Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 52
Знам че тази  тема се припокрива с някои други, и все пак в нито една от другите теми не се говори за това което ме вълнува.
Темата я правя с цел  да е изцяло с практическа насоченост,  далеко от теорията и книгите, наивността и буквоядството!
Да може да помогне на хората да отсеят кои са истинските лечители.
Лечители,  не врачки!

Интересува ме следното: Реално излекувани хора по енергиен начин или някакъв друг алтернативен или комбиниран енергиен+друг алтернативен.
Медийния, интернет, книжния пазар са пълни с информация за .....много лечители.
Един лекувал рак - примерно Алекси Симеонов, Йоана Рубин и  други.  
Друг правел духовни операции - примерно Верка Николова и спасявала хората от истински такива.
Трети се справял с диабета - Даниела Ефтимова...  
Четвърти лекувал очни заболявания.  
Пети се бил специализирал в проблеми с опорно-двигателния апарат.
Шести бил експерт по ендокринни проблеми....
Седми лекувал всичко....

Лично на мен ще ми бъде доста интересно да прочета личен разказ на реално излекувани, да опишат проблема си и да споделят с помоща на кой лечител са се излекували! Търся разкази на излекувани, а не на лечители!

Темата НЕ е е за ясновидство и врачуване - кой на кого какво бил познал. Ако ясновидството  има някакво отношение към диагностиката и лечението, да може.....но по други причини НЕ!   Ясновидството без причина, от мързел и любопитство лично аз НЕ го подкрепям и го смятам за ненужно!!!

Интересуват ме по конкретни случаи.
А не такива от типа...............боля ме глава, еди си колко сеанса при еди си кой и се оправих............или пък имах киста на яйчник еди си кой лечител ме спаси от операция, като кисти има всякакви включително и такива които могат да изчезнат и спонтанно без лечения...................или пък бях подтиснат/а и объркана/а еди си коя лечителка ме оправи.
По конкретни неща ме вълнуват, ............но  ако няма,  не ги търся на всяка цена!
Може и да не е само излекувани от биоенерготерапевти, в един друг форум срещнах човек твърдящ че  негова близка е излекувала рак с генератора на Райф.........всякакви алтернативно излекувани хора на практика ме вълнуват.
А и би била  полезна такава информация на много хора!

# 1
 • Мнения: 52
Искаше ми се прогнозата ми да не се сбъдне!
Виждам че се е сбъднала - никой няма какво да сподели в подобна тема около 20 дни в един от най посещаваните  здравни форуми.
Много приказки,  на мегдана нищо!!!

# 2
 • Мнения: 348
Повечето хора се притесняват, че близките им ще ги помислят за куку ... или не знам от какво, но се притесняват да пишат по форумите.

Ето все пак един цитат :
Цитат
Нещата се случиха така............
Дълго отлагани решения на проблеми,стрес,емоции и т.н.,с една дума уроци които знаех,че трябва да науча,но все се спотайвах от себе си и отлагах,доведоха до емоционален,психологически и физически срив.Цялото ми семейство боледуваше.Но кулминацията беше някакъв вирус,който буквално ме повали мен и децата ми.Нямаше кой да ми помогне,а нужда имах голяма.Плачеше ми се,всъщност ми остана само това.И за молитва нямах нужната концентрация.Тогава просто споделих на една моя мила приятелка да се моли за мен.Тя ми даде идея и за кратка молитва с която да призова за помощ......
И ето че помощта дойде.Появи се моята феичка....
Тя влезе в моя свят тихо,деликатно,лека полека и остана до мен в един от най-трудните ми периоди.
Моята прана-лечителка внимателно ме разпита за това кой от какво боледува,с какви симптоми и какви лекарства.Успокои ме.Трябваха и снимки,имена и дати на раждане на мен и децата.И без дори да ни познава се зае да ни помогне дистанционно.
Първо децата полекува за кратичко,после мен,Единственото условие беше да не сключвам ръце и крака и да си държа езика на небцето.При мен сеанса продължи 20-тина минутки.Докато течеше почувствах само сънливост.После се чухме по телефона.Тя ме предупреди,че ще имам енергия и наистина се оказа така,Скочих от леглото с усмивка и пълна с енергия.Хремата спря.Температурата спадна.....Чудо!
На следващия ден обаче пак се влоших.....При мен нещата наистина се бяха натрупвали дъъълго време.Нямаше да е лесна задача.
Моята прана-фея обаче не се отказа.Неотлъчно беше с мен.Всеки ден се чувахме,пишехме,лекуваше ме(сеансите протичаха по гореописания начин) и имам чувството,че непрестанно бяхме във връзка.Освен няколкото сеанса на лечение,които се наложи да направим,защото при мен се отключи и синузит,тя ми оказа силна психологическа подкрепа,която до този момент не бях получавала дори и от най-добрите си приятели,Нейният позитивизъм е просто заразителен и силно въздействащ.
Предодвратихме това синузита да се превърне в хроничен.Лека полека оздравявах както физически,така и психически.Връщах се при и в себе си,по-мъдра,по-добра,по-обичаща живота.
източник:  http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=946&st=140

същата тема, стр. 2 :
Цитат
Публикувано: 26 май 2008 - 15:31

Мога да говоря от личен опит, понеже бях пациент на праничен лечител, с когото проведохме 3 сеанса през април, в момент когато имах болежки, които ме мъчеха повече от месец. Имах силни остри болки в гръдния кош, които не минаваха дълго време, не можех да вдишам и дълбоко от болка, не можех да правя йога, не можех да спя от болка, нищо не можех от болка. Още на втория сеанс болките отслабнаха забележимо, а на третия изчезнаха напълно и окончателно! Сеансите се роведоха в рамките на 4-5 дни. Това беше изключително. Ефектът беше очевиден за мен!Ивет, а ти защо се интересуваш?

Последна редакция: нд, 02 яну 2011, 22:31 от white s.

# 3
 • Мнения: 624
Мога да ти разкажа една история от личния ми живот, когато припаднах докато начинаещ екстрасенс ми правеше сеанс (след този случай не продължи в тази насока  Grinning  поне доколкото ми е известно). Но аз доброволно си станах първото опитно зайче, така че нямам право да се оплаквам  Mr. Green

Самата дума "лечител" на мен поне не ми допада, защото никой не лекува никого, само помага като дава насока, надежда...

От определено време се занимавам с Рейки и определено мога да твърдя от личен опит, че действа. Но при мен процесът е доста бавен... Но
вече се вижда "светлина в тунела"!  Grinning

Последна редакция: пн, 03 яну 2011, 00:58 от Passiflora

# 4
 • Мнения: 802
Ивет ,
 Поздравявам те за темата Hug
Жалко, че никой няма какво да сподели  .
 
 исках да ти пиша ЛС, но системата казва :
Съобщението не може да бъде изпратено. 'Ивет' е изчерпал лимита си и е запълнил кутията си за входящи съобщения.

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 16:36 от Усмивка !

# 5
 • Мнения: 411
Аз също те поздравявам,но защо никой не пише.................... Sad
Предполагам че тези,които са се излекували се притесняват да споделят,за да не ги обявят за луди.Аз лично не коментирам книгите,които чета,защото всички ме гледат много критично и тактично ми казват че съм се побъркала.
На 7.12.2010 леля ми /пенсинерка/ си счупи 2 ребра и болките бяха непоносими.Когато отидох да я видя в ръцете си държеше една книга от Петър Димков,беше усмихната и каза че много скоро ще  е на крака.На 20 ден тя вървеше сама навън ,от два дена ходи на работа.Според мин всичко това се дължи на позитивното и мислене и визуализациите,които правеше всеки ден.

# 6
 • Мнения: 802
Аз също те поздравявам,но защо никой не пише.................... Sad
Предполагам че тези,които са се излекували се притесняват да споделят,за да не ги обявят за луди.Аз лично не коментирам книгите,които чета,защото всички ме гледат много критично и тактично ми казват че съм се побъркала.
На 7.12.2010 леля ми /пенсинерка/ си счупи 2 ребра и болките бяха непоносими.Когато отидох да я видя в ръцете си държеше една книга от Петър Димков,беше усмихната и каза че много скоро ще  е на крака.На 20 ден тя вървеше сама навън ,от два дена ходи на работа.Според мин всичко това се дължи на позитивното и мислене и визуализациите,които правеше всеки ден.

 Подкрепям това мнение  Hug

# 7
 • Мнения: 1 629
 Искам да споделя своя опит.Имах от кошмарна мигрена и болки във врата, но не свързвах едното с другого. Опитвах, какво ли не. Докато през ноември 2010 не отидох  в медицински център ФЕНИКС в София.Там лекува д-р Неда Попова.Тя е завършила медицина в Китай. Няма да говоря повече да не прозвучи като реклама.  Лечението е с иглотерапия и апаратно лечение.  По нейно настояване направих ядрено магнитен резонанс и така тя откри, че имам няколко дискови хернии на шийния дял . Те притискат гръбначно мозъчните нерви и достъпа на кислород до мозъка- ето я мигрената и болките във врата. Имах и  Хашимото плюс хитерфункция на щитовидната жлеза.Болките във врата след няколко терапии станаха много поносими. Мигренозните пристъпи- имах само един, а преди това бяха почти непрекъснати- на 3-5- дни. След 26 процедури -   направих изследване   на хормони и антитела на щитонидната жлеза- и какво мислите-ВСИЧКО В НОРМА!Лечението ми продължава. Пред мен една жена, която не чуваше с всеки изминат ден чуваше все по-добре  и накрая можеше да участва в разговора ни.
Между другото- винаги съм знаела, че ще оздравея е от мигрената и от Хошимотото с хиперфункцията. Всички казваха, че тези болести са нелечими- с тях си умираш. Аз знаех, че са ми временно на гости. Grinning.

# 8
 • Мнения: 1 629
Чувствам се длъжна да споделя, че след лечениетов мед. център Феникс при д-р Неда Попова, при мен се появи невериятен косопад. Тъй като доскоро не свързвах лечението си с косопада, не го споделих в предния пост. Правих една диета и си мислех, че е от това. После си правих изследвания хормонални- всичко е наред. Освен, че изпада 2/3 от косата ми-  в продължение на около месец, спря и растежа на  нова коса и въобще и окосмяването по цялото ми тяло е замряло. Според мен се дължи на процедурите, на лечението с лампите , може би на лазера. Но няма никакво друго обяснение на състоянието ми.

# 9
 • Мнения: 0
Моля, напишете повече за диетата. Аз, а и моите приятели, че и Слави Трифонов си бръснем главите.  Евентуално окапване на косата би ни било много полезно.
Намерих и питах въпросната доктор Попова за премахване на коса-не става. Намерих и доктор Ван Пей Джу, който практикува в София. И при него не може да се махне косата.
Благодаря предварително!

# 10
 • Мнения: 411
Няма ли други,които са се излекували?Или не искат да споделят......

# 11
 • Мнения: 146
Освен конкретни примери, от друга страна е добре да познавате в някаква степен и теорията: на Източната медицина, и на разнообразните други Алтернативни практики. Тогава на човек му става по-ясно какво му се прави по време на процедура, и защо. Много важно при трудно лечими (кожни и др.) заболявания е да се спазва подходяща диета и начин на живот. Naughty

# 12
 • Мнения: 52
Освен конкретни примери, от друга страна е добре да познавате в някаква степен и теорията: на Източната медицина, и на разнообразните други Алтернативни практики. Тогава на човек му става по-ясно какво му се прави по време на процедура, и защо.

Познавам ги в малко повече от някаква степен!

# 13
 • Мнения: 44
Освен конкретни примери, от друга страна е добре да познавате в някаква степен и теорията: на Източната медицина, и на разнообразните други Алтернативни практики. Тогава на човек му става по-ясно какво му се прави по време на процедура, и защо.

Познавам ги в малко повече от някаква степен!

Аз не го познавам в никаква степен, но все пак съм на мнение, че има полза от някой. От личен опит ще разкажа какво се случи при мен. В пълно неведение за алтернативните практики на връх 2011 година бях в компания с практикуващи. В разгара на празненството аз все още си стоях с якето и твърдях, че ми е студено, докато те твърдяха, че гърба ми е схванат и имам силно напрежение във врата. Предложиха ми да ми "пуснат" рейки, като ме увериха, че единственото което трябва да правя аз е да си седя на столчето без да си кръстосвам крайниците. Съгласих се - след като няма да ми навреди защо да не опитам. След десетина минути седене с положени ръце на раменете ми, аз казах че вече е стигнал до кръста и попитах до къде ще продължава? Той се изненада, че усещам къде е енергията и продължи да държи ръцете си върху раменете ми. След още 10 минути вече не ми беше студено и се чувствах много добре. След това друга жена от групата ми каза, че имам проблем с десния яйчник и че е време да ида на "истински" лекар. Имаше предвид, че съм посетила неправилния гинеколог и че лечението ми е неправилно. И тя позна - лекувах се безуспешно при един "специалист", който за 9 месеца не успя да махне кистата, а другия гинеколог я изчисти само за седмица!!! Само че не е това, за което исках да пиша. Истинския ми проблем се беше появил когато родих и цели 5 години ме оставяше на място силна болка в крака. Не можех да седна или да помръдна като ме сковеше тази болка, силна все едно ме пробождат с нож. Същият, който ми прави рейки ми каза, че може да помогне и че е трябвало още на нова година да му кажа за този проблем. Е не бях закъсняла много с казването - на следващия ден му казах, защото отказвах да седна и да се храня с всички на масата, а си държах чинийката с баница и се храних права. Тогава пред всички (включително пред жена си и детето си) той положи ръка за 15 минути точно на мястото където ме болеше най - силно и за мое най - голямо щастие спря да ме боли. Оказа се, че съм имала прещипан нерв и той е бил причината за всичките ми болки през тези години. От тогава мина цяла година и въпреки че той твърдеше, че е необходимо да се направят още няколко такива 15 минутни сеанса, които така и не направихме, аз до ден днешен не съм имала болки в кака - седя си, ходя си и дори тичам без никакви проблеми.  И за да няма спекулации с шарлатанстване и внушения ще кажа само, че аз все още не съм запозната с рейки, въпреки че вече съм убедена че действат. И другото неща е, че човекът, който ми направи рейки е истински практикуващ лекар - уролог, който не се занимава с рейки като лечител.

# 14
 • Мнения: 52
Освен конкретни примери, от друга страна е добре да познавате в някаква степен и теорията: на Източната медицина, и на разнообразните други Алтернативни практики. Тогава на човек му става по-ясно какво му се прави по време на процедура, и защо.

Познавам ги в малко повече от някаква степен!

Аз не го познавам в никаква степен, но все пак съм на мнение, че има полза от някой...........

Кой да има полза от някой ....."Акупунктурист" ли?!
Той не е писал защото има полза от някой, ами най-вече защото той самия е алтернативен лечител.
И иска да даде по някакъв начин оправдателно обяснение за хората на които не им е помогнато от алтернативен лечител........по скоро оправдателно обяснение за колегите си и за себе си.

Иначе благодаря за примера.....

# 15
 • Мнения: 116
Здравейте,
Да се включа и аз към темата. Открай време съм привърженичка на нетрадиционните методи на лечение, отначало подсъзнателно, а през последните 10 години по метода "проба-грешка" стигайки до извода, че традиционната медицина не ми върши работа, а по-скоро ми вреди. Е, то няма как да е иначе, като се вземе предвид, че съм зодия Дева с Уран и Плутон в 6ти дом. Но това е друга тема. Та значи си имах една кистичка в лявата гърда, която не исках да боднат и да я изтеглят. Носех си я , без да и обръщам внимание и мисля, без да спомена на хомеопата си за нея, покрай другите си доста по-сериозни проблеми. И се събуждам една нощ от болка при обръщането си, когато ръката ми я е притиснала. Ще подмина подробностите как.... Гръдният хирург в онкодиспансера каза: Голяма киста- 2,5/3,7 см За операция! А, не - от последната пълна упойка преди 2 години и възстановяването още ме втрисаше. Направих 2 курса иглотерапия по 10 сеанса- първия по Су Джок,  а втория +магнитни вендузи при китайски иглотерапевт. Това през март и април. През май кистата беше 0,6 / 0,9см.Така и не стигнах до хомеопатията.  След 1 година от нея нямаше и следа. Всичко това е документирано със съответните прегледи и ехографи, и мамографии.
Приятна вечер на всички и всичко хубаво

# 16
 • Мнения: 624
Алтернативно лечение е нутрициологията! Практика: минимум 4 месеца лечение, след това няколко месеца профилактика.
Резултати: в България сега набира скорост, човек ако е изпълнявал нещата както трябва, винаги има резултати и то наистина невероятни.

С нутрициологията се използва естествения механизъм на организма за възстановяване. Тялото ни е перфектна система, само трябва да му се даде възможност!
 

# 17
 • Мнения: 146
Има хора, чието тяло е "стегнато", и при тях ефекта от лечението се проявява бързо. Има идеални пациенти, които реагират ясно, точно и правилно - при тях лечебният ефект е бърз. Има обаче и хора с отпуснати тела, които реагират по-вяло и по-бавно. Ако такъв човек иска веднага да получи лечебен ефект - няма да го получи веднага, и ако е непоследователен, след 1 само процедура ще си каже, че лечението не действа. Но виновен тук е не метода, а отпуснатото вяло реагиращо тяло на пациента, съчетано с нереални изисквания на неговия ум.
В Източната медицина пациента и лекаря работят заедно, пациента също има задачи да изпълнява - да си оправи начина на живот, диетата, и др.
В Западната медицина лекаря е авторитета, пациента е пасивно същество, което трябва да приема лекарства, а пък здравната каса да му ги прави почти безплатни - кеф и рахат. Очаква се, че пациента може да прави каквото си иска, да яде каквото си иска, да спортува колкото малко си иска, даже да не се разхожда по и без това очуканите тротоари с паркирани по тях коли, в градове в периферията на ЕС, да пренебрегва законите управляващи Природата, но като му предпишат хапче и веднага да си оправи здравето на тялото, на емоциите и на мислите.
Ако част от населението е научена, че трябва само да заплати, а лекаря да свърши цялата работа по здравеопазването - то такива хора няма да имат правилната Природо-съобразна настройка за алтернативно лечение, и в частност с методите на Източната Медицина, и ефекта от лечението им ще е ограничен.

# 18
 • Мнения: 624
Акупунктурист,   omm на мъдростта ти!

Най-ефективно е холистичното лечение!  newsm76

А ако болният не осъзнае своята отговорност за здравето си, то ще си остане пациент до живот, но ако осъзнае ще се превърне в лечител на самия себе си!
 

# 19
 • Мнения: 52

Ако част от населението е научена, че трябва само да заплати, а лекаря да свърши цялата работа по здравеопазването - то такива хора няма да имат правилната Природо-съобразна настройка за алтернативно лечение, и в частност с методите на Източната Медицина, и ефекта от лечението им ще е ограничен.

А ако частта от населението е изключително активна и има правилната Природо-съобразна настройка за алтернативно лечение........и резултата пак е ограничен или липсва?!?!
Традиционната медицина не може да лекува всичко, а дали алтернативната/източната може всичко?!

# 20
 • Мнения: 146
Както е написала по-горе Passiflora:

Цитат
А ако болният не осъзнае своята отговорност за здравето си, то ще си остане пациент до живот, но ако осъзнае ще се превърне в лечител на самия себе си!

Върховният лечител е Бог. Ние можем само донякъде да си помагаме. И така - търсенето на ефективно лечение и спазването на природосъобразен начин на живот от пациента е в основата на сътрудничеството лекар-пациент в Източната и въобще на алтернативната медицина. В Китайската медицина тялото се лекува холистично (цялостно) с билки и иглотерапия, за да се възстанови в него природния порядък и хармония.

В Западната медицина, основния фокус на лечението на (нейното разбиране за) болестта - е чрез хапчета - срещу дадени симптоми или други части и етапи на дадено заболяване, а се пренебрегват както цялостните взаимодействия на органите и системите в тялото, така и индивидуалните особености на пациента, така и далечната ПРОФИЛАКТИКА на дисбалансите в тялото, водещи впоследствие до заболявания.

Още по темата може да прочетете и тук:
http://www.akupunktura-bilki.com/STATII.htm#_Toc183678922

# 21
 • Мнения: 52
Цитат
В Китайската медицина тялото се лекува холистично (цялостно) с билки и иглотерапия, за да се възстанови в него природния порядък и хармония.

Че се лекува тялото холистично е ясно в китайската медицина. То и в академичната медицина тялото се лекува. Въпроса е дали може да се ИЗлекува?!?!# 22
 • Мнения: 0
Здравейте и от мен.Преди години имах бартолинит и всеки месец ходих в болница на операции-така имах 6 в АГ-то или половин година-та най-малкото това са 6 пълни упоики и с цялата си наглост настояваха да ме изпишат с 40градуса температура,а навън беше 42-лятото...Него ден много трудно излязох и от упоиката-получих нещо като гърчове-цялата се тресях и неможех да се овладея сигурно половин час,че да не е било и повече.Пак че майка ми вдигна страхотен панаир и принуди да ми измерят температурата-като видяха и се почнаха ледове и прочие.Та тя вече незнаеше какво да ме пряви-до де оздравея и на следващия месец като ми доиде цикъла пак наново,че и трябваше да чакам да мвърши че да ме оперират-беше истинска агония.Свърза се с една жена от Пловдив,дето те гледа като на ренген и после почва да рисува нещо и така премахвала заболявания и те възстановявала.Имаше си репутация,та така прекосихме България да отидем при нея.Гледаме,рисува си и т.н. но аз нито оздравях,нито се оправих,но пък от друга страна наистина ми каза къде и от какво са ме оперирали преди.Това не ми помогна.Единствено успяхме с Оксин да пукнем гноита,която се събра,но на другия месец пак стана така.Накрая отидохме при познат пластичен херург и той се съгласи да ме оперира-оказа се,че от АГ-то е трябвало да премахнат жлезата още на втория път,ама нали всеки месец така им снасяме пари...Махна я изчисти всичко и се оправих.Може жената да не е успяла,защото вече нещатата са били много оплескани,ама пък от друга страна можеше и да ми каже,че жлезата е там и не е премахната,а трябва и да си спестя още 3 месеца ходене по мъките...През цялото време си мислех,че са я махнали,защото още преди да отида на лекар се разрових в библиотеката и намерих заболяването ми и там ясно пишеше,че при повторно забиране се премахва жлезата,за гинеколожката пък която ме прегледа за пръв път какво да кажа-и тя не ми даде лекарства-можеше и да не стига до операция...
От друга страна на леля ми преди години й поставиха диагноза рак на гласните струни и тя ходи при подобна жена,каза й да пие определен чай и да не си напряга гласа много и след месец ходи пак на лекар и й нямаше абсолютно нищо.
Абе на днешно време да не си болен в тая държава-всеки гледа колко може да изкара от теб!Това е моето мнение!

# 23
 • Мнения: 4 998
Преди две години имах ужасна кашлица. Нищо не можеше да я оправи - хомеопатични и обикновени сиропи, билкови чайове, мед, нищо не помагаше. Бях поканена на рождения ден на приятелка, която се занимава с рейки и билкарство. Тя ми направи някакъв чай, чиито съставки и до ден днешен не знам, каза, че е по нейна рецепта. След като го изпих, кашлях още повече 20 минути, след това кашлицата изчезна и не се върна. Същото това момиче ми помогна да се отърва от дългогодишни бъбречни проблеми с един енергиен сеанс, на който аз дори не присъствах, т.е от разстояние. В този момент съм си гледала филм по телевизията. В началото не вярвах, но е факт, че след този сеанс не съм имала и една инфекция, а преди това ме тормозеха почти всеки месец, а веднъж годишно отивах и до болница. Не искам да подценявам помощта на лекарите, но и до ден днешен не мога да си обясня как точно тогава спряха проблемите ми. От въпросното момиче и други практикуващи около мен обаче съм научила едно - за такава помощ пари не трябва да искаш. Нито 10 000, нито 10 лева. Затова и нямам вяра на платените професионални лечители. Доколкото виждам от постовете в тази тема успешните случаи на енергийно лечение са именно от непрофесионалисти и без да са били поискани пари. Акупунктурата за мен отдавна не е алтернативна медицина, затова я изключвам от уроавнението.

# 24
 • Мнения: 52
Цитат
Доколкото виждам от постовете в тази тема успешните случаи на енергийно лечение са именно от непрофесионалисти и без да са били поискани пари

И на мен това ми направи впечатление.

# 25
 • Tам през Атлантическия океан
 • Мнения: 7 123
Алтернативно лечение е нутрициологията! Практика: минимум 4 месеца лечение, след това няколко месеца профилактика.
Резултати: в България сега набира скорост, човек ако е изпълнявал нещата както трябва, винаги има резултати и то наистина невероятни.

С нутрициологията се използва естествения механизъм на организма за възстановяване. Тялото ни е перфектна система, само трябва да му се даде възможност!
 
Дам иска се време  Rolling Eyes

Всички алтернативни методи за лечение  са  относително бавен процес, има обаче заболявания, чието лечение не може да чака за съжаление  Rolling Eyes

Едно интервю с Д-р Петър Димков  Hug като цяло той  говори за билколечението но според мен се отнася и за вс. алтернативни методи хомеопатия , Рейки и т.н.

http://novinar.bg/news/d-r-petar-dimkov-s-prirodosaobrazen-nachi … Mzg3MzsxMA==.html

# 26
 • Мнения: 730
За мен всяка форма на лечение е двустранен процес- основна роля в оздравяването има "пациента", а това, в каква степен ще работи т.н. лечител е втората част от процеса. Много хора пасивно приемат всяко лечение, което разбира се не води до оздравяване- човекът не се променя, остава старият начин на мислене и начин на живот и с времето неразположението/да го наречем така/ просто се завръща. Основна роля на всеки, който се стреми да помогне за нечие"излекуване" е да го катализира в някаква степен. Останалата част зависи единствено и само от човека потърсил помощ. И в тоя ред на мисли- да поемем отговорност за нашето лично възстановяване е основният проблем. Не съм съгласна, че алтернативните форми на лечение са бавни- бавно е самата променя на самия човек.

# 27
 • Tам през Атлантическия океан
 • Мнения: 7 123
Не съм съгласна, че алтернативните форми на лечение са бавни- бавно е самата променя на самия човек.

Че то е същото  Wink

    Дори и след намеса на традиционата медицина , примерно операция е нужно време за възтановяване. После от човека си зависи до голяма степен излекуването му  Peace
    Има болести  за които  е твърде късно човек да се промени т.е. от днес за утре  Wink  Тогава помагат крайните начини на традиционната медицина , понякога помага като дава на човека време  Grinning а как ще го използва това време си е негова работа  Rolling Eyes

    Лично аз не отричам традиционните начини  Peace за мен всичко си има място и причина да го има  Grinning

п.п. ТиатАн на подредените мисли съм  Mr. Green

# 28
 • Мнения: 4 998
Не съм съгласна, че лечението е бавно. При мен винаги е действало до минути. Друг е въпросът, че има случаи, в които самите хора са и казвали - за това ти трябва истински лекар. Колкото и да опитват алтернатично да излекуват кариес или счупена ръка, няма да успеят. Същото се отнася и за други болести, предполагам. За мен е безотговорно поведението на някои лечители, които обещават да излекуват едва ли не нищо и само губят времето и най-вече парите на пациентите си.

# 29
 • Мнения: 348
Oтносно бързината - по-бавни като първоначален ефект са някои билкови рецепти. Но затова пък ефектът е много траен. Синузит, лекуван само с една малка част от рецептата на Димков, не се обажда вече десетилетия ( да чукна на дърво Simple Smile  )
Енергийното лечение има много бърз ефект. Понякога дори чудодеен, с 1 сеанс се оправят неща, водени за нелечими. Но това е рядко - когато на болния му е дошло време да се отърве. Освен това, когато се излекува, не повтаря на същото място и по същия начин. Ако човекът не си е променил мисленето, удря го другаде, но веднъж лекуваното с енергия е бетон. По тази причина много лечителки се водят велики - излекуват на човека едно, после друго ... а то е все същата емоционално - мисловна причина.
Но няма да се разпростирам, тук се иска мнение на пациент.
Имам и такова - преди време младо момиче ми излекува тромбофлебит така, че сега краката ми изглеждат дори по-добре от всякога.( При тромбофлебита вените не се възстановяват от официалната медицина. Като се замисля колко "нелечими" свои заболявания вече съм забравила , става ми едно леко и щастливо.... ) Моята позната не работи като лечител, съвсем друга професия има и помага само на близки. Дарбата си има от дете и дори се чувстваше много изолирана от другите деца.
Пожелавам на всички да им се роди едно такова детенце в рода. И да проявят разбиране, защото се случват какви ли не странни реакции към деца с такива дадености, а те ще стават все повече. Simple Smile

  bouquet

# 30
 • Tам през Атлантическия океан
 • Мнения: 7 123
Не съм съгласна, че лечението е бавно. При мен винаги е действало до минути. Друг е въпросът, че има случаи, в които самите хора са и казвали - за това ти трябва истински лекар. Колкото и да опитват алтернатично да излекуват кариес или счупена ръка, няма да успеят. Същото се отнася и за други болести, предполагам. За мен е безотговорно поведението на някои лечители, които обещават да излекуват едва ли не нищо и само губят времето и най-вече парите на пациентите си.


Всичко е относително  Sunglasses за добро или не  Wink
Ти изхождаш от собствения си опит и виждания  Peace При всеки е различно ,при едни е едно , при други друго  Simple Smile Това е положението  Grinning


Иначе споделям мнението ти  Peace


Това, което е добро за Буда, не винаги е добро за тебНещо което е добро за мен не значи че ще е такова и за друг  Wink и обратното лошото за мен може да се окаже добро за друг  Grinning
Последна редакция: нд, 25 мар 2012, 01:17 от Desss

# 31
 • Мнения: 624
С нутрициологията се използва естествения механизъм на организма за възстановяване. Тялото ни е перфектна система, само трябва да му се даде възможност!
 
Дам иска се време  Rolling Eyes

Всички алтернативни методи за лечение  са  относително бавен процес, има обаче заболявания, чието лечение не може да чака за съжаление  Rolling Eyes
Времето зависи от дозата.
Когато е в лечебни дози: има случаи на болни от рак за три месеца се обръща процеса. Мога да ти пратя линкове, ако желаеш да погледнеш.
Но съответно дозите на приемане са "ударни" и съответно сумите, които се заплащат не са никак малки.
Ако се пият  по-ниски дози или профилактични дози този период от три месеца се увеличава, може да стигне към година и нагоре.

Нутрициологията е невероятен процес, защото наблягайки на физическите процеси на ниво клетка се стабилизират и психическите, емоционалните, духовните... (нали и мозъкът ни е изграден от клетки  Wink  ).

Като започнах да приемам лечебни дози и Рейки се вихреше без дори да съм си го налагала. Повече от 40 часа не бях спала и не усещах никаква необходимост от сън. За това и намалих дозите, просто защото не съм свикнала денонощието ми да е около 40 часа, но явно си е напълно нормално когато на клетките се дава високо качествен материал за извършването на биохимичните процеси в тях.

Ааа и няма такъв човек на когото да не действа! Вярва, не вярва - действа! Има само хора, които не си признават, но то се вижда като отидат на повторни изследвания.  Wink

 Hug
 

Последна редакция: пн, 26 мар 2012, 11:05 от Passiflora

# 32
 • Tам през Атлантическия океан
 • Мнения: 7 123

Времето зависи от дозата.
Когато е в лечебни дози: има случаи на болни от рак за три месеца се обръща процеса. Мога да ти пратя линкове, ако желаеш да погледнеш.
..........................................................
...........................................................

Ааа и няма такъв човек на когото да не действа! Вярва, не вярва - действа! Има само хора, които не си признават, но то се вижда като отидат на повторни изследвания.
 

Да има такива случаи но има и други   Sunglasses хайде да не си затваряме очите а  Sunglasses ?!

Има всичко и изцеление и не , и живот и смърт ........


А това последното което си написала ми е леко фанатично  Sunglasses

Линкове не ми пращай , гледала съм  Simple Smile  Всичко е възможно   Peace  но има и други случаи за тях не пишат , филмчета не правят  Tired
# 33
 • Мнения: 624
Ако искаш може и на лс да задълбочим дискусията, но няма как да не помогне на който и да е човек, защото всеки организъм действа по един и същи начин.

Всички хора (а и животни) боледуваме от дефицита на нутриенти в организма ни. Нутрициологията е точно това - съчетаването на нутриентите, т.е. минерали,  витамини, аминокиселини и мастни аминокиселини. И при запълването на дефицита на тези нутриенти се постига и здравословното състояние.

Който не ми вярва нека да пробва! И тогава ще си говорим пак!  Grinning
Не 99%, а 100% съм сигурна, че ще подейства на всеки човек, защото чрез комплекс от абсолютно натурални, концентрирани (98% усвояемост) нутриенти се преминава през няколко етапа: прочистване, възстановяване, подхранване на клетката и след това профилактика за предпазване на клетката.
А всички органи са изградени от клетки и когато клетките са здрави как да не са здрави органите?
Мога на клетъчно ниво да ти обясня защо хората се разболяват от рак, защо се получават метастази и как да се предотврати разпостранението на раковите клетки...
Мога да ти обясня защо ако приемаш само калций няма да имаш здрава костна система...
Мога да ти обясня как да си възстановиш зъб, макар там процесът да е по-дълъг, защото костните клетки (за разлика от другите) се сменят по-бавно, но още първите месеци ще се забележат резултатите.

Няма смисъл да спорим защото съм убедена от практиката и съм сигурна, че ако и ти пробваш и ти ще се убедиш на 100%.

В момента пред очите ми тече възстановяване на кариес. А на който стоматолог обясня, ме гледа  Shocked  и казва "Това е невъзможно!"  А както знаем "Няма невъзможни неща!" и в моята практика всеки ден ми се доказва точно това!  Party

И още нещо от практиката: след шестия месец лечебни дози започват да се изграждат стволови клетки.

Който иска да вярва, който не иска - негов си е проблемът!
Аз съм дала информацията, от тук нататък сте вие! Всеки сам си избира дали да бъде болен или здрав.


 

# 34
 • Мнения: 348
[quote author link=topic=549577.msg21538643#msg21538643 date=1332835906]
 Всеки сам си избира дали да бъде болен или здрав.
[/quote]

Абсолютно вярно.
Затова има и неизлекувани -
тези, които изцяло, дори подсъзнателно, не вярват и отхвърлят съответния вид лечение
 и
тези, които ползват своята болест като убежище.
Не е изцелена и болест, чиито симптоми са излекувани, но емоционално-менталната причина е останала и удря на друго място ( писах в преден пост за това). Тук има повече инфо:
http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=2001

Да не забравяме - всички сме смъртни, дори най-великите лечители. Физическото тяло е видим израз на състоянието на душата и една от целите на лечителя е,  то да служи на душата добре по време на живота.
Но болестта също така променя характера на човека, т.е. човек се променя душевно, емоционално и морално чрез нея.
  bouquet

http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=946&st=280

# 35
 • Sofia
 • Мнения: 1 250
Интересна тема  Hug

# 36
 • София
 • Мнения: 7 632
Гледам по бТВ "Такъв е животът" - за родители, отглеждащи деца със синдром на Даун.
Едно семейството разказа, че е водило детето ти на Рейки сеанс. Въпросната Мастерка, провеждаща сеанса, обещала, че на следващия сеанс със синдромът на Даун ще е свършено  ooooh!

Та такива ми ти работи ...  Whistling
Горното ви го споделям просто като информация.

# 37
 • Мнения: 14
Здравейте,
Накратко ще напиша, че от повече от 10 години прибягвам до алтернативен начин на лечение, като за нищо на света на отричам(използвам дори много често) и стандартните антибиотици...Само че има неща,които медицината е на още много ниско стъпало, за да обясни, а камо ли да лекува.
Аменорея(липса на цикъл за повече от 3 години), нещо като витилиго(медиците го оприличиха с витилиго, но и те самите не бяха сигурни)са от по-сериозните болести от които една жена,която много уважавам, ме излекува с помощта на сеанси, водорасли, а за `витилигото` използва и билки. И не само че ме е излекувала, а и ми обясни от къде са се пръкнали заболяванията.
С течение на времето, започна да лекува и с Рейки....
Някой беше писал, че един истински лечител не взимал пари.....ок, но иначе плащате на самозвани лекари, които объркват диагнозите и `лекуват` чрез грешните лекарства(не един и два са примерите за това, за жалост)........Най-нормалното нещо  е да се плати, независимо от начина на лечение,ти получаваш, но е редно и да дадеш.......Не че някой ни е задължен с нещо, дори и да има силата да лекува.......
Не пиша име, които иска, може да се свърже с мен на лични ....
И независимо от начина ви на лечение, пожелавам здраве на всички!!! Peace Hug

# 38
 • София
 • Мнения: 715
Започнах да се интересувам и търся алтернативни начини на лечение откакто традиционната медицина се оказа безсилна пред моя проблем. Имам 2 шийни дискови хернии за които разбрах преди 4 години. Болките бяха непоносими в началото, обезболяващите изобщо не ми помагаха. През годините ходих на доста места- в център Феникс, който е споменат по-назад /физиотерапия и акупунктура/, на кални бани, при няколко лечителя, които лекуват с биоенергия, последно на мануален терапевт. Правих и един куп неща- като комреси, висене надолу с главата, разстягане на шията със специален уред, билки и всичко за което научех. Действително с времето се оправих и стабилизирах, но не се излекувах напълно. Получавам леки кризи понякога, но не е болка за умиране. Интересното е, че всеки лечител при който ходиш обещава как ще стопи дисковите хернии и ще те излекува напълно. Може би малко са ми помогнали, но мисля че по скоро се пооправих с времето. Ето на каква статия попаднах преди време http://www.blitz.bg/article/6407 Като я прочетох си казах, а бе как хората все попадат на правилния лечител? В интерес на истината последния мануален терапевт/и биоенерготерапевт/ при когото ходих мисля че доста ми помогна. Той лекува и намества цялото тяло и свързва всичко с мислите на човека. Не мога да кажа дали ме е излекувал напълно, защото за целта трябва да си направя ядрено магнитен резонанс. Времето ще покаже. Не ме питайте за координати, защото човека замина в чужбина.
Междудругото с хомеопатия излекувах бактерии и в момента благодарение на нея се справям със сенната хрема.
Майка ми имаше накаква киста на щитовидната жлеза преди време и беше насрочена за операция. Тя обаче се отказа в последния момент и само с някакво билково мазило успя да я стопи...... Винаги когато е възможно търся първо алтернативни лечения. Ще следя темата с интерес.

Последна редакция: вт, 03 апр 2012, 12:43 от sandrella

# 39
 • Мнения: 0
Здравейте!
Темата е много интересна и се присъединявам към вас.
Аз вярвам и се интересувам от алтернативна медицина.
Благодаря за хубавата тема!   bouquet

# 40
 • София
 • Мнения: 715
Вчера попаднах на предаване за един лечител, което много ме впечатли.

http://tv7.bg/novite-dosieta/VideoDetails&id=8531562

# 41
 • Мнения: 52
Вчера попаднах на предаване за един лечител, което много ме впечатли.

http://tv7.bg/novite-dosieta/VideoDetails&id=8531562

Аз го посетих преди месец и половина като бях в София Никола Стоянчев. При първото посещение където общо взето става обясняването за какъв проблем става въпрос пари НЕ иска. Казва все още нищо не сме правили нямало за какво да му се плаща. Има някакво напасване между лечител и посетителя което той търси, той самия ми каза че може и да не е подходящ лечител за някои хора.

Не съм го посещавала повече защото е на другия край на България. Каза че за него разстоянията нямали значение.....и някой ден да му се обадя след 20.00 часа  да си отделя  време в което той ще се опитва да ми въздейства, и след това да кажа резултата.  От този резултат щяло да се разбере дали е моя лечител.......все още не съм го направила това.
Но пък даде пример с човек за който преценил също че не е лечителя за него, и даже казал на човека че няма смисъл да идва повече на събиранията след като няма полза, но пък  точно такова човека взел че се оправил за пареза ставаше въпрос.
Това което ми направи впечатлени не особено добро, е че смята хората за глупави. Почнах да му казвам за какъв проблем съм го потърсила, почна да ме прекъсва още в началото без да чуе всичко с идеята че аз не разбирам.

Офиса му се намира зад Хепито до ЦУМ. Направими впечатление че на стената в офиса му висеше снимка на Иванка Младенова, на звънеца на входа също пишеше нейното име. Иванка Младенова е една лечителка нашумяла от предаването което води  Мартина Вачкова.

# 42
 • София
 • Мнения: 715
Благодаря, че се включи. Значи е помогнал на човек с пареза да се оправи. Той групови сеанси ли прави, защото пишеш "събиранията"? А знаеш ли колко взима след първото посещение и какви болести лекува?

# 43
 • Мнения: 52
Благодаря, че се включи. Значи е помогнал на човек с пареза да се оправи. Той групови сеанси ли прави, защото пишеш "събиранията"? А знаеш ли колко взима след първото посещение и какви болести лекува?
След посещението ми при него останах с такова впечатление. Дали са групови сеанси или нещо друго групово в смисъл да има и индивидуален елемент но в група незнам.
За пари след първото посещение нищо незнам, но ми се натрапи в главата това че той обвързва парите с резултат/ефективност.
Аз го питах само за ставни проблеми, и той ми каза че лекувал такива

# 44
 • в прекрасна къща в уютна градина
 • Мнения: 1 983
Аз го питах само за ставни проблеми, и той ми каза че лекувал такива
Моля те да се похвалиш ако имаш резултати с него за такива проблеми.  Peace


А за алтернативните методи... аз бях свидетел как един човек, мой много близък, имаше много тежка диагноза, и след тази диагноза дотолкова падна духом, че си изхвърли и дрехи и обувки и легна на кревата. В продължение на година и половина пробвахме какво ли не, ама КАКВО ЛИ НЕ.
И нищо не помогна на неискането му да живее повече... Cry
Аз уважих това желание, т.е. не ми остана друго след фактите.
Но ми беше дадено ясно да разбера, че ако човека не иска да се излекува и Господ да слезне......

# 45
 • Tам през Атлантическия океан
 • Мнения: 7 123

Но ми беше дадено ясно да разбера, че ако човека не иска да се излекува и Господ да слезне......

Не е важен метода на лечение колкото желанието за живот  Peace

Само че има и друго ,когато умират деца , хора които имат това желание какво , каво е обяснението ?

Не подходящ метод ли , карма , съдба , урок ,каво ??????Споделям алтернативните медоди , отворена съм за всичко но никога не мога да бъда категорично за нещо дори то и да лекува , защто при друг може и да не подейства ...... примери бол както в алтернативната така и в традиционната медицина.

А реално излекувани примери разбира се има също Слава Богу , като с алтернативни методи така и с традиционни  Peace


Последна редакция: пт, 11 май 2012, 17:32 от Desss

# 46
 • Мнения: 0
И аз съм ходила при такава лечителка, бях малка трети клас, когато отидохме с родителите за очите имах 1.75 диоптър, като всеки месец ходихме по един път в продължение на цяло лято, септември на учебната година си виждах от крайния чин без очила, когато спряхме да ходим пак ми се качи диоптъра. След години пак я посетихме няколко пъти, но диоптъра ми не падаше, само спря да се кача, не знам по колко сеанса трябва да се правят за да се свали един диоптър и да не се кача никога! 2010 имах проблеми с яйчниците,  (в темата това е дадено като несериозен пример, но за жените си е сериозно!!!) и след два сеанса при същата жена се оправих, въпреки че поликистозата си е синдром - сеанса ми повлия ми положително! Защо в темата никой не споменава имена на такива енергийни лечители без акупунктура, рейки масажи, и други не свързани с енергията на ръцете. И като опрем до въпроса с парите.... се ужасявам, когато чуя за суми в порядъка на 300 - 5оо лв.
Няма да цитирам името на лечителката, ако някой се интересува да ми пише на пощата. Само мога да кажа, че живее в град Ямбол. Има си сертификати за практиката си, поне от времето от преди до сега - хората идват, от цяла България!
На моя приятелка стопира развитието на киста в яйчника (киста за спешна операция в София, не фоликулярна, която изчезва) след два сеанса приятелката ми беше доволна от изследванията си в клиника!!!
Такива лечения с енергия зависят от продължителността на сеанса от един до 3-4 часа, а не за 15 - 20 минути.
Темата ми е много интересна, няма значение, че малко хора пишат по нея.
За случеите, който само чух преди години е, че лечителката е върнала зрението на дете, което е загубило зрението си, на друго е свалила 8 диоптъра, имам чувството, че при децата сеансите имат по голям ефект, а при възрастните индивидуално.

# 47
 • Мнения: 52
2010 имах проблеми с яйчниците,  (в темата това е дадено като несериозен пример, но за жените си е сериозно!!!) и след два сеанса при същата жена се оправих, въпреки че поликистозата си е синдром - сеанса ми повлия ми положително! Защо в темата никой не споменава имена на такива енергийни лечители без акупунктура, рейки масажи, и други не свързани с енергията на ръцете. И като опрем до въпроса с парите.... се ужасявам, когато чуя за суми в порядъка на 300 - 5оо лв.
Няма да цитирам името на лечителката, ако някой се интересува да ми пише на пощата. Само мога да кажа, че живее в град Ямбол. Има си сертификати за практиката си, поне от времето от преди до сега - хората идват, от цяла България!
На моя приятелка стопира развитието на киста в яйчника (киста за спешна операция в София, не фоликулярна, която изчезва) след два сеанса приятелката ми беше доволна от изследванията си в клиника!!!
Такива лечения с енергия зависят от продължителността на сеанса от един до 3-4 часа, а не за 15 - 20 минути.
Темата ми е много интересна, няма значение, че малко хора пишат по нея.
За случеите, който само чух преди години е, че лечителката е върнала зрението на дете, което е загубило зрението си, на друго е свалила 8 диоптъра, имам чувството, че при децата сеансите имат по голям ефект, а при възрастните индивидуално.


Не съм казала че проблемите с яйчниците са несериозен проблем. А само че има кисти всякакви включително и такива спонтанно изчезващи без каквито и да било лечения. Дори и аз съм имала такава с размери 6 на 7 сантиметра и се говореше за операция щом като няма полза от лекарствата.....но тя изчезна и без операция и то известно време след приключване на хапчетата. Сигурно ако бях ходила при биоенерготерапевт, той щеше да си припише заслугата за изчезването на себе си. Това имах предвид.
Разбира се че има и сериозни кисти на яйчниците, но кои са или не са сериозни е малко относително. Колкото лекари, толкова и мнения.

f_domino, не е нужно да се съгласяваш с мен просто аз така мисля, но според мен най вероятно не си имала поликистозен яйчников синдром. Той не се появява просто ей така 2010 година и преди това да е нямало никакви признаци за него, ....и съответно да изчезва след два сеанса.
Истинския поликистозен яйчников синдром е сериозен и труднопреодолим проблем пък било то дори и от биоенерготерапевти...там има причина на генетично ниво най вероятно. Става въпрос за нередовна менструация, хронично повишени андрогенни хормони, проблеми с пропорциите и килограмите, лицево окосмяване което допълнително подтиска  жената а и всякакво завишено окосмяване, инсулинова резистентност или диабет тип 2.
Аз наистина нЕ вярвам теб да се те излекували от това.  Иначе на всяка жена яйчниците и може в даден период от живота и да имат поликистозен вид, НО ТОВА НЕ Е PCOS(поликистозен яйчников синдром)!!!

Иначе силно се надявам лечителката от Ямбол да помага!

Последна редакция: нд, 13 май 2012, 12:49 от ИваИ

# 48
 • Мнения: 0
Благодаря за информацията на ИваИ, не знаех че пикистозата и СПА са различни неща, аз нямам излишни килограми нито окосмяване, нито наследствени болести. В темата писах, че след втория сеанс ПРОБЛЕМА, който имах се реши, но не съм писала, че сами излекували поликистозата, аз все още я имам с изписано дияне 35. Правя си изследвания при д-р Маринова от Велико Търново в окръжна болница на видеозон, 2G, в София една моя приятелка се гледа на 3G видеозон и знам, че са доста добри апарати. В България, че и по света има много енергийни доктори, които наистина помагат, но лечението по такъв начин само по себе си е с различна трайност на някои "болести", при които си губи действието и трябва да се ходи по често и да се настоява и с други неща като: диети, упражнения, даже йогата помага  Wink и най-важното положителната нагласа. Това не изчерпва информацията за този начин на лечение. В тая тема явно никой няма да публикува доктор - биоенерготерапефт с данните му, исках да опитам и при друг стига да не е безбожно скъпо.
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=vi … 397&Itemid=17 - тук има инфо за СПА, някъде прочетох, че след 35 години се наблюдават симптоми на диабет при някои случеи и това ме плаши, но все още не съм намерила специалист да ми обясни какво аз имам, просто 2010 ми откриха поликистоза със всичките му изследвания и т.н. на мен лично ми е омръзнало от доктори експериментатори!  Приятен ден.  Simple Smile

# 49
 • Мнения: 52
Благодаря за информацията на ИваИ, не знаех че пикистозата и СПА са различни неща, аз нямам излишни килограми нито окосмяване, нито наследствени болести. В темата писах, че след втория сеанс ПРОБЛЕМА, който имах се реши, но не съм писала, че сами излекували поликистозата, аз все още я имам с изписано дияне 35. .....

Кое до колко е различно пак е доста относително......понятието поликистоза също е относително според един лекар може да я има според друг не, зависи и от ехографа.
Не е толкова важно дали има или няма визуална поликистоза, а дали и какви проблеми създава тя. Лечението е според симптомите/оплакванията!
При една жена лечението може да бъде насочено в посока безплодие, при друга в посока намаляване на окосмяването, при трета главното което се търси е оправяне на нередовната менструация, при четвърта акнето и т. н., която каквото търси.  А не е изключено да се наблюдава ехографска поликистоза, без каквито и да е други оплаквания и аз тук нужда от хапчета НЕ виждам.
Статията която си дала е за PCOS.......

Казваш че нямаш окосмяване,вероятно нямаш и завишени андрогенни хормони, незнам защо го пиеш това Диане 35, според мен то не е за теб, ......а пък и е доста остаряло вече  сигурно на повече от 20 години. Има  по добри и по нови....защо не опиташ с нещо друго ако все пак ти се налага да взимаш противоъачатъчни.

До колкото разбирам живееш във Велико Търново.  Направи ми впечатление в интернет информацията за един лечител от Габрово Христо Лолев. Не съм го посещавала, но мисля да го направя в близките месеци до края на годината най късно. Положителните отзиви от личен опит за него от потрребители са най вече за диагностиката му. Само да не ме разбереш по грешно, не те кандардисвам да ходиш при него аз нямам лични наблюдения, казвам го защото ти е близо като разстояние Велико Търново-Габрово......и ако някой има личен опит да сподели.

Последна редакция: нд, 13 май 2012, 18:46 от ИваИ

# 50
 • Мнения: 0
Е, това ми трябваше  Simple Smile когато имам възможност ще го потърся този лечител за второ мнение. А пък за хапчетата се опитвам да ги спра, аз съм ги спирала след 9 месечен курс от края на 2008 до 2009 някъде и след това цикъла ми дойде на 3- 4 месец, а следващият след 5 месеца и съответно пак ми тупнаха дияне 35 за още 9 месеца  Rolling Eyes след това ги спрях средата на 2011 и тоя цикъл пак спря за 2-4 месеца и т.н и т.н, даже докторката ми се скара, защо съм го спряла! При мен не се отделят яйцеклетките навреме, задържат се по периферията на яйчника, като мехурчета. При мен всичко си креташе нормално докато един "умен" доктор от Бургас ми изписа това дияне понеже видял една киста. Сега съжалявам защо го почнах изобщо, не знам как да го спра? Даже съм чела, че медикамента е токсичен. Всичко опира до обмяната на веществата, и трябва да се грижим за организма си, търся алтернативен метод за поддържане на хормоналния баланс със "женски" билки, хранителни добавки на билкова основа, не искам да прозвучи като реклама, но си вземам "вечерна роза" от серията на Green Master, пила съм антиоксидант - "Германор 132" и съм доволна свалих 3-4 килограма и също изхвърлих песачинки от бъбреците.

# 51
 • Мнения: 0
Бихте ли ми написали на лични адреса или поне името на лечителката от Ямбол

# 52
 • Мнения: 0
Знаете ли нещо за Виктор Гаврилюк,аз попаднах на статия за него.Лекувал почти всичко.Много моля ако някой има впечатления от терапията му да пише

# 53
 • Мнения: 0
Ето един от тези лечители - Йоана Рубин... Вижте как тази жена ме напсува във Фейсбук след като попитах в една група дали има някой пострадал от нея.... Ако беше честна лечителка която иска да помага на хората щеше ли да говори така?

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.3951996088782.162385.15 … 542208&type=1 (направила съм албума публичен... 18+ !!! (ужасен език вади!)

Тази ще я съдя за обида... не само не ме излекува но и ме "травмира".... на съд!

# 54
 • Мнения: 1 239
В момента пред очите ми тече възстановяване на кариес. А на който стоматолог обясня, ме гледа  Shocked  и казва "Това е невъзможно!"  А както знаем "Няма невъзможни неща!" и в моята практика всеки ден ми се доказва точно това!  Party

Остави ги стоматолозите, те са комерсиално заинтересувани да няма начин да минеш без тяхна намеса. Не съм опитвал да възстановявам кариеси, но мога да потвърдя, че за 8 години като страничен ефект нямам нито един кариес откакто бях иницииран в Рейки и много други енергийни системи, а допреди това имах поне по няколко кариеса всяка година. През същото време съпругата ми не пожела да бъде инициирана и при нея стоматологичните проблеми си продължиха както преди. Идеята енергийните и въобще алтернативните методи всъщност е да се стремим да възстановим и поддържаме баланса/хармонията/равновесието в организма през цялото време без прекъсване, а не да го лекуваме чак когато нещата твърде са загрубели. Така отговорноста за собственото здраве се прехвърля при самия човек, а не на способностите на лечителя или метода му. Иначе лечебните сесии могат да имат от никаква полза или някаква минимална или за твърде кратко време, някакво по-дългосрочно облекчение, отключване на оздравителните способности на самото тяло, чак до чудотворни (неочаквано бързи) резултати, т.е. всякакви възможни резултати. Само еднаквия строеж на клетките едва ли е достатъчен да се създаде универсалното лекарство/метод действащи на всеки при всякакви обстоятелства. Най-малкото защото не всеки е в състояние да проумее кой всъщност е истинския лечител за огромната част от неекстремните ситуации, когато тялото все още има време за реакция.

# 55
 • Мнения: 52
Анна П?лова,.......... На Йоана Рубин(Йорданка Колева),  фейсбук и дир.бг  вулгарните и и лъжливи приключения  си имат дълга история.
Но за радост, не всички лечители са такива кретени като нея!

Последна редакция: ср, 23 май 2012, 14:09 от ИваИ

# 56
 • Мнения: 624
Идеята енергийните и въобще алтернативните методи всъщност е да се стремим да възстановим и поддържаме баланса/хармонията/равновесието в организма през цялото време без прекъсване, а не да го лекуваме чак когато нещата твърде са загрубели.

Още преди 250 г. в известния медицински трактат „Вътрешна книга на Жълтия император” е написано:
„Да вземеш лекарствени средства и билки, когато си болен, е все едно да копаеш кладенец, когато си жаден. Не е ли вече прекалено късно?”

За това е много важна профилактиката. Ако човек се опита да се поддържа в хармонично здраве, то и децата му ще са здрави. Децата наследяват болестите на родителите. Така че огромна е отговорността на всеки човек да поддържа личното си здраве и дано повече хора да го осъзнаят.
Когато човек е болен, тогава страдат хората, които най-много го обичат и ако и вие ги обичате трябва да направите всичко по силите си, за да сте здрави!

Относно кистозните яйчници, една моя приятелка претърпя множество операции, но с нутрициология се излекува. За около 5 месеца кошмарите й свършиха. Попитах я дали мога да й публикувам историята тук и тя ми разреши, така че към темата: ето реално излекуван човек  Grinning

"Аз съм на 36години. Майка съм на двама сина. С баткото  бременността  премина общо взето леко, с изключение на това,че кръвното ми беше много ниско, сближавах границите и бях с нисък хемоглобин. Бях на  лекарства за регулиране на хемоглобина. Тогава бях на 23 години. Баткото се роди с алергии към слънце, влага и бронхиална асма. Аз също бях с алергия само,че към трева /аз предавам част от наследствеността на моите клетки /, а и от 20 годишна аз имах много проблеми -кистозен яйчник и постоянни възпалителни процеси на горните дихателни пътища, цистит. Забранено ми беше да имам 2-ро дете тъй като претърпях много коремни операции ,най тежката беше сплитане на червата /илиус/.
Благодарение на нутрициологията реших здравословните си проблеми и почуствах готовност за второ дете, въпреки забраната на лекарите  и годините ми 35.
С втората  бременност аз шашнах лекарите. Кръвното, кръвните ми картини, урина ,хемоглобин бяха в перфектни граници, казваха  ми, че мога да бъда кръводарител. Лекарите се опасяваха, че аз няма да мога да износя това второ дете, че ще получа контракции в много ранен период от бременността, заради множествените операции. Аз надминах очакванията им, защото родих  само една седмица преди термина и изкарах една безпроблемна бременност  /в петият месец бях на екскурзия в Москва/.
През цялата бременност приемах  само висококачествени нутриенти по програма."


Умишлено не давам координати на жената в темата, ако някой желае имам разрешението й да дам e-mail - а й на лични, за да може да ви разкаже по-подробно как точно е протекло лечението при нея.

Бъдете здрави и щастливи!   Heart Eyes

# 57
 • Мнения: 52
 Ako нутрициология е наука за здравословното хранене, .....за съжаление здравословното хранене е само елемент, с него не се изчерпва темата за лечение на болести

# 58
 • Мнения: 624
Нутрициологията не е само наука за здравословното хранене, a e наука за съчетаване на определени нутриенти при различни заболявания и е доста повече: начин на живот е.
 В днешно време храната не може да даде необходимите нутриенти на човек, просто защото обработваемата почвата е изтощена и замърсена, плодовете и зеленчуците са химически обработени, а за месото и млечните не ми се говори. Тук се изисква не просто храна, а висококачествена храна.
Определящ е и начинът на живот, с нутрициологията колкото и странно да ви звучи се променя и начинът на мислене, променят се приоритетите, хората разбират, кое е най-важното в живота им.
Хората се променят и в емоционален и духовен план.
Това ми е трудно да го обясня тук. Но знам, че човек не може да повярва преди да го види или изживее.   Grinning
 Heart Eyes

# 59
 • Мнения: 1 629
PassifloraHug! Съгласна съм с мнението ти. Имам приятелка, която се е излекувала с нутрициология , била е в много тежко състояние. Имам познати, които оправиха доста от здравословните си проблеми с нутрициология. Самата аз също съм тръгнала да се лекувам по този път. Но искам само да кажа, че лечението не е бърз, а бавен процес. Иска се търпение, постоянство. Не може един организъм, който 30-40 или 50 години  се е хранил безобразно, замърсявал се е, подкиселявал се е   и е  проявил  някакви здравословни проблеми / естествено/ , да се оправи с нутрициология или каквото и да е за 2-3- месеца. Трябва чистене на организма, пиене на  алкална вода и доставяне на нужните микроелементи. Към това се прибавя движение, правилно дишане  и естествено, че се променя начинът на мислене- чистят се дълбинни нива.

 Hug Hug Hug

# 60
 • Мнения: 45
Виждам, че отдавна не е писано по темата... Бих искала да попитам дали някой е чувал за биоенерготерапевт Алекси Хаджиев от Перник? Зъболекарката ми каза, че е излекувал от кисти на яйчниците нейна пациентка /не я познавам/. Аз съм с Хашимото и проблеми на вестибуларния апарат - имам вертиго, което се появява вече за трети път през около 3 години. Бих искала да намеря своя лечител... Дайте съвет!

# 61
 • София
 • Мнения: 715
Аз съм ходила при Алекс от Перник. Дали е същият не знам. Мъжът ми имаше прищипан нерв със силни болки 2 седмици и нищо не му помагаше, след посещението си при него се оправи. Препоръча ни го негов приятел, който по същият начин се оправил, след като почти са го носили до там. Аз съм с 2 дискови хернии на врата, ходих 3 пъти, но си имам проблеми...

# 62
 • Мнения: 52
В Перник има един Александър Асенов който работи и в Перник и в София. Та името Алекс да не се бърка ако са двама различни.

Angel 2010 изчезване кисти на яйчниците не са доказателство за уменията на един лечител.  

Ако аз днес обявя че съм лечител без да съм и дойдат при мен 100 жени с кисти на яйчниците да ги лекувам, със сигурност на НАД 20-25% кистите им ще изчезнат. Кисти на яйчници могат да изчезнат във времето спонтанно и без никакви лечения, така че това не е гаранция.

Иначе ако става въпрос за Александър Асенов не съм доволна. Почна да ми говори да съм  бързала защото 21.12.2012 идвал, бях там 11 месеца преди датата.
Ако не направя нещо за духовното/психическото ми състояние едва ли не ......няма да оцелея на 21.12.2012

Ами оцелях и не само аз, ами май всички .........май всички сме духовно напреднали!!! Вече спряха да си подклаждат търговията  с тази дата всякакви лечители и ясновидци.
По същия начин ме заплаши с тази дата и един дето Мартина Вачкова го афишира в предаването си, единия от братя Великови, че трябва да се одухотворявам щото няма време. А той излезе и някакъв сексуален извратеняк. След такова хвалене по телевизията  в предаването Жените с Мартина Вачкова и хвалби от жени във фейсбук за масажите му се мотивирах.

А той излезе пълен откачалник, а извратени са и тези които ми го похвалиха във фейсбук по точно жените. Явно им харесват еротични масажи и да се събличат голи пред 65 годишен откачалник. Разбира се заминах си след единственото посещение и не повторих.Angel 2010, ако питаш мен ако положението ти не е сериозно, и въпреки проблемите си можеш да водиш приличен живот...........не се занимавай с лечители и екстарсенси, в общия случай всичко е за пари в полза на лечителя. Ако има някой способен, то аз поне не съм го срещала......дори не става въпрос и за лечение, ами и в диагностиката ги няма никакви. При условие че те самите афишират че са диагностици и скенери.  

Работи по другите методи за алтернативно лечение първо, а те са толкова много.......... пречистване от паразити и токсини, разни честотни терапии райф и запер. Има множество алтернативни препарати едни за пречистване други за регенерация на тъкани и всякакви други препарати. Подобряване на храненето и физическата активност и всичко за което си чувала като алтедрнатива и все още не си го прилагала.

# 63
 • София
 • Мнения: 2 312
Виждам, че отдавна не е писано по темата... Бих искала да попитам дали някой е чувал за биоенерготерапевт Алекси Хаджиев от Перник? Зъболекарката ми каза, че е излекувал от кисти на яйчниците нейна пациентка /не я познавам/. Аз съм с Хашимото и проблеми на вестибуларния апарат - имам вертиго, което се появява вече за трети път през около 3 години. Бих искала да намеря своя лечител... Дайте съвет!
Ходих при Алекси Хаджиев, защото имах силни болки в кръста, причинени от намалено разстояние между опашните прешлени. Още след първия път се чувствах много добре, нямах никакви ограничения в движенията си. Имам и тиреодит на Хашимото, но за тази болест не каза, че може да помогне - мисля, че се занимава предимно с неврологични проблеми.

# 64
 • Мнения: 41
Не съм чувала и за двамата нищо. Странно, защото градът ни е малък.

# 65
 • Мнения: 52
Не съм чувала и за двамата нищо. Странно, защото градът ни е малък.

За Александзр Асенов разбрах от една книга със заглавие нещо от рода десетте топ феномена на България. По времето по което ходих при него работеше само един ден май от седмицата в Перник, през останалото в София. Уж много разбирал от ставни проблеми и такива с периферна нервна система от рода на дискови хернии, но уви при мен не му се отдаде, за други незнам. Диагностиката също не му се отдава, въпреки че е на друго мнение той.
 
Диагностиката за която отидох при Момера Пенчева защото освен дискова херния имам и други проблеми, също не и се отдаде ........... въпреки че това е едно от нещата с които се слави тя.

Но  намерих нещо друго  препарат който ми облекчава симптоматиката поне за сега дано и за в бъдеще, та вече не ми е актуално толкова диагнозата.

# 66
 • София
 • Мнения: 715
Ива, моля те сподели кой е този препарат, че и мене ме мъчат дискови хернии. Ако решиш на лични.   bouquet

# 67
 • Мнения: 52
~Саня~, Това за препарата той не е за проблемите ми с дисковите хернии, въпреки че вероятно действа и на възпаление свързано с херния/протрусия и подобни, не мога да преценя. Аз тях си ги знам херниите, няма нужда да ги диагностицирам.
А споменах го препарата за другия ми проблем който мъчи цялото ми тяло и множество лекари не могат да го диагностицират също и лечители, още повече пък да го лекуват ......... свързан според мое усещане с проблеми с горните дихателни пътища, които проблеми създават реактивен артрит.

# 68
 • Мнения: 41
Ива, моля те сподели кой е този препарат, че и мене ме мъчат дискови хернии. Ако решиш на лични.   bouquet
Бих ти препоръчала, етерично масло Карамфил.

# 69
 • София
 • Мнения: 715
Това ми го беше препоръчал преди години д-р Михайлов, намазах се няколко пъти и се отказах. Нещо не ми хареса тогава, но ще взема пак да пробвам.

# 70
 • Мнения: 41
Това ми го беше препоръчал преди години д-р Михайлов, намазах се няколко пъти и се отказах. Нещо не ми хареса тогава, но ще взема пак да пробвам.
Имах в предвид по 1к. всяка сутрин за пиене, в топла вода, на захар или мед. В кисело мляко, не ти го препоръчвам, гадно е  Grinning поне на мен.

# 71
 • Мнения: 3
Здравейте, опитах се да намеря телефон на Алекси Хаджиев от Перник в интернет но няма. Можели някой който е ходил да ми ги даде ?
Благодаря предварително.

# 72
 • Боса по асфалта вървя си ...
 • Мнения: 8 557
Някой има ли отзиви за Бисер Алишев, работи в Перущица.

# 73
 • Мнения: 0
В Пловдив има един Димитър -  работи без пари или на добра воля колкото му дадеш.. Лекува миоми на моя приятелка. Тя казва, че след сеансите й идва обилно черно кървене. Не съм запозната миомния възел колко е бил голям и дали е намалял, но тя определено е доволна. А си мисля е ако наистина някой има дарбата да лекува той не трябва да иска пари
 

# 74
 • Мнения: 1
Здравейте,
опитвам се да намеря телефона на леля Пенка Михалева от Добрич.
Преди 15 год. ми стопи миома (2.5 см) с 3 сеанса по 5 мин.
Търсеха я хора бездетни, с костни проблеми, други болести. Нямаше такса!
Може ли някой да й посочи телефона?
Чух, че се е преместила в село Крапец (гр. Шабла)# 75
 • Мнения: 137
Здравейте,
отдавна май никой не е писал в темата. Ако някой има телефона на ясновидката Даниела Ефтимова, която лекува диабет, моля да ми пише на лични!!!!
Благодаря предварително!!!

# 76
 • Мнения: 786
Здравейте, имам проблем с дъщеричката ми - тя е на 10 години и има астма, оказа се че традиционната медицина не помага за това заболяване, а подтиска симптомите, което не ми харесва и тръгнахме по алтернативни лечения
- бяхме при ирисодиагностик билкар в Плевен, който ни даде надежда, но след 6 месеца пиене на билките, които ни даде - ефект нямаше;
- отидохме при небеизвестния Петко - който 3-ти месец ни лекува с хомеопатия, на всеки 2 седмици ни сменя монопрепарата, пристъпите разредиха, от както ходим при него вентолин не е приемала, но все още има пристъпи...
- преди това бяхме при Дина (троянско), която й прави сеанс, ама ...
От всички, които съм я водила разбрах, че астмата е на нервна почва. Чудя се има ли някой идея кой може да ни помогне

# 77
 • Мнения: 348
На първо място - смяна на климата.
С това идва и смяната на условията и ако те се окажат благоприятни, астмата е излекувана.
Да, на нервна почва е.
Детето ти, а може би и ти не можете "да дишате" някого или дадена ситуация, в която живеете.
Намерете спокойно място за живеене.
Има и други методи, разбира се.

# 78
 • Мнения: 786
Благодаря, white flower, но в момента няма как да сменим климата, гледаме във всеки момент свободен да сме извън София, но ... това е трудничко ... Simple Smile

# 79
 • Мнения: 137
Можете ли да ми препоръчате лечител за разбита нервна система в следствие тежка абстинентна реакция към психиатрични лекарства? В много тежко състояние съм и лекарите не могат да ми помогнат.

# 80
 • Мнения: 137
Някой знае ли нещо за лечителят Никола Стоянчев?

# 81
 • Мнения: 1
.........................
Предполагам д-р Недка Попова е същия иглотерапевт, който ме лекува в гр.Плевен преди да се премести да живее и работи в гр.София. От 27 годишна възраст страдах периодично от дископатия. До пълно обездвижване на моменти. Накрая получих ишиас -силно болезнено възпаление на седалищния нерв. Провеждах традиционно лечение, ходих при "Правачи" -нищо не ми помогна. Накрая мой близък ми препоръча д-р Попова . Болките ми бяха непоносими, не бях спала 3-4 денонощия. Тя започна иглотерапия и ми постави на ушите семенца за да продължавам с въздействието на точките и през останалото време на денонощието. С всеки изминал ден болката намаляваше. След 10 десет! сеанса болката изчезна напълно. За моя изненада от тогава забравих за дископатията. Не мога да не споделя прекрасните си впечатления. Тук долу някой пише за косопад. Мисля, че това няма нищо общо с проведеното лечение. Но всеки сам трябва да си решава на какво да вярва и на какво не.

# 82
 • Burgas
 • Мнения: 24
Можете ли да ми препоръчате лечител за проблеми с дебелото черво

# 83
 • Мнения: 2
Знам че тази  тема се припокрива с някои други, и все пак в нито една от другите теми не се говори за това което ме вълнува.
Темата я правя с цел  да е изцяло с практическа насоченост,  далеко от теорията и книгите, наивността и буквоядството!
Да може да помогне на хората да отсеят кои са истинските лечители.
Лечители,  не врачки!

Интересува ме следното: Реално излекувани хора по енергиен начин или някакъв друг алтернативен или комбиниран енергиен+друг алтернативен.
Медийния, интернет, книжния пазар са пълни с информация за .....много лечители.
Един лекувал рак - примерно Алекси Симеонов, Йоана Рубин и  други.  
Друг правел духовни операции - примерно Верка Николова и спасявала хората от истински такива.
Трети се справял с диабета - Даниела Ефтимова...  
Четвърти лекувал очни заболявания.  
Пети се бил специализирал в проблеми с опорно-двигателния апарат.
Шести бил експерт по ендокринни проблеми....
Седми лекувал всичко....

Лично на мен ще ми бъде доста интересно да прочета личен разказ на реално излекувани, да опишат проблема си и да споделят с помоща на кой лечител са се излекували! Търся разкази на излекувани, а не на лечители!

Темата НЕ е е за ясновидство и врачуване - кой на кого какво бил познал. Ако ясновидството  има някакво отношение към диагностиката и лечението, да може.....но по други причини НЕ!   Ясновидството без причина, от мързел и любопитство лично аз НЕ го подкрепям и го смятам за ненужно!!!

Интересуват ме по конкретни случаи.
А не такива от типа...............боля ме глава, еди си колко сеанса при еди си кой и се оправих............или пък имах киста на яйчник еди си кой лечител ме спаси от операция, като кисти има всякакви включително и такива които могат да изчезнат и спонтанно без лечения...................или пък бях подтиснат/а и объркана/а еди си коя лечителка ме оправи.
По конкретни неща ме вълнуват, ............но  ако няма,  не ги търся на всяка цена!
Може и да не е само излекувани от биоенерготерапевти, в един друг форум срещнах човек твърдящ че  негова близка е излекувала рак с генератора на Райф.........всякакви алтернативно излекувани хора на практика ме вълнуват.
А и би била  полезна такава информация на много хора!

# 84
 • Мнения: 2
Лечители - енергийни/алтернативни. ИСТИНА?!
ОТНОСНО ТЕЗИ ВЪЗМОЖНОСТИ НЕКА СЕ ЗНАЕ, " НЯМА НЕЛЕЧИМИ БОЛЕСТИ, А ИМА НЕЛЕЧИМИ ХОРА"..................

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт