Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 3 250
Здравейте.

Направих английски коледен сладкиш и решихме преди Коледа да направим още един, а този да го изядем.  Very Happy
Обаче. Сладкиша би трябвало да се полива 1-2 седмици с по 1-2 лъжици бренди. В нашето семейство почти не се използва алкохол. Само таткото пие вино понякога. Купихме от Метро Шолен, но явно в него има бренди или ром. Сладкиша изглежда добре, но не мога да го ям. Много ми е неприятен вкуса му. Затова не искам да слагам бренди на коледния сладкиш. Мога ли да заменя брендито с нещо, което не съдържа алкохол и какво? В момента сладкиша е много сух. Не знам дали ще омекне ако го оставя 1-2 седмици. Може да съм го попрепекла.
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Може да използваш есенция ром.
Цитирай

София

Мнения: 972
Мисля, че можеш да сложиш някакъв ликьор. Той е с малко съдържание на алкохол. Или сироп.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 12 906
Пробвай със захарен сироп. Или сок от компот.
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 473
Направи си захарен сироп и го ароматизирай с есенция. Има с аромат на коняк, ром и уиски. Есенция "коняк" е най-близо до аромата на брендито. А ако миризмата на алкохол ти е неприятна - пробвай с портокал, лимон и др.
Цитирай


Мнения: 945
Аz на твое място не бих zаменяла алкохола с вода. Идеята на алкохола не само да "омекоти" сладкиша, но и да го "консервира". Ако сипопираш сладкиша си с нещо, то гледай да го иzядете zа няколко дена, че иначе ще вкисне.

А в немския Щолен няма алкохол, не zнам zащо не можеш да го ядеш.
Цитирай

София

Мнения: 3 250
Благодаря за отговорите.
Този Шолен, който продават в метро има един тежък вкус. Мисля си, че е точно от ром/бренди или някакъв вид алкохол.
Цитирай
БРЕНДИ се наричат коняци произведени от фирми, които не са си платили на френците, та да напишат Cognac на етикета - такива са и българските Слънчев бряг( но в него по технология има 30% спирт освен конячния дестилат), Плиска - Преслав, Поморие или Ахелой.
Сега, наистина се използва консервиращият ефект на спирта. Достатъчно е обаче вече нарязания за сервиране скадкиш да се затопли във фурната и алкохолът ще "излезе".
Тъй като коняците се варят от бели вина, може да се използва някое ароматно бяло вино - Поморийски или Търговищки Мускат или Мускат О'тонел - те са сухи и съдържат 10-12% алкохол.

П.П. И плодовите ракии се водят бренди-та( черешова, кайсиева, сливова) та ако ароматът е подходящ... нека.
Цитирай

в Tara

Мнения: 3 291
винаги съм казвалa, че мъжете се справят по-добре от жените и не само в готвенето Wink
йосиф, радваме се че те има сред нас! Very Happy
Цитирай
За мен е чест, благодаря!
Но не сте съвсем права, просто иска малко магия, малко мерак - виж - силата ни е в мерака Laughing
То като цяла седмица някои се налага просто да "зареждат" като на бензиностанция, поне събота-неделя някой гранд-гевезелък, пък било и с подръчни средства Cool
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.