Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!запомни ме Забравена парола Активация на акаунт

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-4 от 4 отговора
Кърмачка съм. Вече станаха 2 години и 8 месеца.
Кърмя преди заспиване и нощните събуждания. Незнам колко мляко изсмуква, понякога само се забавлява преди заспиване.
Налага ми се да пия антибиотик Clindamycin. Говорих със стоматолога, той каза че антибиотика преминава в кърмата, но страничен ефект при малката може да бъде само леко стомашно неразположение.

Къде мога да се информирам подробно за това какви странични ефекти може да има приемането от мен на този антибиотик?

Не исках да я отбивам, но ако се окаже, че дори и малки количества от антибиотика в кърмата могат да навредят на детето, ще се наложи да я отбия.

Благодаря предварително на вси4ки
Цитирай


Здравей и поздравления за дългия кърмачески стаж!
За антибиотика може да провериш тук:
http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp
Проверява се по активна съставка а не по името на лекарството, ако кажеш каква е активната съставка ще мога и аз да ти пиша по-подробно Smile

Успешно лечение!
Цитирай


Благодаря!
Активната съставка е Clindamycin. Проверих в http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp, ниво на риска 1. Какво ли зна4и това?


Моето "дълго" кърмене не го приемам като успех, така се полу4и - аз настоявах, тя ме търсеше и някакси се полу4и. Имах няколко слаби момента. Много, много благодаря на моми4етата от форума за подкрепата!
Цитирай


Пише че има докладван един случай на pseudomembrane colitis (някакъв вид колит) при бебе, чиято майка е била на Клиндамицин и гентамицин. Възможно е бебето да получи диария или ако се правят бактериални посевки резултатите да не са достоверни.

Характеристиката на категория 1- субстанция която може да има леки странични ефекти при бебето или лактацията, има доклади по такива случаи или дори да няма такива доклади физическите, химичните или фармакинетичните характеристики  предполагат нисък риск от такива ефекти. Умерено безопасен продукт: дозата, графика, времето на поемане, възрастта на детето и т.н. трябва да се преценят индивидулано, трябва да се проследи лечението.

Превода е от мен, надявам се да съм превела точно.
Цитирай


Много благодаря за отговора!
Хубав ден ти желая!  bouquet
Цитирай


1-4 от 4 отговора