Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 0 Гости преглежда(т) тази тема.

Sofiq

Мнения: 289
Здравейте!
Преди доста време /може би е било миналата година по това време/ имаше разни рецепти с тиква. Тази, която ме интересува сега, беше с прясно мляко и тиква и се печеше на фурна. Някой има ли спомен?
Благодаря предварително!
Цитирай

Балчик-Сливен

Мнения: 1 040
Здравей!Аз го приготвям така:Обелвам и нарязвам тиквата на малки парченца-"локумчета"В тавата,в която ще приготвяш сладкиша сипваш 1-2 чаши вода и запичаш до омекване-докато изври водата.После намачкваш тиквата,подслаждаш на вкус,слагаш 1 с.л канела,счукани орехи.Разбиваш 2-3 чаени чаши прясно мляко с 3 яйца и ги прибавяш.Базбъркваш,за да стане хомогенна сместа и печеш.След като изстине-в хладилника и после-Добър апетит!!1 Wink
Цитирай

Сливен

Мнения: 2 000
Нарязваш тиквата на малки парчета. Разбъркваш 4 яйца с 1 литър прясно мляко, 1 ч.ч.захар и 1 ванилия. Изсипваш тази смес върху тиквата и печеш при 150 градуса С, около 1.30-2 часа.
Цитирай


Мнения: 4 368
Миналата година певицата Рени беше при Иван Звездев и с общи усилия направиха тази рецепта:
 
Тиква "Искай ме"

1кг тиква цигулка
5 яйца
1л прясно мляко
15суп.л. прясно мляко
2 ванилии

Тиквата се реже на тънки филийки и после на кубчета. Нарежда се в тава и отгоре се изсипва млечната смес. След като се изпече се поръсва с кристална захар. Бон апети Smile
И Краси, чакай ме на гости Laughing
Цитирай
По подобие на останалите кукли. Само дето настъргвам тиквата. Запържвам я леко в малко масло. Бутам я в тавата. Правя й заливка от 3-4 яйца, около половин литър пр.мляко, захар на вкус (абе то всичко на око де), малко вода и пека. Става нещо като тиква в крем карамел, но не точно де   Very Happy Wink
Нещо такова се получава. А, да ..и нареждам половинки от орехи отгоре Very Happy
Да предупредя, че тиквата в общи линии изплува в горната част, а отдолу остава карамелената
Цитирай


Мнения: 4 212
Браво бе Хонда, такива неща пускат ли се на снимка, лигите ми потекоха . И тва отгоре дето си го наредила какво е? Орехи, фурми?
Оня ден правих опит неопит за нещо като тиквеник, май стана, оба4е остатъка от тиквата хвърлих. Де беше тогава да ми дадеш тая рецепта, 4е и лесна , като за мен  Crossing Arms Mr. Green
Цитирай
..... И тва отгоре дето си го наредила какво е? Орехи, фурми?
...
Орехи, орехи Very Happy
Като ми дойдеш на място ще си стъкнем (то дано има тикви де Mr. Green)
Цитирай

Sofiq

Мнения: 289
Благодаря ви за хубавите рецепти! Ще ги опитам всичките.
Само да питам Дуци да не би 15-те супени лъжици да е захар, а не прясно мляко?

Цитирай


Мнения: 4 368
Краси, извинявай, захар е, да.
Малко съм разсеяна тези дни Blush
Цитирай
0 Потребители и 0 Гости преглежда(т) тази тема.