«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

ƒом

ƒом

13 280 членове ¬ключете се
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 27 отговора


ћнени€: 0
»скам да разкажа една приказка-държавата където се развива действието е Ѕългари€, а главните действащи лица са два вида:"глупави" българи и " тарикат" българи.


 ј ето за какво се разказва в приказката:
≈дин Дглупав българинФ решил да си поръча изработка на кухн€ във фирмаФЅулмакс 09Ф≈ќќƒ.» както си му е реда спазвайки всички канони за търговска сделка сключил договор за изработка на 03.08.2010 год.,който тр€бвало  да приключи на 30.08.2010 год., с всичките му там необходими клаузи Ц за срокове, плащани€, за качество, за предаване, за неустойки и т.н.—пазвайки този договор Дглупави€Ф българин изтеглил банков кредит и платил 2500.00 лв. аванс по договора за изработка, но собственика на дружеството " тарикат" българина в лицето на —тефан ѕетров ‘ирков тактично предложил на Дглупави€Ф българин Ц така и така та€ наша държава само ни краде под формата на различни видове данъци да не издава никакъв документ за плащането за да не декларирал сделката пред данъчните.Ф√лупави€ Д българин насто€л поне управител€ собственоръчно да попълни разписка на гърба на последната страница от договора , че е получил сумата и да положи подпис и печат на дружеството и —тефан ѕетров ‘ирков се съгласил, нали все пак н€ма да ти откаже да ти вземе парите.ƒо тук като че ли всичко е напълно нормално, но тепърва започва съществената част от приказката.
Ќа 24.08.2010 год. изпълнител€ - ФЅулмакс 09Ф≈ќќƒ тр€бвало да заплати на доставчика ДЋ≈ — √–”ѕФ електроуредите за вграждане, но не го направил поради липса на средства.
Ќа 25.08.2010 год.представител на ФЅулмакс 09Ф≈ќќƒ /бащата на управител€/ изпълнител по договора докарал в Днасипно състо€ниеФ мебелите за кухн€та. ¬ този момент който и да е Дглупав българинФ не може да прецени ц€лостта на изпълнението на кухн€та, нейното качество и други характеристики, тъй като същата е под формата на плоскости.— микробуса на дружеството двамата с Дглупави€ българинФ отиват в склада на ДЋекс √руп Ф, , като с втората част от плащането по договора Ц 2 250.00 лв., се плащат електроуредите , като се издава фактура на ДЅ”Ћћј — 09Ф≈ќќƒ с ко€то същи€ ползва отстъпка по сделката, а на Дглупави€ българинФ се издават гаранционни карти.»скам да отбележа , че отново не бил издаден документ за второ плащане по договора.
ƒвама монтажисти започнали монтажа на кухненското обзавеждане.ѕри монтажа се установили множество грешки в изпълнението.Ќеправилен размер на вратички- къси, неправилен размер на шкаф който три пъти в последствие му бил взиман размер и на четвърти€ път отново не станал.Ќе правилен размер на множество други елементи.√решка при размера на кухненски€ плот. »зползване на рециклирани плоскости , които видно са използвани преди и в последствие освежени и вкарани на ново в употреба и накра€ за ДхепиендФ при монтажа бил наранен кухненски€ плот от монтажистите.
Д√лупави€ българинФ многократно коментирал с Дтарикат българинаФ случващото се и се стигнало до момента в който от притеснение Дтарикат българинаФ Двдигнал кръвноФ и един месец не бил физически в състо€ние да направи каквото и да било по кухн€та.¬ последствие пък две Ц три седмици н€мал ДмонтажистиФ и така стигнало до средата на месец октомври, а договора тр€бвало да се изпълни към 30.08.2010 год. ј от месец ноември Дтарикат българинаФ  вече започнал да се крие , а Дглупави€ българинФ решил да отиде до –акитово където е "цеха" за производство на мебели , и пак започнала сагата с обещани€та. ¬с€ка приказка завършва с хепиенд но в тази българската не е така Ц фирма ДЅулмакс 09Ф ≈ќќƒ с управител —тефан ѕетров ‘ирков изчезна Ц затвори магазина, ограничи си вход€щите повиквани€ по GSM и кра€ звучи по Ѕай √аньовски Ц имал си бол пари, платил си.

» нали от вс€ка приказка тр€бва да си извадим поука, т€ в случа€ е такава Ц ¬»ƒ»“≈ Ћ» »ћ≈“ќ —“≈‘јЌ ѕ≈“–ќ¬ ‘»– ќ¬ Ќ≈ ¬я–¬ј…“≈ ƒќ–» » ѕј–» ƒј »— ј ƒј ¬» ƒј¬ј, ¬»ƒ»“≈ Ћ» ‘»–ћј ДЅ”Ћћј — 09Ф ≈ќќƒ »Ћ» ћ≈Ѕ≈Ћ» Д≈‘»Ф Ѕя√ј…“≈, ≈ƒ»Ќ—“¬≈Ќ»я »Ќ—“–”ћ≈Ќ“ —  ќ…“ќ —≈ –јЅќ“» ≈ –Џ„≈Ќ “–»ќЌ, ј ј« ƒ»ћ»“–ќ¬ј - Д√Ћ”ѕј¬»я ЅЏЋ√ј–»ЌФ, ў≈ “Џ–—я ѕќћќў“ј Ќј —Џƒј »  ќћ»—»я“ј «ј «јў»“ј Ќј ѕќ“–≈Ѕ»“≈Ћ»“≈ «ј ƒј —» «јў»“я ѕ–ј¬ј“ј, ≈ ЌјЋ» ∆»¬≈≈ћ ¬ ѕ–ј¬ќ¬ј ƒЏ–∆ј¬ј.
÷итирай


ћнени€: 1 559
—айтът им функционира!  Rolling Eyes
http://www.domnakuhniata.com/index.php?option=com_content&vi … =43&Itemid=58
—ъжал€вам за непри€тностите. ¬ момента монтират кухн€та ми и знам какво е да чакаш дълго време...јко пък е с такъв резултат...ужасна истори€.
÷итирай


ћнени€: 4 177
«а да си търсиш правата тр€бва да имаш изр€ден договор,
приемо-предавателен протокол, фактура или фискален бон.
ѕомагала си на тариката да гласи държавата, като сводница.
ќбърни се към √осподари на ефира, те се занимават с такива.
÷итирай

във ¬ила ¬илекула

ћнени€: 1 317
» аз съжал€вам, за това което ти се е случило. Peace Ќо за да си търсиш правата, първо тр€бва да си изр€ден в задължени€та си. јз за един хл€б сто€ и чакам за касова бележка, а какво остана за по-гол€ма сума. Peace
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 070
ѕравовата държава н€ма механизми да защитава "глупавите", както ги наричаш. ћисл€, че и арменски€ по не може да ти помогне, та поне нека темата да им е за поука (и на теб) Peace
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 717
» аз съжал€вам, за това което ти се е случило. Peace Ќо за да си търсиш правата, първо тр€бва да си изр€ден в задължени€та си. јз за един хл€б сто€ и чакам за касова бележка, а какво остана за по-гол€ма сума. Peace

ƒано да станем повече тези хора!  Peace
÷итирай

—офи€

ћнени€: 4 210
ј каква е "далаверата" за "глупави€" като не му се издаде документ? newsm78
"√лупави€т" не се ли сети, че като н€ма касова бележка "тариката" ще остане в повече с едни 20% ƒƒ—.

÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 717
ј каква е "далаверата" за "глупави€" като не му се издаде документ? newsm78
"√лупави€т" не се ли сети, че като н€ма касова бележка "тариката" ще остане в повече с едни 20% ƒƒ—.Ќай-веро€тно уговорката е била - прав€ ти 20% отстъпка, но без фактури и ƒƒ—...
÷итирай


ћнени€: 0
искам да кажа , че 20% не са н€каква отстъпка, 20% са обезщетение по договора ако изпълнител€ по негова вина не изпълни поръчката в определените по договора клаузи.» сте прави за господари на ефира, вече им пуснах писмо- покана.ј благодарение на интернет пространството се установи, че не само аз съм "глупави€" българин, до тука станахме 6 човека ужилени от фирма "Ѕулмакс 09" и подхода  на г-н "тарикат" —тефан ѕетров ‘ирков е традиционен към всеки.
ј »ƒ≈я“ј ћ» ƒј ѕ»Ўј ¬Џ¬ ‘ќ–”ћј ƒј ѕ–≈ƒѕј«я  ќЋ ќ“ќ —≈ ћќ∆≈ ѕќ¬≈„≈ ’ќ–ј ќ“ “ј«»  ‘»–ћј "Ѕ”Ћћј — 09" » —“≈‘јЌ ѕ≈“–ќ¬ ‘»– ќ¬
¬≈—≈Ћ» ѕ–ј«Ќ»÷» » «ƒ–ј¬≈ » ”—ћ»¬ » «ј ¬—»„ » ћјћ»  » Ѕ≈Ѕ≈“ј ¬ ЅЏЋ√ј–»я
÷итирай


ћнени€: 0
 «дравейте ,казвам се “ан€   арабелева от —офи€.јз съм клиент на фирма Ѕ”Ћћј — 09 ≈ќќƒ от 4 години.ќбзаведоха ни ц€лата къща от-до и останахме много доволни.ќбзавеждаха и апартаментите на децата ни.дори сега за коледа приключиха с апартамента на дъщер€ ми.—ега имаше забав€не с 10 дни,но за сметка на това » подариха един "френски" шкаф.ѕрепоръчали сме ги на доста наши при€тели и до сега не е имало никакъв проблем.ѕосещавали сме цеха на —тефан в –акитово и останахме много впечатлени-работи с много нова техника и базата му е наистина гол€ма и модерна.
  “рудно ми е да пов€рвам на тази истори€,защото познавам човека за когото става въпрос и мисл€ ,че и вие имате н€каква вина за да се стигне до тук.“ова младо момче е изградило толкова много и работи на доста високи обороти,че не мога да пов€рвам да ви е зар€зал просто така за да спечели н€какви си 2500лв  или колкото са там.«а телефоните му зна€ че са изключени но това е защото е болен доста от известно време,при последната поръчка не сме се чували изобщо,но това не попречи да си получим мебелите.¬ момента прав€т мебели за наши много близки при€тели които ще се готови до кра€ на €нуари,ходиха и вид€ха с очите си как се работи там и също б€ха очаровани.
    Ќад€вам се да намерите общ език и да изчистите проблемите си ,—тефан е много разбран млад човек и съм сигурна че н€ма да ви изостави/ако не го заслужите разбира се/и аз ще се опитам да се свържа с него и ако мога да помогна.
÷итирай

¬арна

ћнени€: 636
“анитка, не минава номера, мила!  Mr. Green
÷итирай


ћнени€: 22
“анитка, защо така предновогодишно не ходиш н€къде да се.... направиш на снежен човек  Mr. Green
—в€т широк, хора вс€какви, обаче за толкова прости да ни имаш...  ¬ина има жената, че си е платила чинно,а некоретни тарикати на дребно се възползват!

я вземи снимай ти€ френски шкафове да им се порадваме, покажи н€кой документ с подписа на този прекрасен хрисим господин, че сити€ на гладни€ не в€рва, нали знаеш  Mr. Green

јма да не се окаже, че френски€ шкаф е Made in China...
÷итирай


ћнени€: 4 177
«дравейте ,казвам се “ан€   арабелева от —офи€.јз съм клиент на фирма Ѕ”Ћћј — 09 ≈ќќƒ от

’оу! ’оу! ’оу!  35
÷итирай

—офи€

ћнени€: 3 643
ћного ми е интересно как така веднага избрахте да приемете едното мнение за 100% истина, а другото за абсолютна лъжа?! ¬ крайна сметка и двамата потребител€ са току що регистрирани с по 0 мнени€.  ак веднага преценихте, че този, който се оплаква е честен и това което разказва е истина, а този който хвали веднага го заклейм€вате?
Ќе искам да гада€ кой крив, кой прав в този случай, но често във форума съм чела неща, които са така представени, че ако не съм била пр€к свидетел и аз бих се присъединила към виковете "разпни го!"
÷итирай


ћнени€: 4 177
ƒобре де, според теб на какво сме свидетели?
јко имах фирма, аз също бих сърфирал с името й.
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 27 отговора