Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Все още в къщи, но скоро може и в лудницата

Мнения: 8 230
Как се приготвя бодлив сладък картоф?
Първо трябва да се обели и да се вари или по друг начин се обработва?
Цитирай

Там някъде нейде !!!

Мнения: 1 133
Какъв е тоя бодлив сладък картоф ? Аз съм чувала само за сладък и него го ядем суров със сол или задушен на пара .
Цитирай

Все още в къщи, но скоро може и в лудницата

Мнения: 8 230
Има бодли и много трудно го дължа. Незнам дори какво трябва да обеля.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 12 944
Има бодли и много трудно го дължа. Незнам дори какво трябва да обеля.
Ти сигурна ли си, че е сладък картоф?
Цитирай

Все още в къщи, но скоро може и в лудницата

Мнения: 8 230
Нали БАТАТ е сладък картоф. Има обдли почти като зелената кора на кестен.
Цитирай

София

Мнения: 1 771
Нали БАТАТ е сладък картоф. Има обдли почти като зелената кора на кестен.
И мъжа ми се прибра веднъж с 1кг от това нещо, понеже му казали, че е сладък картоф и знае, че купувам. Ама това нещо няма нищо според мен. Аз го правих в два варианта единия варен, но не ми хареса и другия пържен на половин филийки като картоф. Така вече се яде и ни хареса.   
Цитирай

София

Мнения: 4 423
Много ми е неудобно, но какво представлява този картоф? Embarassed Rolling Eyes
Цитирай


Мнения: 637
 Аз също купих от тези бодливи "сладки картофи" , обаче като се разрових, се оказа , че това е мексиканска краставица, има някакво изчанчено име нещо чиннезнамкаквоси, а като го купих пишеше на етикета "батат" - готви се като тиквичка - обелва се и вътрешността се маха, може да се приготвя и като салата във суров вид, има леко блудкав вкус, пробвах да го пържа като тиквичка- получи се , но е доста безвкусно, като го режеш наподобява на круша - сочен и хрускав..останалото от него просто изхвърлих.. Confused
Цитирай


Мнения: 637
Chayote  - ей това му е истинското име
предполагам, че за това става дума  newsm78
Ако разбираш руски виж това :
МЕКСИКАНСКИЙ САЛАТ С ЧАЙОТЕ*

*Чайоте -- латиноамериканский овощь, выглядящий очень неприлично: http://www.foodsubs.com/Photos/summersquash-chayote.jpg. Это особый вид кабачка, который на вкус напоминает также огурец. Если невозможно найти чайоте, или если вы слишком консервативны, чтобы его попроборать, его можно заменить огурцом, предварительно очищеным от кожуры и семян.

2 чайоте (они должны быть крепкими и светло-зелеными); 1/2 кг круглых карликовых помидоров (cherry tomatoes); 1/2 сиреневой луковицы; 1 стакан свежих кукурузных зерен; 2 дольки чеснока; 1 оранжевый болгарский перец; 2 ст. ложки ананасового или персикового уксуса; 3 ст. ложки растительного масла; 2 ст. ложки мелко нарезаной кинзы; соль и перец на вкус.

1. Настрогать лук тонкими полукольцами. Разьеденить слои, залить лук уксусом, накрыть и убрать в холодильник.

2. Очистить чайоте от кожуры, разрезать пополам и вынуть сердцевину. Поместить половины чайоте в сильно разогретую пароварку и готовить на пару 15 минут. Вынуть, остудить, нарезать кубиками, и убрать в холодильник пока чайоте полностью не охладится.

3. Довести воду до крутого кипения, слегка посолить, погрузить в нее кукурузные зерна и варить 3 минуты. Слить, обдать холодной водой и дать стечь.

4. Удалить из болграского перца семена, нарезать его на четверти и настрогать тонкой соломкой. Нарезать карликовые помидоры четвертями. Выжать чеснок.

5. Смешать помидоры, болграский перец, чайоте, чеснок, кукурузные зерна, и кинзу. Добавить лук вместе с уксусом, в котором он мариновался. Добавить соль и перец, заправить маслом и перемешать.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 12 944
Ааааа, разбрахме се, това е нещото, което аз наричам "бодлива круша". Аз го слагам в задушени зеленчуци, в зеленчукова супа, в някои салати, всъщност във всичко в което има много злеленчуци нарязани на парчета. Вярно, че вкуса му е един никакъв, не много силен, ама пък хрупа много приятно.
Цитирай

София

Мнения: 3 378
А аз купих в неделя един огромен картоф с червена кожа, и на него също пишеше "сладък картоф". Прилича доста на обикновения картоф, но е много по-голям и червендалест. Ще ви бъда благодарна ако ми кажете рецепти за него Smile
Цитирай

Пловдив

Мнения: 12 944
А аз купих в неделя един огромен картоф с червена кожа, и на него също пишеше "сладък картоф". Прилича доста на обикновения картоф, но е много по-голям и червендалест. Ще ви бъда благодарна ако ми кажете рецепти за него Smile
Този картоф има леееко сладък вкус, наподобява тиква. Правиш го на всичко, което правиш тиквата, само дето увира по-бързо. Аз го пека на кубчета, варя сам или с други зеленчуци на супа. Правя го на "тиква с крем карамел", само дето е"сладък картоф с крем карамел". Става много интересно, леко сладко пюре за гарнитура.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.