Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 203
Моля ви, ако знаете рецепта за приготвяне на специалитет с черен хайвер да пишете - искам да е нещто специално....
Цитирай

софия

Мнения: 7 281
сам по себе си черният хайвер е специален, особено ако си взела от оригиналния руски Flutter.
Не съм чувала за такива специалитети, но на препечена филийка с масло, лимонче и листенце магданоз + шампанско, добавяш дантеленото бельо и си шест!!
Цитирай


Мнения: 203
Благодаря, този който имам е испански
Цитирай

софия

Мнения: 7 281
е значи е от боядисаните, но хич не е за изпускане
Цитирай

все тук

Мнения: 1 599
мога да ти помогна за сервирането-чувала съм, че се поднася в малки купички, които се поставят в съд с лед. Иначе към хайвера слагай сухари, черен хляб, франзела и лимон. Друго - шампанско, естествено Wink
Цитирай

София

Мнения: 2 122
наистина класическия вариант на сервиране е в купичка положена в по-голяма купа с лед+ масло+препечен хляб+лимон

Другият вариант е да направиш малки хапки от изброените по горе продукти, като украсиш всяка хапка с парче лимонче и нещо зелено. Аз съм хапвала и нещ окато мъъъънички кошнички от тесто пълни с малко сметана и отгоре пак хайвер и лимонче.

Но ефектът е преди всичко в свещите и дантеленот обельо bowuu
Цитирай
http://www.cooking-book.ru/library/ikra/ikra_black.shtml - от извора
http://www.cooking-book.ru/pics/fish/black_ikra.jpg - как изглежда
http://www.cooking-book.ru/pics/fish/black_ikra2.jpg - как се сервира
http://www.foodsubs.com/Caviar.html - всичко за хайвера

Не пишеше ниищо за свещи и пр., но има някакъв специален съд - икорница = хайверница
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 068
Можеш да изпечеш солени тарталети , да ги напълниш с хайвер. арецептата за тарталетите е :
2 ч.ч брашно, 2-3 с.л прясно мляко,1 пак. краве масло,,щипка сол.
 А идеята за поднасяне в ледена купа например е много оригинална,  но веднага трябва да се консумира, защото ще се разтопи. А ако помещението е хладно- направо идеално. Ледената купа се прави като се вземат два еднакви съда различни по размер,влизащи един в друг. По-малкият се поставя в по-големия. Налива се малко вода и се слагат в камерата, като замръзне водата се нареждат красиво различни цветя и листа. Долива се с вода и се замразява отново. След като всичко замръзне,се отделя внимателно получената ледена купа от двата съда. Много оригинално и красиво, но нетрайно  Laughing
Цитирай

София

Мнения: 4 266
аз съм пробвала червен върху половинки от яйце(белтък)
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.