравното досие на  ало€н, установ€вам, че бездарници са и другите лекари, които са го лекували по повод на честите му инфекции на горните дихателни пътища, за които в повечето случаи са изписвани антибиотици. јнтибиотиците, до които лично аз не съм приб€гвал, докато съм лекувал  ало€н. ’ора като etaniel вечно са недоволни от нещо и вместо да търс€т н€какво конструктивно решение, предпочитат да се кри€т зад анонимност и да се изжив€ват като жертви. ≈динствено тогава те се чувстват силни, като в същото време си мисл€т, че могат да обиждат и клевет€т, без им бъде потърсена отговорност за това. ¬същност аз съм доволен, че не ми се налага да контактувам повече с etaniel, тъй като предпочитам да го прав€ с открити хора, на които ако нещо не им харесва, го съобщават лично. „есто, след изглаждането на съответните недоразумени€ (те се случват на всеки, който не се счита за √оспод) такива хора са ставали мои много добри при€тели. “ези хора разбират, че те, със своето поведение и със сво€та позици€, определ€т сво€ живот и от техните уста никога не съм чувал да казват, че всичко в Ѕългари€ е Дкриворазбрано и криво проектирано...Ф.

2.   ѕо повод на това, че etaniel не била питана за нищо допълнително по отношение на здравето на  ало€н, то това категорично не е в€рно. ’ил€дите пациенти на медицински център Д‘итолекФ зна€т, че когато са дошли за първи път в този център, без значение кой лекар ги е поел, са били питани за много неща. ѕо време на първи€ преглед се попълва т.нар. Дздравно досие на пациентаФ.  “о включва повода за прегледа, резултати от проведени изследвани€, насто€що и минали лечени€, наследствена обремененост и въпроси с помощта на които се добива престава за всички органи и системи в човешки€ организъм. „ак след това, на базата на анализ на ц€лата информаци€, се предписва съответното хомеопатично лечение. “акова попълнено здравно досие има и  ало€н.

3.   ѕо повод на това, че etaniel е сто€ла един час, тъй като докторът имал спешна работа и не било направено нищо, за да се чувстват пациентите комфортно. «а съжаление и докторът е жив човек, а на всеки човек могат да се случат непредвидени неща. Ќе пожелавам на etaniel да и се случи това, което ме накара да отсъствам от медицински€ център 25 минути. Ќито повече    нито по-малко. » колегите ми б€ха предупредени, че ще отсъствам за не повече от половин час. ј по повод на комфорта Ц медицински€т център разполага с достатъчно комфортна чакалн€, снабдена с вс€каква литература, включително и за деца.

4.   ѕо повод на Д представата за пациентитеФ, Дотношението към т€хФ, ДпрофесионализмаФ, ДадекватносттаФ, ДрезултатносттаФ и т.н., само ще кажа, че мерило за нашата работа са нашите пациенти. ‘актът, че преди години б€х сам, а днес работата в медицински€ център се е увеличила толкова, че вече сме шест колеги, е достатъчно красноречив. » още един факт Ц в медицински център Д‘итолекФ има издадени над 1400 клубни семейни карти. “ова означава, че освен отделни хора, на нас са гласували доверие и цели семейства. “ези пациенти зна€т много добре, че могат да ни намер€т и да разчитат на нас и в делничен и в почивен ден. »зводът е €сен - без нашите пациенти, ние като частен медицински център щ€хме отдавна да сме фалирали, тъй като здравната каса в Ѕългари€ не рембурсира хомеопатичните прегледи. Ќие съществуваме и се развиваме само и единствено благодарение на нашите пациенти...

5.   ѕо отношение на Дбезумните париФ, Дограбените париФ и т.н., които Ддокторът прибираФ. “ук ще кажа, че н€ма цена здравето и огромната отговорност, ко€то ежедневно поемат лекарите в медицински център Д‘итолекФ за живота на много хора. ќтговорността да лекуваме тежки инфекции, бронхиална астма и други животозастрашаващи забол€вани€, почти без да използваме стандартните антибиотици, кортикостероиди и други химически субстанции, които конвенционалната медицина прилага системно. Ќ€мат цена и хил€дите часове, отделени за четене и професионално усъвършенстване и съответно хил€дите часове, по време на които сме лишавали от своето присъствие най-близките си хора. —ега, когато децата ми са вече големи и често ме обвин€ват, че не съм прекарвал достатъчно време с т€х, ми се иска да не б€х толкова отдаден на професи€та си, но вече е късно... “ук н€ма да говор€ изобщо за многото учебници и наръчници и за различните курсове, без които специалистът е обречен да изостава все повече и повече от новостите в сво€та област, а те също струват много пари. “ака или иначе, независимо за какво става въпрос, парите са израз на количеството стойност, което се получава в зам€на, а ние живеем в силно конкурентно общество. “ака че медицински център Д‘итолекФ не би могъл да съществува и да се развива, ако парите не отговар€т на количеството стойност, което внас€ме в живота на нашите пациенти. јко вие сте преценили, че 70 лв., платени еднократно за първи€ преглед /който е най-важен и продължителен/, а в последствие заплащането на 40 лв. за контролните прегледи е безумна сума, то това си е ваше мнение. Ќие го уважаваме и затова сме об€вили €сно цените на прегледите. “ака всеки ще може да прецени как да постъпи. ќще повече, че се знае колко струва курсът на лечение с един модерен антибиотик, без да говорим за страничните му действи€, а все пак  ало€н не е приемал антибиотик, докато го лекувах.

6.   » най-накра€ Ц по повод издаденото наказателно постановление от Ќјѕ Ц това също е лъжа, подобно на останалите неща, които пишете. “ук вече чашата на търпението прел€. ƒа, такава проверка наистина беше извършена в медицински€ център, но само това е истина. Ћъжа и клевета е, че има издадено наказателно постановление. ѕроверката на Ќјѕ не установи нередности в дейността на медицински€ център или в дейността на който и да е от лекарите, работещи в него. “ова лесно може да бъде проверено от всеки. Ќомерът на протокола за извършената проверка е 0083501 от дата 14.01.2011година. ясно е колко може да се в€рва на н€кой, който с лека ръка хвърл€ лъжи в пространството, особено такива, които лесно могат да бъдат проверени. » тъй като и без това вече отделих достатъчно време, за да отговар€м на обвинени€ от различно естество, отправени от един и същ човек с огромно количество публикации, а както виждам същи€т продължава да ДработиФ в това направление, възлагам на специалист да предприеме съответните действи€, с които да бъде потърсена наказателна отговорност на клеветника. ”пълномощил съм адвокат да заведе срещу него наказателно дело от частен характер по чл. 147 от Ќаказателни€ кодекс.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 551
«а съжаление ще поднов€ темата. „етох в нета, с надежда да откри€ доволни хора от този център, но попаднах и на тази тема. Ќе ме интересува кой, какво точно и защо е писал преди мен. »мам лични впечатлени€, които бих искала да сподел€. ј разбира се, че всеки сам си прецен€ва доколко/дали/на кого да в€рва.

—лед като този център ми бе препоръчан, и по-точно д-р «орка ”гринова, заведох детето си при не€ с надежда да помогне за огромна трета сливица. ѕодчертавам, че  засега н€ма да коментирам дали има ефект от назначеното лечение, тъй като все още сме твърде рано в хода на схемата. »скам единствено да коментирам отношението, на което се натъкнахме на това м€сто. ћ€сто, което уви твърде много мирише на бизнес и пари. Sad

ƒокторката ни посрещна с хладен поздрав и до кра€ си остана с хладното изражение и маниер. Ќа други места 'интервюто' трае минимум час-два. “ук по тел. ми бе казано, че трае 40мин. ”чудих се, но както и да е. Ќаши€т преглед бе 30 мин, дали имаше и толкова. —лед като об€сних защо идваме, след като й погледна гърлото и преслуша гърдите, единственото, което ме попита бе "разкажете ми какво е вашето дете...". “ъй като вече б€х посещавала друг ’ѕ център предполагах в каква насока тр€бва да отговор€ и започнах.  огато започнах да се чуд€ какво още да говор€, не ми бе зададен нито един допълнителен въпрос. «а 30 минути тази жена 'опозна' детето ми достатъчно, че да му назначи хомеопатично лечение за немалък здравословен проблем.

“ака. ѕопитах € защо лечението е с продукти на Ѕоарон, тъй като честно казано мислех, че отивам на класически хомеопат. ќтговорът бе, че всичко, което "се дава под масата е незаконно". ”чудено попитах "но защо тогава на други такива лицензирани места се дават неща, различни от боаронските?", тоест с по-високи потенции. "јми не ме интересува какво прав€т други колеги. “ова е абсолютно незаконно, защото не се знае кой и къде е правил нещата, би ставало дума за интерес към продукци€та на конкретни хора"... ѕървоначално ме прозвуча н€как логично, но после се замислих за това как можем да сме сигурни, че център ‘итолек не е сключил договор с Ѕоарон, който се продава в почти вс€ка аптека.

 акто и да е.  ”сетих, че настъпах н€какъв мазол и млъкнах. “ова, кеото най-много ме вбеси беше отношението накра€, когато докторката набързо изстрел€ какво ми е написала в рецептата. ¬ желанието си да разбера всичко максимално правилно и добре, помолих още два пъти да ми об€сни. ќтговорът бе 'јма чети ето тук де!' - като на ученичка от трети клас.  Thinking „ух, че отвън става н€каква шумотевица и ми стана €сно, че следващи€т записан час чака реда си и веро€тно д-р ”гринова вече става нетърпелива. ¬зех си нещата и набързо се изнесох. ѕочувствах, че това бе желанието на тази жена в този момент... Ќакра€ за 'внимателното', 'подробно' и 'топло' отношение платих 70лв. —ъжал€вам, но подобно поведение, особено когато се отнас€ до дете, с немалък здравословен проблем за решаване, с родители, които тепърва имат нужда да бъдат просветени в хомеопати€та, да € разберат, да й се довер€т... подобно отнощение е не-до-пус-ти-мо! ќмръзна ми от пишман специалисти да гледат на мен като на ходещ банкомат, а не като на човек, който е гласувал н€кому доверие за здравето си. ѕисна ми от печалбарщина. ѕисна ми от хора с големи портфейли без сърца...

ўом собственикът на това м€сто чете тук, мол€ да обърне внимание на тези неща. —ъс сигурност има и доволни както от центъра, така и от въпросната докторка. Ќо четейки в интернет не оставам и с впечатление, че съм единствената, сблъскала се с недобро отношение. јко ви пука за бъдещето на фирмата ¬и с главно "‘", мол€ помислете за човешки€ фактор с главно "„" в дейността си!
« ѕоследна редакци€: ср, 13 фев 2013, 23:49 от ♥ѕандичка♥ »
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 547
ќще една от фамилните карти "с намаление", ко€то е неактивна поради същите причини.
ѕовърхностно, хладно отношение. Ѕез никакви об€снени€. Ќедостатъчен брой въпроси за събиране на информаци€та. » неефективно лечение.
ƒ-р «орка ”гринова, "—нежната кралица" с чанта FURLA.
— 0 отношение към децата. ћногото грозни плюшени играчки в кабинета не прав€т качествена услугата, свързана със здравето на децата.
ћо€ при€телка също € посещаваше, сега вече нито т€, нито аз приб€гваме до услугите на това м€сто. —лед като см€тате, че 40 мин. могат да струват 80 лв и това да е напълно легално, запов€дайте Smile
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора