Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 0
Искам да разкажа една приказка-държавата където се развива действието е България, а главните действащи лица са два вида:"глупави" българи и " тарикат" българи.


 А ето за какво се разказва в приказката:
Един „глупав българин” решил да си поръча изработка на кухня във фирма”Булмакс 09”ЕООД.И както си му е реда спазвайки всички канони за търговска сделка сключил договор за изработка на 03.08.2010 год.,който трябвало  да приключи на 30.08.2010 год., с всичките му там необходими клаузи – за срокове, плащания, за качество, за предаване, за неустойки и т.н.Спазвайки този договор „глупавия” българин изтеглил банков кредит и платил 2500.00 лв. аванс по договора за изработка, но собственика на дружеството " тарикат" българина в лицето на Стефан Петров Фирков тактично предложил на „глупавия” българин – така и така тая наша държава само ни краде под формата на различни видове данъци да не издава никакъв документ за плащането за да не декларирал сделката пред данъчните.”Глупавия „ българин настоял поне управителя собственоръчно да попълни разписка на гърба на последната страница от договора , че е получил сумата и да положи подпис и печат на дружеството и Стефан Петров Фирков се съгласил, нали все пак няма да ти откаже да ти вземе парите.До тук като че ли всичко е напълно нормално, но тепърва започва съществената част от приказката.
На 24.08.2010 год. изпълнителя - ”Булмакс 09”ЕООД трябвало да заплати на доставчика „ЛЕКС ГРУП” електроуредите за вграждане, но не го направил поради липса на средства.
На 25.08.2010 год.представител на ”Булмакс 09”ЕООД /бащата на управителя/ изпълнител по договора докарал в „насипно състояние” мебелите за кухнята. В този момент който и да е „глупав българин” не може да прецени цялостта на изпълнението на кухнята, нейното качество и други характеристики, тъй като същата е под формата на плоскости.С микробуса на дружеството двамата с „глупавия българин” отиват в склада на „Лекс Груп ”, , като с втората част от плащането по договора – 2 250.00 лв., се плащат електроуредите , като се издава фактура на „БУЛМАКС 09”ЕООД с която същия ползва отстъпка по сделката, а на „глупавия българин” се издават гаранционни карти.Искам да отбележа , че отново не бил издаден документ за второ плащане по договора.
Двама монтажисти започнали монтажа на кухненското обзавеждане.При монтажа се установили множество грешки в изпълнението.Неправилен размер на вратички- къси, неправилен размер на шкаф който три пъти в последствие му бил взиман размер и на четвъртия път отново не станал.Не правилен размер на множество други елементи.Грешка при размера на кухненския плот. Използване на рециклирани плоскости , които видно са използвани преди и в последствие освежени и вкарани на ново в употреба и накрая за „хепиенд” при монтажа бил наранен кухненския плот от монтажистите.
„Глупавия българин” многократно коментирал с „тарикат българина” случващото се и се стигнало до момента в който от притеснение „тарикат българина” „вдигнал кръвно” и един месец не бил физически в състояние да направи каквото и да било по кухнята.В последствие пък две – три седмици нямал „монтажисти” и така стигнало до средата на месец октомври, а договора трябвало да се изпълни към 30.08.2010 год. А от месец ноември „тарикат българина”  вече започнал да се крие , а „глупавия българин” решил да отиде до Ракитово където е "цеха" за производство на мебели , и пак започнала сагата с обещанията. Всяка приказка завършва с хепиенд но в тази българската не е така – фирма „Булмакс 09” ЕООД с управител Стефан Петров Фирков изчезна – затвори магазина, ограничи си входящите повиквания по GSM и края звучи по Бай Ганьовски – имал си бол пари, платил си.

И нали от всяка приказка трябва да си извадим поука, тя в случая е такава – ВИДИТЕ ЛИ ИМЕТО СТЕФАН ПЕТРОВ ФИРКОВ НЕ ВЯРВАЙТЕ ДОРИ И ПАРИ ДА ИСКА ДА ВИ ДАВА, ВИДИТЕ ЛИ ФИРМА „БУЛМАКС 09” ЕООД ИЛИ МЕБЕЛИ „ЕФИ” БЯГАЙТЕ, ЕДИНСТВЕНИЯ ИНСТРУМЕНТ С КОЙТО СЕ РАБОТИ Е РЪЧЕН ТРИОН, А АЗ ДИМИТРОВА - „ГЛУПАВИЯ БЪЛГАРИН”, ЩЕ ТЪРСЯ ПОМОЩТА НА СЪДА И КОМИСИЯТА ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ ЗА ДА СИ ЗАЩИТЯ ПРАВАТА, Е НАЛИ ЖИВЕЕМ В ПРАВОВА ДЪРЖАВА.

# 1
 • Мнения: 1 635
Сайтът им функционира!  Rolling Eyes
http://www.domnakuhniata.com/index.php?option=com_content&vi … =43&Itemid=58
Съжалявам за неприятностите. В момента монтират кухнята ми и знам какво е да чакаш дълго време...Ако пък е с такъв резултат...ужасна история.

# 2
 • Мнения: 4 554
За да си търсиш правата трябва да имаш изряден договор,
приемо-предавателен протокол, фактура или фискален бон.
Помагала си на тариката да гласи държавата, като сводница.
Обърни се към Господари на ефира, те се занимават с такива.

# 3
 • Мнения: 1 311
И аз съжалявам, за това което ти се е случило. Peace Но за да си търсиш правата, първо трябва да си изряден в задълженията си. Аз за един хляб стоя и чакам за касова бележка, а какво остана за по-голяма сума. Peace

# 4
 • Мнения: 1 072
Правовата държава няма механизми да защитава "глупавите", както ги наричаш. Мисля, че и арменския по не може да ти помогне, та поне нека темата да им е за поука (и на теб) Peace

# 5
 • София
 • Мнения: 5 904
И аз съжалявам, за това което ти се е случило. Peace Но за да си търсиш правата, първо трябва да си изряден в задълженията си. Аз за един хляб стоя и чакам за касова бележка, а какво остана за по-голяма сума. Peace

Дано да станем повече тези хора!  Peace

# 6
 • София
 • Мнения: 4 274
А каква е "далаверата" за "глупавия" като не му се издаде документ? newsm78
"Глупавият" не се ли сети, че като няма касова бележка "тариката" ще остане в повече с едни 20% ДДС.

# 7
 • София
 • Мнения: 5 904
А каква е "далаверата" за "глупавия" като не му се издаде документ? newsm78
"Глупавият" не се ли сети, че като няма касова бележка "тариката" ще остане в повече с едни 20% ДДС.Най-вероятно уговорката е била - правя ти 20% отстъпка, но без фактури и ДДС...

# 8
 • Мнения: 0
искам да кажа , че 20% не са някаква отстъпка, 20% са обезщетение по договора ако изпълнителя по негова вина не изпълни поръчката в определените по договора клаузи.И сте прави за господари на ефира, вече им пуснах писмо- покана.А благодарение на интернет пространството се установи, че не само аз съм "глупавия" българин, до тука станахме 6 човека ужилени от фирма "Булмакс 09" и подхода  на г-н "тарикат" Стефан Петров Фирков е традиционен към всеки.
А ИДЕЯТА МИ ДА ПИША ВЪВ ФОРУМА ДА ПРЕДПАЗЯ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ХОРА ОТ ТАЗИ  ФИРМА "БУЛМАКС 09" И СТЕФАН ПЕТРОВ ФИРКОВ
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ И ЗДРАВЕ И УСМИВКИ ЗА ВСИЧКИ МАМИ  И БЕБЕТА В БЪЛГАРИЯ

# 9
 • Мнения: 0
 Здравейте ,казвам се Таня  Карабелева от София.Аз съм клиент на фирма БУЛМАКС 09 ЕООД от 4 години.Обзаведоха ни цялата къща от-до и останахме много доволни.Обзавеждаха и апартаментите на децата ни.дори сега за коледа приключиха с апартамента на дъщеря ми.Сега имаше забавяне с 10 дни,но за сметка на това И подариха един "френски" шкаф.Препоръчали сме ги на доста наши приятели и до сега не е имало никакъв проблем.Посещавали сме цеха на Стефан в Ракитово и останахме много впечатлени-работи с много нова техника и базата му е наистина голяма и модерна.
  Трудно ми е да повярвам на тази история,защото познавам човека за когото става въпрос и мисля ,че и вие имате някаква вина за да се стигне до тук.Това младо момче е изградило толкова много и работи на доста високи обороти,че не мога да повярвам да ви е зарязал просто така за да спечели някакви си 2500лв  или колкото са там.За телефоните му зная че са изключени но това е защото е болен доста от известно време,при последната поръчка не сме се чували изобщо,но това не попречи да си получим мебелите.В момента правят мебели за наши много близки приятели които ще се готови до края на януари,ходиха и видяха с очите си как се работи там и също бяха очаровани.
    Надявам се да намерите общ език и да изчистите проблемите си ,Стефан е много разбран млад човек и съм сигурна че няма да ви изостави/ако не го заслужите разбира се/и аз ще се опитам да се свържа с него и ако мога да помогна.

# 10
 • Варна
 • Мнения: 1 898
Танитка, не минава номера, мила!  Mr. Green

# 11
 • Мнения: 24
Танитка, защо така предновогодишно не ходиш някъде да се.... направиш на снежен човек  Mr. Green
Свят широк, хора всякакви, обаче за толкова прости да ни имаш...  Вина има жената, че си е платила чинно,а некоретни тарикати на дребно се възползват!

Я вземи снимай тия френски шкафове да им се порадваме, покажи някой документ с подписа на този прекрасен хрисим господин, че сития на гладния не вярва, нали знаеш  Mr. Green

Ама да не се окаже, че френския шкаф е Made in China...

# 12
 • Мнения: 4 554
Здравейте ,казвам се Таня  Карабелева от София.Аз съм клиент на фирма БУЛМАКС 09 ЕООД от

Хоу! Хоу! Хоу!  Joy

# 13
 • София
 • Мнения: 9 258
Много ми е интересно как така веднага избрахте да приемете едното мнение за 100% истина, а другото за абсолютна лъжа?! В крайна сметка и двамата потребителя са току що регистрирани с по 0 мнения. Как веднага преценихте, че този, който се оплаква е честен и това което разказва е истина, а този който хвали веднага го заклеймявате?
Не искам да гадая кой крив, кой прав в този случай, но често във форума съм чела неща, които са така представени, че ако не съм била пряк свидетел и аз бих се присъединила към виковете "разпни го!"

# 14
 • Мнения: 4 554
Добре де, според теб на какво сме свидетели?
Ако имах фирма, аз също бих сърфирал с името й.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт