Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора

Sofia

Мнения: 402
Може и странно да ви се стори, но от много време се опитвам и все не мога да направя в къщи кюфтета, които на вкус да са като тези, които се предлагат по ресторантите, не мога да ги догодя така! Какви подправки се слагат, някаква специална рецепта ли е ? Помагайте както винаги моля Praynig
« Последна редакция: сб, 19 ное 2005, 18:41 от Etina »
Цитирай

No Line On The Horizon

Мнения: 2 127
Пържени или на скара?
Цитирай

Sofia

Мнения: 402
Пържени  bouquet
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Те не са с месо , от хлебозавода са  Laughing, набляга се повече на второто .
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 506
Хляб и лук - това е рецептата! 35
Цитирай


Мнения: 1 909
 Very Happy Май наистина им слагат много по-малко подправки, от колкото слагаме вкъщи.
И с готовите кюфтета по магазините ли ти се получават различни от ресторантските?
Я пробвай, като ги изпържиш да ги захлупваш под капак за известно време.
Цитирай

Sofia

Мнения: 402
Смейте се, смейте се, ама мен ме побъркват в нас за тия пусти кюфтета Laughing, а готови не купувам и незнам! И сега какво, да бутам лук и хляб до припадък newsm78
Цитирай


Мнения: 3 354
А пробвала ли си подправката ма Маги за пържени кюфтета?Готина -и ти спестява мъките-хляб,подправки,лук.....И с "котешка "кайма Mr. Green ,пак ще станат вкусни Hug
Цитирай

Sofia

Мнения: 402
Пробвах и с Маги - била " гадна ", а кажете ми дали съм се уредила с /не/капризен мъж, или да ooooh!
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 506
Значи остава единственият и най-ефикасен начин. Заявяваш твърдо, че който не харесва, да си готви сам! Crossing Arms
Много бързо действа, да знаеш! Wink
Цитирай


Мнения: 3 354
Значи остава единственият и най-ефикасен начин. Заявяваш твърдо, че който не харесва, да си готви сам! Crossing Arms
Много бързо действа, да знаеш! Wink

 newsm10Действа-наистина!На третия ден ще ти се моли за една супичка newsm45
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
За 1 кг кайма /желателно е да има свинско и агнешко или овчо месо = с една дума смес /, накисни 1-2 филийки в прясно мляко /изцеждаш ги и слагаш само меката част , не и кората /, настържи 1 глава лук ,чубрица , черен пипер ,1 яйце и омесваш добре . Правиш си кюфтетата и ги овалваш в брашно , леко им предаваш по - сплескана форма и ги пържеш .
Цитирай
Няма никакви тайни.
Каймата може да е всякаква, но ако е само свинска кайма за скара ще станат много стегнати.
Та. На килограм кайма се слагат:
- 10( десет!) филии бял хляб, добре е да е позасъхнал; може да не се маха кората, ако е тънка. а тя е; хлабът се залива с вода и се изстисква; гледа се да се поразтроши добре щотто имаче голямо месене пада;
- ронена чубрица - една шепичка; стрива се добре със сухи ръце направо в каймата;
- две яйца( без черупките);
- може чаена лъжичка червен пипер;
- и, който трае, чаена лъжичка черен пипер;
- НИКАКЪВ лук, още повече настърган - веднага сменя вкуса на каймата, а тъй като тя трябва да отлежи в хладилник поне час - съвсем ще стане на хич( лукът в печените кюфтета се добавя непосредствено преди печенето, НЕ ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИН ЧАС ПРЕДИ ТОВА и трябва да е нарязан с остър нож - т.е. да не пуска сок, иначе вкусът е гаден!)
- пак: на пържени кюфтета - НИКАКЪВ ЛУК!
Като отлежи в хладилника каймата се стяга достатъчно за да се направят кюфтета, ако ви се вижда мека добавете 2-3 супени лъжици галета и я омесете набързо пак.
Кюфтетата се валят два пъти. Първия път се нареждат, може и да се застъпват в подходяща чиния( тавичка). Втория път - непосредствено преди пърженето - така хващат хубава коричка и стават сочни а не мазни. Обръщат се само веднъж, след първото кюфте ще разберете дали е време за останалите да се обърнат.
Изваждат се в съд с капак, за да се задушат леко, ако искате.
Гарантирам ресторантския вкус.
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Няма никакви тайни.
Каймата може да е всякаква, но ако е само свинска кайма за скара ще станат много стегнати.
Та. На килограм кайма се слагат:
- 10( десет!) филии бял хляб, добре е да е позасъхнал; може да не се маха кората, ако е тънка. а тя е; хлабът се залива с вода и се изстисква
Ей на това му казвам "кюфте от хлебозавода "..., и ако му сложиш и 2-3 лъжици галета , ще ядеш пържени филийки с миризма на кайма  Laughing
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Почти съм съгласна с Йосиф, само че съм убедена, че се слага настърган лук.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора