Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 4 423
Искам да ви питам кога се слагаше зелето, и след колко време се претаква. ThinkingБлагодаря ви предварително!  bouquet
Цитирай

Бургас

Мнения: 382
слага се,когато си намериш хубаво,качествено зеле.Рецептата е 12 части вода към 1 част сол.Ако искаш да стане по-бързо ще го преточваш по-често,а иначе аз започвам след 3 ден от заливането и го правя през 2-3 дни.Когато видиш ,че вече е поомекнало,опитай на вкус и ако ти хареса спри ферментирането,защото после става много кисело и му се губи хубавия вкус.Става и с една "подправка" ,аз от Била я имам ,казва се "За туршиите -калиев сорбат" и струва някъде около 0.20 лв.С него си пресякох и туршията и се получи.Между другото за първи път тази година си пресичам зимнината,иначе другите години ми издържаше до май месец на следващата година,но този сезон нямах сигурни зеленчуци от проверен източник,а ги купувах така хаотично от магазинчетата къде каквото намеря. Та ти както си решиш-ако спазваш пропорциите на заливката и е хубаво зелето и до Гергьовден ще издържи.Майката му е да са качествени зеленчуците,а не такива да ти се кашнат още на втория ден.Успех!
« Последна редакция: вт, 15 ное 2005, 02:01 от didik »
Цитирай

София

Мнения: 4 423
Много ти благодаря  bouquet, притеснявах се да не стане късно. Rolling Eyes
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.