Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 27 отговора


Мнения: 974
Момичета, да си призная никога не съм правила руска салата Embarassed Преди въобще не ми харесваше, но докато бях бременна умирах за нея Very Happy
Споделете някаква рецепта.... опитвала съм домашно приготвена и няма нищо общо с тази по магазините(аз и затова май не я харесвах )
Ще съм ви благодарна много, че нашият тати скоро има рожден ден, а пък аз избягвам да купувам салати, права си ги сама
Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
2 пакетчета майонеза.1 консерва грах и моркови,2-3 кисели краставички.2-3 сварени картофа и колбас по твое желание.Аз например слагам кренвриш.Всичко нарязваш на малки кубчета и смесваш с майонезата. За да не е много тежка  chef слагам и 2-3 супени лъжици кисело мляко.
Цитирай

ново

Мнения: 1 058
2 пакетчета майонеза.1 консерва грах и моркови,2-3 кисели краставички.2-3 сварени картофа и колбас по твое желание.Аз например слагам кренвриш.Всичко нарязваш на малки кубчета и смесваш с майонезата. За да не е много тежка  chef слагам и 2-3 супени лъжици кисело мляко.
Аз слагам и 2-3 твърдо сварени яйца и малко царевица  chef
Цитирай


Мнения: 974
Благодаря ви много  Very Happy
Ще се пробвам, дано излезе нещо, че последния път по прекалих с майонезата Laughing
А имам и един въпрос с купена майонеза ли я правите или си я правите сами.
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 865
Правила съм и с купена, и с домашна. Ще ти кажа много бърз начин за правене на домашна майонеза : Взимаш един компотен буркан, слагаш 4 жълтъка (слагала съм и цели яйца), сол, лимонов сок и пълниш буркана до горната линия (до там, докъдето започва да се стеснява) с олио. После с пасатора - изтегляш отдолу нагоре бавничко. Докато стигнеш до горе - майонезата е готова.
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Аз я правя с купешка майонеза. Варя картофи и моркови, беля ги и ги нарязвам на кубчета. Киселите краставички също ги режа на кубчета и ги изстисквам хубаво(за да не стане салатата прекалено солена). Слагам грах и понякога шунка. Добавям майонезата, сол и лимонов сок. Разбърквам хубаво Wink.
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 553
......, дано излезе нещо, че последния път по прекалих с майонезата Laughing


Ако ти дойде в повече майонезата слагаш още от продуктите.
Няма страшно, то няма какво да  й сбъркаш на салата Laughing
Цитирай

Варна

Мнения: 997
моята салата винаги я правя на око но в къщи всички много я обичат и затова гледам да е в по големи количества към майонезата слагам сварени картофи после грах кисели краставички наситно и шпеков салам също на ситно не определям пропорции защото ти можиш сама да прецениш по колко искаш да има от всичко и те съветвам през цялото време да опитваш така ще разбереш от какво има нужда салатата можеш накрая да сложиш и 1-2 лъжички горчица но не много
Цитирай

Плевен

Мнения: 1 364
сварени картофи - нарязани на кубчета
1 консерва грах
кисели краставички
кисели моркови
шпек салам
2-3 яйца
2 майонези

много обичам домашна руска салата  newsm03 и почти не си купувам от магазина
Цитирай

BG

Мнения: 4 546
а в робот как се прави? аз пробвах да направя майонеза с каната - нали уж тя играе ролята на пасотар. но не се получи нищо общо с майонеза -  просто добре сбъркани яйца с олио  Embarassed

иначе и аз слагам яйца, но с кренвирш не ми харесва толкова, колкото със салам
Цитирай


Мнения: 974
Еееее момичета  35 35 страхотни сте !
Благодаря на всички за идеите
така като гледам станаха няколко вида руски салати, ще ги пробвам всичките   bouquet
Цитирай

София

Мнения: 1 188
а в робот как се прави? аз пробвах да направя майонеза с каната - нали уж тя играе ролята на пасотар. но не се получи нищо общо с майонеза -  просто добре сбъркани яйца с олио  Embarassed

иначе и аз слагам яйца, но с кренвирш не ми харесва толкова, колкото със салам

2 яйца
2 с.л. оцет
1 с. л. горчица
щипка - две сол

200-300мл. олио


Олиото го сипваш по малко и колкото поеме. Т.е. тя се вижда кога е готова и после спираш да добавяш, че иначе става мазна много.
Цитирай

usa

Мнения: 3 491
Свекърва ми пък понякога нарязва и ябълка. Много приятно омекотява вкуса.
Цитирай

No Line On The Horizon

Мнения: 2 127
С ябълка е много вкусно, но по-рецепта трябва да е зелена.
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 553
.... аз пробвах да направя майонеза с каната - нали уж тя играе ролята на пасотар. ....

Лалка е написала, как се прави дом. майонеза. Аз я правя по същия начин.

Ще ти кажа много бърз начин за правене на домашна майонеза : Взимаш един компотен буркан, слагаш 4 жълтъка (слагала съм и цели яйца), сол, лимонов сок и пълниш буркана до горната линия (до там, докъдето започва да се стеснява) с олио. После с пасатора - изтегляш отдолу нагоре бавничко. Докато стигнеш до горе - майонезата е готова.

Ако количеството ти е много, можеш да го направиш в буркан за (сладко, тези средните) - тогава слагаш 2 жътъка, сол и лимонтозу (на върха на ч.л.), олио да ръбчето на буркана. Но не съм правила от мин.г., защото последните ми опити бяха неуспешни (майонезата се пресича), яйцата са домашни, може би олиото не е качествено.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 27 отговора