Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 21 ноем. 2005, 22:49 ч.
  • Преглеждания  708  Мнения  8  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 4 813
пускам рецептите, които обещах:

Шоколадов сладкиш

200 г масло
4 с. л. какао
1 ч. ч. захар
3 яйца
1 ч. ч. брашно
по желание: орехи

Всичко се разбива и се пече на силна фурна. преди печене върху лепкавата смес могат да се наредят орехи. аз редя само върху половината тава, защото както вече споменах на друго място, любимият не обича нещо да му хруска в манджата.
сладкишът се реже и се вади от тавата преди да изстине съвсем, защото после ще можете само да го изстържете. става сплескан и с консистенция на шоколадова дъвка (особено ако престои 1 ден). ако му се сложи бакпулвер - става стандартен шоколадов сладкиш. пре всички случаи добре му идва сметанова заливка.


"Вертикална" торта

блат:
4 яйца
1 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. олио
2 ч. ч. брашно
1 ч. л. сода
Разбива се и се пече в намаслена и набрашнена правоъгълна тава. Преди да изстине се нарязва на ленти с ширина 4-5 см и се сиропира със сок от компот или захарен сироп.
Всяка лента се намазва с крем и се навива изправена върху поднос - лентите се навиват на концентрични кръгове (като баница).
С какво се мажат лентите? С каквото имате. Последният път мазах с шипков мармалад и върху него заквасена сметана.

Тортата се намазва и отвън с крем по избор. Моят последен избор беше крем ванилия - от онези, които се разбиват със студено мляко. върху крема наплесках натрошени целувки и украсих с плодове. Свекърва ми дори не заподозра, че тортата е домашна - помисли, че съм я купила. Laughing хитрото на тортата е, че като се нареже, пластовете са вертикални, а не хоризонтални.



и любимият ни в последните седмици...

"Есенен сладкиш"
3 ч. ч. нарязани плодове (ябълки, круши, дюли - от един вид или смес)
2 с. л. брашно
1/4 ч. ч. захар
1 с. л. лимонов сок
3 с. л. вода
1/2 ч. л. канела
Ръзбърква се добре и се изсипва в намазана с масло тавичка.

Отгоре се поръсва със смес от:
1/4 ч. ч. захар
3 ситно натрошени сухара (аз понякога комбинирам сухари и бисквити)
1/4 ч. ч. масло
1 ч. л. канела
2 ч. л. брашно


Пече се в предварително загрята фурна (около 180 градуса) 40-45 мин.

Реклама
# 1
  • Балчик-Сливен
  • Мнения: 1 041
тортата става още по-ефектна,ако сместа се раздели към едната се добави какао.После се редуват една оцветена и една не лента. Wink
Страхотна рецепта Peace

# 2
  • все тук
  • Мнения: 1 626
Аз за по-мързеливо, като правя торта, за да стане ефектна, правя следното - разделям сместа на две и едната половина оцветявам с какао. После в центъра на формата за печене редувам - лъжица бяла смес, върху нея лъжица от кафявата смес. Става "зебра ефект".

# 3
  • Варна
  • Мнения: 1 656
 newsm10 newsm74 newsm10

# 4
  • Мнения: 1 349
Имам питанка за есенния сладкиш - какво точно се получава? Като гледам съставките няма да е тестян сладкиш с плодове, но имам доста кисели ябълки, дето никой не ги поглежда и искам да ги оползотворя.

# 5
  • София
  • Мнения: 4 813
нещо като плодова пита - мека плодова долна част и хрупкава коричка отгоре. противно на очакванията ми, реже се идеално на порции.

# 6
  • Мнения: 1 349
Аха, мерси   bouquet
Значи най-после ще разтикам малко ябълки   chef

# 7
  • Мнения: 527
Страшно вкусен е есенния сладкиш.  bouquet

# 8
  • София
  • Мнения: 2 180
Страхотно, 10х!

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт