С идването на Нова година съм се присетила за старите български новогодишни песнички, на детския радио хор. Те озвучаваха моето детство и зимните празници (тогава по-скоро Нова година), и много ми се иска да ги издиря и да си ги сваля или купя от някъде. Проблемът е, че не се сещам как се казваха! Не мога да намеря дискография на детския радио хор, или някакъв по-пълен списък на зимните им песнички, че да знам как да ги търся. Ако има официален диск, бих си го купила веднага! Иначе намерих няколко сайта за сваляне на музика, но не знам какви заглавия да търся. Ще може ли някой да ми помогне? Засега се сетих само за "Зимна песничка" и "С червените ботушки" (и бях разочарована от новата версия, в която текстът е сменен и вече няма дядо Мраз, но пък разбирам защо). В "Youtube" намерих "С бял калпак, с бял мустак" но е някаква кофти евтина версия с електронен акомпанимент, а аз искам версията на радио хора.

Има една, която ми е в главата цяла седмица и от години се опитвам да я открия, но не се сещам заглавието. Започва с "нова година сега ни събра", по-натам има фразата "тайни незнайни е скътал" и май по едно време се споменава баница, или нещо такова.

Ако можете да ми припомните заглавията на тези песнички, или да ме насочите къде да ги търся, ще ви бъда много благодарна!

Весело посрещане на Новата година!   bouquet


П.П. Не слагам темата в детския подфорум, защото тук влизат повече хора и имам по-голям шанс някой да се сети и да помогне Grinning