Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 22 ноем. 2005, 16:19 ч.

С какво да заместя брендито?

  • 860
  • 9
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 3 261
Здравейте.

Направих английски коледен сладкиш и решихме преди Коледа да направим още един, а този да го изядем.  Grinning
Обаче. Сладкиша би трябвало да се полива 1-2 седмици с по 1-2 лъжици бренди. В нашето семейство почти не се използва алкохол. Само таткото пие вино понякога. Купихме от Метро Шолен, но явно в него има бренди или ром. Сладкиша изглежда добре, но не мога да го ям. Много ми е неприятен вкуса му. Затова не искам да слагам бренди на коледния сладкиш. Мога ли да заменя брендито с нещо, което не съдържа алкохол и какво? В момента сладкиша е много сух. Не знам дали ще омекне ако го оставя 1-2 седмици. Може да съм го попрепекла.

# 1
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Може да използваш есенция ром.

# 2
  • София
  • Мнения: 972
Мисля, че можеш да сложиш някакъв ликьор. Той е с малко съдържание на алкохол. Или сироп.

# 3
  • Пловдив
  • Мнения: 15 545
Пробвай със захарен сироп. Или сок от компот.

# 4
  • Мнения: 13 868
Направи си захарен сироп и го ароматизирай с есенция. Има с аромат на коняк, ром и уиски. Есенция "коняк" е най-близо до аромата на брендито. А ако миризмата на алкохол ти е неприятна - пробвай с портокал, лимон и др.

# 5
  • Мнения: 945
Аz на твое място не бих zаменяла алкохола с вода. Идеята на алкохола не само да "омекоти" сладкиша, но и да го "консервира". Ако сипопираш сладкиша си с нещо, то гледай да го иzядете zа няколко дена, че иначе ще вкисне.

А в немския Щолен няма алкохол, не zнам zащо не можеш да го ядеш.

# 6
  • София
  • Мнения: 3 261
Благодаря за отговорите.
Този Шолен, който продават в метро има един тежък вкус. Мисля си, че е точно от ром/бренди или някакъв вид алкохол.

# 7
БРЕНДИ се наричат коняци произведени от фирми, които не са си платили на френците, та да напишат Cognac на етикета - такива са и българските Слънчев бряг( но в него по технология има 30% спирт освен конячния дестилат), Плиска - Преслав, Поморие или Ахелой.
Сега, наистина се използва консервиращият ефект на спирта. Достатъчно е обаче вече нарязания за сервиране скадкиш да се затопли във фурната и алкохолът ще "излезе".
Тъй като коняците се варят от бели вина, може да се използва някое ароматно бяло вино - Поморийски или Търговищки Мускат или Мускат О'тонел - те са сухи и съдържат 10-12% алкохол.

П.П. И плодовите ракии се водят бренди-та( черешова, кайсиева, сливова) та ако ароматът е подходящ... нека.

# 8
  • в Tara
  • Мнения: 3 291
винаги съм казвалa, че мъжете се справят по-добре от жените и не само в готвенето Wink
йосиф, радваме се че те има сред нас! Grinning

# 9
За мен е чест, благодаря!
Но не сте съвсем права, просто иска малко магия, малко мерак - виж - силата ни е в мерака Laughing
То като цяла седмица някои се налага просто да "зареждат" като на бензиностанция, поне събота-неделя някой гранд-гевезелък, пък било и с подръчни средства Sunglasses

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт