Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

на път...

Мнения: 1 283
Който знае рецепта за вкусна домашна лукан4ица,да се разпише тук веднага! Very Happy
Айде,вие сте! Hug
Цитирай
Холи, чревца продават ли при вас - само любопитствам Embarassed Laughing (тук май такива екстри не съм забелязвала) ooooh!
Цитирай

на път...

Мнения: 1 283
еее,и аз си викам Хондича ми е дала оригинална рецепта,ама нъц! Crazy
Ами има чревца,даа! Very Happy
Ама като не давате рецепта,няма да опитате от луканката,пък! Crossing Arms  Whistling
Цитирай
...Ама като не давате рецепта,няма да опитате от луканката,пък! Crossing Arms  Whistling
Ми като не съм правила до сега Very Happy. Мама джуркаше едно време ама тогава последната ми мисъл е била да помня рецепти Laughing
Тук има някакво коментарче, както и тука. А тука пък са една камара разновидности само преглъщам сега Crazy
Цитирай

на път...

Мнения: 1 283
Цун и гуш Хондич! Hug Love
...само пълнените свински уши... Sick Sick Sick
Цитирай

София

Мнения: 1 915
Холи, искаш ли да попитам майка ми? Преди години беше правила и стана много хубава. Ама е голяма врътня преди да ги опиташ!
Айде на луканката!
5кг. свинско и телешко месо (може 1:1 или както дойде (думи на майка ми))
25гр. черен пипер
15гр. кимион
10гр. бахар или 1 индийско орехче
50-100гр. чубрица (според вкуса тя е слагала около 70-75гр.)
2-3 броя счукани люти чушки

След като се умеси всичко престоява 2 дни и след това се пълнят червата. Сушат се на студено проветриво място (на балкона ги суши майка ми, обаче не трябва да се мокрят от сняг или дъжд). Като започнат да поизсъхват се разточват с шише или точилка, като преди това се набождат с вилица.

Е, това е! Ако нещо не е много ясно, питай пък аз ще отговарям!
« Последна редакция: пт, 18 ное 2005, 19:56 от джуджанка »
Цитирай

на път...

Мнения: 1 283
Благодаря,джуджанка!  bouquet
Ние ве4е омесихме каймата и горе-долу е с такива подправки,но без лютата 4ушка и 4убрица! Peace...сега 4акаме да престои и после да съхне  Tired...дано не я изядем до тогава! Rolling Eyes
Цитирай

Pierrefonds, CA

Мнения: 722
Holy,
от къде взехте черва ? Ние средата на март правихме луканки, но си ги изядохме ... Сега май е време пак да започнем. Черва тогава имаше в Адонис, сега незнам дали пак продават..
Иначе рецепти имам всякакви,... но виждам , че вече се приготвили каймата.
Цитирай

на път...

Мнения: 1 283
От там,дааа....утре ще ги тъп4ем! Mr. Green
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.