Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Sofia

Мнения: 376
Моля ви , кажете ми как приготвяте ориза така , че да не погълне всичсия сос ???
Синът ми обожава манджи с ориз . Когато взимам такава от детската кухня винаги си има и сосче , а когато готвя у дома дори да го оставя и по редичък , попива всичко.
Има ли някаква технология ?? Малко объркано го обясних но се надявам , че сте ме разбрали.
Благодаря ви предварително !!!! Smile
Цитирай

София

Мнения: 29 942
Мисля, че количеството ориз/вода, беше 1/4, но аз винаги го правя на око. Слагай повече бюльон и го вади по-рано от печката Smile Моята фурна е силна. Направила съм си ориза, излючвам фурната, но ориза оставям вътре, резултат - без сос.
Цитирай

все тук

Мнения: 1 599
Прави го варен на котлон, съотношението ориз-вода да е поне 1/6.Така ще остане вода и за набъбване на ориза, и за гъсто сосче
Цитирай

София

Мнения: 29 942
Да са пофаля ... снощи си извадих ориза овреме от фурната и има сосче. И пак бюльона ми беше на око.
Ама трябва си намеря майстор за печката. Моя мъж реши да смени горния реотан и в резултат на ремонта фурната ми независимо на колко съм я вкл. си бачка на 300 градуса Smile
Цитирай

O.A.E./ Пазарджик

Мнения: 2 477
преди готвене го оставяш в хладилника залят със студена вода поне за 4ас. така се сварява бързо. после като го вариш му сложи толкова вода.4е като се вари да се "обръща" свободно или пове4ко вода. и да е сварен пак да има пове4ко вода. така като го извадиш няма да поеме вси4ко. ако сложиш малко сирене за мазане като го готвиш -супер сос4е става.
Цитирай

Sofia

Мнения: 376
Благодаря ви ще пробвам !!! Very Happy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.