«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

јлтернативна медицина
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
510-524 от 760 отговора


ћнени€: 506
лепенките се казват*дишай свободно*,рекламираха ги скоро, 10лепенки са 12лв
пише,че са бед лекарство ,облекчават запушен нос и намал€ват хъркането
÷итирай


ћнени€: 153
само да се запиша
÷итирай

Brokenpromiseland

ћнени€: 1 416
’айде и аз да сподел€ н€кой от бабините илачи.

ѕ–» јЌ√»Ќј - 2-3 с.л мед (разтопен) се смесват с 1/2 ч.л хлебна сода (сода бикарбонат).“ака получената смес се €де (ближе се по-малко) на 1/2-1 час. ѕодход€що е, както за възрастни, така и за малки деца. Ћично аз го давах на дъщер€ си , когато на 1,9г се разбол€.Ќ≈ се обтъркват сливиците, а само се ближе.

ѕ–» јЌ√»Ќј - за възрастни - бульон + големи количества черен пипер. ќткрито и подействало при мен.

ѕ–» јЌ√»Ќј - за възрастни - топло червено вино + стрити люти чушки. - “ова само съм го чувала...Ќе ми е достигала смелостта да го приложа върху себе си.

ѕ–» –ј«—“–ќ…—“¬ќ I  - ѕрави се отвара от кората на сушен нар. ќбикновено си купувам един нар и надребн€вам кората на парченца, колкото 1-2 стотинки.—лед това си ги съхран€вам в бурканче. ѕри необходимост едно такова парченце го запарвам с 200мл. вода. ќставам отварата да изтине след което се изпива в рамките на един ден.ѕодход€що за вс€ка възраст...над 7-8 месечна възраст.

ѕ–» –ј«—“–ќ…—“¬ќ II - ѕрав€ си кашичка от нишесте и вода - гъсто като бозичка и си го пи€.Ќишестето може да бъде подсладено и с н€какъв аромат (за по-при€тен вкус). ѕодход€що е за вс€ка възраст, стига детето да е захранено с глутен....т.е над 6-7 месечна възраст.

«ј ’≈ћќ–ќ»ƒ» - ѕрави се компрес от мед.¬зема се захаросан мед, прави се на топченце и се вкарва в ануса.„увствително облекчава болката и смал€ва отока.

«ј  ќ ќЎ» “–ЏЌ - очопл€ се част от повърхността на тръна и на м€стото на дупчицата се постав€ малко топченце прополис. “ака постепенно тръна се обгар€ и изчезва.

«ј –јЌ» - промивки от отвара от тетра.
÷итирай

√аброво

ћнени€: 252
ѕ–» –ј«—“–ќ…—“¬ќ I  - ѕрави се отвара от кората на сушен нар. ќбикновено си купувам един нар и надребн€вам кората на парченца, колкото 1-2 стотинки.—лед това си ги съхран€вам в бурканче. ѕри необходимост едно такова парченце го запарвам с 200мл. вода. ќставам отварата да изтине след което се изпива в рамките на един ден.ѕодход€що за вс€ка възраст...над 7-8 месечна възраст.

[

 Peace това действа със сигурност изпробвала съм го и аз
÷итирай


ћнени€: 1 115
«дравейте,

ƒетенцето ни (1.4 г) се събуди с кашлица тази сутрин. ’омеопатката ни предписа —уфур 30, но си мислех какво друго мога да дам което е от природата и да не противодейства на хомеопатичното. “ой още не е пробвал мед и лимон.


÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 2 268
Nivea Smile , ето ти н€кои от моите рецепти, които съм си събирала от тук или от други източници. “ези, които лично съм пробвала върху себе си или върху децата, са отбел€зани. ћоже да си избереш да пробваш н€ко€ без мед, щом не си давала още. —ъщо, щом пиете хомеопати€, не тр€бва да даваш ментови лукчета, в такъв случай, аз прав€ тази рецепта без да слагам лукчетата.
”спех!

ѕ–» —”’ј » ћЏ„»“≈ЋЌј  јЎЋ»÷ј

-пара.
»ли овлажнител, или ако н€мате такъв - котлонче с тенджера с вода и 1 лъжичка сода бикарбонат и 1 лъжичка сол. ѕуска се да заври, после се намал€ва котлона и се поддържа ц€ла нощ слаба пара.
ѕарата вли€е изключително добре при астматичен пристъп и затруднено дишане.

ѕ–» —ЋјЅј » —–≈ƒЌј  јЎЋ»÷ј

- ќтвара от борови връхчета, бъзов цв€т и подбел (листа) - от вс€ко по 50 гр. се смесват, от тази смет 2 супени лъжици с прибавка на 1 супена лъжица чист пчелен мед се запарват с 500 гр. вр€ща вода и захлупено ври 10 мин.  ато изстине се прецежда. —утрин, обед и вечер 5-10 мин. преди €дене и 2 часа след €дене се изпива по половин-една кафена чашка. /по ƒимков/

ѕ–» —»ЋЌј » ћЏ„»“≈ЋЌј  јЎЋ»÷ј

- —ироп от кромид лук - в 500 гр. вода се разтоп€ва 1 кг. захар, в друг съд се слага 250 гр. кромид лук, нар€зан на колелца и се остав€ да ври до омекване. —ле това се прецежда през тънка кърпа чрез леко изтискване. ¬ получени€ сок изливаме сиропа и отново ври 5 мин.  ато изтине се взема по 1 чаена лъжичка 3 пъти на ден след €дене.

ѕ–» ƒЏЋЅќ ј  јЎЋ»÷ј

- инхалации. ¬ чайник се завар€т: около 1 шепа липов цв€т; 2 с. л. мед; 1-2 с. л. сода бикарбонат. —вал€ се от котлона и се вдишва парата. ¬ажно! след инхалаци€та Ќ≈ —≈ √ќ¬ќ–» 1/2 час (30 мин).

«ј ¬—я ј Џ¬ ¬»ƒ  јЎЋ»÷ј

- ¬зима се 1 средно гол€ма глава лук или черна р€па. ќбелва се и се издълбава като чашка като се подр€зва основата, но да си остане дъно - точно на чашка да прилича. Ќапълва се "чашката" със захар и се остав€ в чашка да престои 1 нощ.
Ќа сутринта на дъното има около 1 к.лъжичка сироп. ƒава се веднага след събуждане - на гладно. “ази рецепта лично съм € пробвала за себе си и децата. ƒейства.  Peace

 јЎЋ»÷ј

- Ќа бурканче от бебешко пюре мед, се слага по 1 каф. лъжичка синапено брашно, ленено брашно и джинджифил. “ова е за деца, а за възрастни се слага двойно количество от всичко без меда.

- вар€ дюли със семките, €бълки и счукани орехи с черупките. ћоже да се направи и отвара от подбел. —ъщо пробвани рецепти. ѕомагат!  Peace

- мед и лук. »зцежда се сока от 1 глава лук и се смесва с равно по количество мед. ѕробвано!  Peace
ѕие се по 1 суп. лъжица на 15 мин. ¬ажно е да не се остав€ да изветрее! ѕробвано!  Peace

- вестник,надупчен и намазан с мед,се слага на гърдите / може + сол/. ѕробвано на децата. ћного добре действа.  Peace

- Ќадупчени€ вестник се намазва със свинска мас и се поръсва със хлебна сода.

- отвара от лук,€бълка и орехови черупки. ѕробвано!  Peace

-  отвара от 10 ореха счукани /с черупките/, 10 лукчета /бонбони Ћукче, 2 глави лук /смачкани/, 4 зрънца карамфил, 1/2 индийско орехче /настъргано/, 1 бурканче от пюре мед. ¬сичкото се слага в 2 л. вода и се вари, докато остане наполовина. ѕробвано!  Peace


ѕ–»  јЎЋ»÷ј «ј ќ“’–ј„¬јЌ≈

- отвара от дюлево семе. ѕробвано!  Peace

- 1 средно гол€ма глава лук се нар€зва на дребно, прибав€т се 3 супени лъжици захар и се залива със 120 мл вода. ќстав€ се да ври 5 мин., след което се маха от котлона и се остав€ да престои около 5 часа. ѕрецежда се и се пие по 1-2 чаени лъжички на всеки 2-3 часа. ѕробвано!  Peace
 

÷итирай


ћнени€: 1 115
Ѕенджи много ти благодар€ за систематизираната информаци€. «апочнах да давам лук+захар.  олко често мислиш че мога да давам?
» дали н€ма систематизирано такова инфо за хрема и висока температура  Praynig ћоже и на лични.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 346
Ѕенджи много ти благодар€ за систематизираната информаци€. «апочнах да давам лук+захар.  олко често мислиш че мога да давам?
» дали н€ма систематизирано такова инфо за хрема и висока температура  Praynig ћоже и на лични.

» аз да се включа с молба за горното Hug
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 2 268
ј ето и за хрема и висока темп. Ќо не съм усп€ла да прегледам ц€лата тема още. “ова е инфото от първата половина на темата:


¬»—ќ ј “≈ћѕ≈–ј“”–ј

-сминдух - 1 чаена лъжичка се вари 5 минути в 200 мл вода. ќтварата се прецежда и се дава през 15 мин. по 1 суп. лъжица.
 
-компрес на челото от настърган суров картоф, увит в мокра тънка кърпа или тензух.

- увиване в мокър чаршаф или къпане във ваничка с хладка вода.

- разреждам оцет с малко вода и потап€м чорапките, да не се забрав€,че тр€бва да се намокри главичката/челцето,тила, темето/ с въпросната смес,за да не избие силата на температурата там!

- «а свал€не “–ј…Ќќ на висока температура - намазват се гънките, крачетата, гръбчето Ќ≈  ќ–≈ћ„≈“ќ » √Џ–ƒ»„ »“≈ с разбит белтък от €йце. —вал€ след малко температурата, но много трайно. ƒаже казват, че може да не се измива, но мо€та дъщер€ се изрина там където не б€х измила белтъка.


’–≈ћј

- «а водниста хрема: капки от лук Ц настъргва се 1 глава лук и се прецежда през памук и цедка, след това се добав€ същото количество преварена вода и се капи по 1-2 капки в носа.
 апките имат трайност около 6 часа. —лагат се на 2-3 часа и не са подход€щи за деца под 1 година.

- сок от алое.

- (само при възрастни) - в носа се капе сок от лимон - много е непри€тно, но помага.

- по-силна отвара от лайка със захар /мед/.

- почти ц€ла глава чесън се настъргва, прецежда се през марл€ и се добав€ малко мед. / да стане като кашичка/.— тампонче за уши намазвам ноздричките на детето и той спи ц€ла нощ спокойно.

- хардал (синап) на петите. ѕрави се кашичка от равни количества, напр. 1 супена лъжица, смл€н хардал, брашно, оцет и вода. —лага се през марл€ (тензух или др.) на петите, които се увиват в бинт и се обуват вълнени чорапи. ƒържи се 1-2 часа, може и ц€ла нощ ако е търпимо.

- намазвате ноздрите отвътре със захаросан мед - действа добре.

-  н€колко капки кърма.

- за хрема и кашлица- огърлица от скилидки чесън, така да спи детето.

- 1 с.л лайка се завира в около 200 мл вода, прецежда се, на 1 к.ч. от течността се слага 1 ч.л. мед и се разбърква. ќт тази течност може да се капе през 30 мин. в носа.

- ¬ съд се слагат на котлона н€колко лъжици брашно да се припичат - дишат се изпарени€та.

- -сребърна вода,

-физиолог. разтвор,

-капки от клеева тинктура /на 1 мл. физ. разтвор се слага 1 капка клеева тинктура от аптеката/
«јѕ”Ў≈Ќ Ќќ—

-  огато на детето му е запушен носа до възглавницата му се слага обелена и разр€зана глава кромид лук - диша доста по-лесно.


 ато успе€ да прегледам темата, ще пусна всички събрани "бабини рецепти".  Peace

« ѕоследна редакци€: пт, 29 май 2009, 11:59 от Ѕенджи 2710 »
÷итирай


ћнени€: 506
страхотна и систематизирана информаци€ личи ,че за жалост авторката доста е *боледувала*покрай децата

аз мога да добав€ за висока температура назмазване със спирт на ръцете и краката-свал€ почти моментално с 0,3-0,5темп.

над€вам се никой да н€ма нужда от тези съвети Hug
да сте здрави
÷итирай

в страната на абсурдите

ћнени€: 901
н€кой да знае рецепта за гъбички по ноктите/на краката/?
÷итирай


ћнени€: 474
«а гъбички
1. …од тинктура - мажат се веднъж дневно с типче за уши добре измитикрака или там където са гъбичките (, но може да изгори м€стото след н€колко (6-7 дена)
2. Hexamin на таблетки (май вече не се продава в аптеките) - таблетката се стрива на прах и се поръсва навлажненото м€сто с него вс€ка вечер обува се чорап и така се преспива , на следващата вечер  процедурата се повтар€ докато е необходимо (много ефикасно при първоначално зараз€ване, но и йодната тинктура е успешна).
3. «аразеното се маже с лак за нокти, след като е добре почистено, но недоизлекува напълно.
4. утайка от кафе се киснат краката (това е по рецепта от книжката на баба ¬анга - който € има ако може да € опише по- подробно) - не е изпробвана.
5. Ѕаща ми е много доволен от  ... един Ѕг крем от аптеката,  не е Ћумизил (рекламирани€т, а друг н€какъв) (ще пиша допълнително като провер€ кой точно). “ой се е "сдобил" с т€х в казармата и само този крем му спр€ сърбежите, но по ноктите си останаха
6. —алицилови препарати - също помагат

(“ова е, което се сещам за сега)
 
÷итирай

Ќа седмото небе

ћнени€: 467
ћайка ми ц€л живот ги влачи тези гъбички по краката, че и по едно време нокти н€маше. ћаза ги с какво ли не, но най- дълго време  със смес от йод, салицилова и бензоена киселина. ¬ъпреки това не изчезнаха напълно. Ќаскоро обаче пи н€какъв антибиотик и учудващо за мен се излекуваха 20г. гъбички.  акъв ще да е този чудодеен антибиотик newsm78, ако се интересуваш ще € питам.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 493
— българските кремчета "ƒунавски вълни" и "«драве" - евтино ( по левче тубичката ) и ефикасно !  Love
ѕри мен имаше ефект  Peace , да не ви казвам колко години се мазах с какво ли не ( а вносните струват "майка си и баща си " - по 70-80 лв. едното  ) .
јко не помогне, поне ще загубите малко пари, но на мен ми помогна ! Hug
÷итирай


ћнени€: 1 198
√ъбичките под ноктите не могат успешно да се третират с кремове, защото спорите остават в твърдата матели€ на сами€ нокът и пак го превземат след време. «а тази цел има лакове. ѕрилагат се като с пила се изтрие леко повърхността на нокъта и се нанесе лака, както козметични€ (цветни€). ѕравми се на всеки 2 дни.
ƒокато все още ползвах лекарства, си излекувах успешно 2 нокъта по горни€ начин с вещество, което се продава в мъничко шишенце, името му започваше с буквата Ѕ. ѕитайте в аптеката. Ѕ€х придобила гъбичките според мен от едно джакузи.
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
510-524 от 760 отговора