«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

ƒеца от 1 до 6 г.
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-54 от 54 отговора

Ænima/Albuquerque

ћнени€: 1 703
«дравейте.
Ќа две години и четири месеца е детето.
 ато € сложа на гърнето си върши работата, в тоалетната също.
Ќо не си казва!
ƒнес вече ми беше последната капка!
—лед като стана от сън, ходи на гърнето, сложих сух памперс и три минути по-късно си беше свършила другите неща в памперса.
»зобщо не дава признаци, че ѝ се прави нещо или че го прави в момента!
¬бесих се, това ѝ е редовен номер!
ќставих € без памперс, като преди това се уверих, че ме разбира и знае къде се вършат тези неща.
—лед 15 минути се беше напикала.
ѕреобл€кох €, казах ѝ, че пак н€ма да сложа памперс и отново повторих, къде се вършат ти€ неща, че тр€бва да ми казва!
“€ повтар€, кима, показва ми, но ефекта е нулев.
ќще 15 минути по-късно пак беше опикала всичко!
Ќаправо полуд€вам вече, гол€ма е, разбира всичко, което ѝ говор€, знае къде се вършат тези неща, умее да казва какво иска.

Ќе знам какво да € прав€, но търпението ми се изчерпва.

¬сички съвети са добре дошли, само ако може специалистите по ≈Ѕ’, ќЋ–, »-кратко и тем подобни буквени съкращени€, да не се включват в рол€та на критици, имам нужда от адекватни съвети, не от критика.
Ѕлагодар€ предварително на всички.   bouquet

≈дит : ќще едно напикаване да вмъкна, току що!
« ѕоследна редакци€: ср, 02 фев 2011, 19:18 от SarcasmЩ »
÷итирай

—офи€

ћнени€: 33 071
остави детето на мира, повече от €сно е, че не е готова, а ти в случа€т само усложн€ваш нещата...
след месец- два като се поуспокои  пробвай отново, просто махаш памперса и остав€ш по ц€л ден по гащи, памперс само за сън.
напълно нормално е да има доста опикани гащи първите дни докато започне да се усеща преди да се е случило.

ако все пак за н€колко дни изобщо не почне да се усеща...отрожи с още месец...

никога не се карай, смен€й напишканото без да коментираш, спокойно и с усмивка, в никой случай кр€съци, забележки, определени€ към детето, наказани€ или бой по случа€....
÷итирай

Ænima/Albuquerque

ћнени€: 1 703
ѕисна да слушам "Ќа колко години стана това дете?", "ƒокога с то€ памперс, вече е гол€ма?", "Ќехигиенично е.".
«апочвам да се чувствам виновна, че не полагам усили€, а всъщност не е така.
ћерси Angel.   bouquet
 
÷итирай

—офи€

ћнени€: 33 071
ако това ще те успокои поне малко (не че е показател) мо€т син махна памперса за пишкане реално за 2 дни на  две години и 8-9 месеца, за гол€ммата работа държеше да му го слагам още 8-9 месеца, нощни€т сън пък да не говорим докога беше с памеперс, а не екато да не съм пробвала и предлагала, но никога не бих изтезавала и себе си и детето защото н€кой казвал - ама на колко години е пък още с памперс...
а и децата усещат напрежението и това никак не им помага.колкото по-спокойно гледаш на нещата, по-лесно ще се случват...или поне ще ви е по-леко на душите и отношени€та.
÷итирай

софи€

ћнени€: 1 996
Ќе ги слушай просто!  ойто си има дете да си му маха памперса!!! ј« пробвах 3 лета- на 8 месеца първи път, на 1.8 втори , на трети€ опит 2.8 години беше узр€ла психически. »маше  само две нощни напикавани€ оттогава .
÷итирай

Ænima/Albuquerque

ћнени€: 1 703
јз съм много далече даже от мечтата, за махането на нощни€ памперс.  Shocked
ќставила съм нещата на самотек, а около мен коментарите са просто покъртителни, адски обезкуражаващо.  ooooh!
÷итирай

¬арна

ћнени€: 2 218
»мах чувството, че синът ми ще ходи поне до 4 години с памперс. ќпитвах, но той не беше готов.
Ќа 2г 5м €вно узр€, за н€колко дни, с посто€нни изпишквани€ по мо€ инициатива. “очно на 3 годинки сам отказа да слагаме нощни€т памперс.
—ъветът ми е търпение и само търпение. ƒали ще е сега или през март, н€ма значение. ”спех!
÷итирай

Ænima/Albuquerque

ћнени€: 1 703
ћерси много!  bouquet
÷итирай


ћнени€: 7 840
јз съм много далече даже от мечтата, за махането на нощни€ памперс.  Shocked


«ащо?  Smile
 олкото и да са ми различни децата, подходих по един и същи начин и двамата приключиха с памперсите на 2 г. и 8 мес. от раз, с 1-2 инцидента. Ќощните памперси свалиха 2-3 дни след дневните.
≈стествено, сега ще се включат и тези, които ще ти кажат да си посто€нна и търпелива. Ќо, аз повече от 2 напикани чифта гащи, не бих търп€ла.  Smile
÷итирай

Ænima/Albuquerque

ћнени€: 1 703
≈стествено, сега ще се включат и тези, които ще ти кажат да си посто€нна и търпелива. Ќо, аз повече от 2 напикани чифта гащи, не бих търп€лаSmile

»менно, именно, аз също.  ooooh!
ј за нощни€ памперс - защото още не сме приключили с дневни€, та да мисл€ за него.  Confused
÷итирай


ћнени€: 497
» ние б€хме в подобна ситуаци€. ћо€т син имаше желание да си казва, но го правеше, когато вече е започнал да върши работата и в резултат имахме опикани гащи. Ќа две годинки и н€колко седмици реших да съм търпелива и да го остав€ поне три дни без памперс да видим дали ще свикне. ѕърви€ ден и втори€ до об€д се напикаваше в гащите, но когато стана от следобеден сън започна да си казва на време, преди да започне да върши работата. ѕросто уцелих момента.
÷итирай


ћнени€: 433
1)  “ези чести напикавани€ през 15 мин. 3-4 пъти поред сочат, че детето е простинало.
2) » аз бих те призовала към търпение. Ќе, че аз самата имах особено такова... но ми се наложи. ћо€т хубавец окончателно свали дневни€ памперс през септември, на 2 г. и 8 м. и то най-вече под давлението на градинските учителки и лели. ј нощен още слагам, макар вече често да е сух по ц€ла нощ. ” дома е хладно сега в студовете и не ми се рискува да стигнем до антибиотик, нека се затопли.

÷€ла есен водих "война" с напомн€ни€ и питани€, за да опазим гащите сухи.  азва "не, не ми се пишка" и след 10-на мин. е мокър  ooooh!    Ќ€къде в кра€ на ноември т.е. като стана на 3 г,  започна по-редовно да си казва. Ќо категорично отказваше да с€да на гърне (което правеше с удоволствие на 1 г.)  » н€как отведнъж около  оледа взе сам да си казва за пиш и да го прави много добре и с удоволствие на детската седалка в тоалетната. ¬се още имаме изтървани€ с акото, но него ще преборим, вече съм съвсем спокойна.
Ќаистина когато детето е готово, всичко става бързо, отведнъж и без проблеми.
÷итирай

Ænima/Albuquerque

ћнени€: 1 703
ћерси и на теб за съвета.  bouquet
“р€бва само да кажа, че напикавани€та не съм ги следила с хронометър, съвсем образно казах 15 минути.
ћисълта ми беше съвсем друга.  Peace
÷итирай

—офи€

ћнени€: 33 071
честите пиквани€ не значат , че детето е простинало....това е напълно нормално за дете  с памперс, още повече за първите дни на махане, още повече, ако мама прави на въпрос, като се напишка и детето стисва и не се изпишква напълно.
мо€т първи€т ден без памперс пишкаше на 20-тина мин, на 30-тата се напишкваше, после бързо стана на към час....първи€т ден аз му напомн€х на 20-тина мин, на втори€... го подсещах, ако той не се сетеше 30-40 мин, после вече сам си казваше.
≈динствено беше почнал да се напишква покрай стреса от тръгване на градина тогава, но не траеше прекалено дълго....само там имаше проблем със следобедни€т сън защото отказваха да му слагат памперс и той месеци наред се напишкваше следоб€д, докато свикна накра€ да не ес и буди като се напишка, което после ми създаде проблеми за нощни€т памперс пък....

както и да е де, не мисл€, че деетто е настинало в случа€, дори и буквално на 15 мин да пишка.
÷итирай

Ænima/Albuquerque

ћнени€: 1 703
честите пиквани€ не значат , че детето е простинало....това е напълно нормално за дете  с памперс, още повече за първите дни на махане, още повече, ако мама прави на въпрос, като се напишка и детето стисва и не се изпишква напълно.

както и да е де, не мисл€, че деетто е настинало в случа€, дори и буквално на 15 мин да пишка.

ƒа, в това има логика.  Peace
Ќо не съм следила времето, определено.
÷итирай


ћнени€: 433
ƒа, за стреса от нат€квани€та съм съгласна, детето стиска и после изтървава Sad

»нтересно, отгледала съм деца с пелени и сега с памперс. Ќавремето, когато само б€хме чували за непромокаеми пелени и такива н€маше дори в  ореком, дъщер€ ми свикна много лесно на гърне и към годинка и половина вече беше почти изц€ло суха, до 2 г. приключихме дори с инцидентните напишквани€.
—ега със син ми е ужасно по-трудно... при същи€ (уж) спокоен подход от мо€ страна... ћай памперсите наистина усложн€ват нещата, вместо да ги улесн€ват.
÷итирай

Ænima/Albuquerque

ћнени€: 1 703
“ака е, така е.  ooooh!
÷итирай


ћнени€: 420
ќтне ми 3-4 месеца махането изц€ло на памперса. ћахнах го първо през ден€. “ова значи, че изобщо не слагах, когато се събуди от сън, та докато тр€бва да легне да спи. ѕрез този период съм смен€ла много пликчета и бърсала доста локвички и купчинки. ѕо едно време просто тр€бваше да го подсещам да се изпишка, защото се заплесваше с игра и докато каже и вече е готов опишкан. Ќо и това мина. —лед това се въоръжих с търпение да смен€м чаршафчета. Ќаложи се само н€колко пъти.
     ћисл€, че памперса създава лъжлив комфорт. Ќ€ма да забрав€ в началото, когато започна да пишка без памперс, как учудено гледаше какво става.
÷итирай

Pb

ћнени€: 1 134
ѕреди 1 година и за мен това беше болна тема (той - на 2 г. и н€колко месеца). ¬ €слата беше единствени€, който нищо не правеше в гърнето (въпреки, че лелите го остав€ха по-дълго от другите деца) и от това допълнително ми потъваха гемиите. „есто пробвах да го остав€м без памперс през ден€, но резултата беше единствено и само напикани катове дрехи. ƒругите майки от групата като ме видеха да мота€ памперси из шкафа - аа, вие сте още с памперс, ние наши€ го махнахме за 2 дни! »мах чувството, че това дете никога н€ма да се отучи да пикае в гащите. » така към л€тото (малко преди да стане на 3) започна да се по€в€ва светлина в тунела. »зведнъж сам започна да си търси тоалетната и б€х безумно щастлива  Laughing
ќколо месец-два памперса му нощно време оставаше сух и го махнах. Ќо последно време взе да се напикава през нощта - горе-долу 2 нощи сух, 1 напикан (ако го събуд€, върши работата, но често и аз сп€ като пън). ѕочна да ми писва от тези сутрешни "подаръци" и отново му сложих нощен памперс. »нтересно вече 1 седмица е сух с него  Rolling Eyes “акива истории при нас.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 3 157
ј н€кой има ли такъв проблем като мо€ - дъщер€ ми е на почти 4 г., от 2 г. е без памперс, в началото имаше н€колко инцидента, после започна да си казва за пиш, докато на 2,5 г. изведнъж не започна да изпуска по малко в гащите - н€колко капчици, и след това да казва, че й се пишка.
¬ече 1,5 г. не мога да преодоле€ този проблем, дори € заведох на нефролог, за да види дали н€ма физиологичен проблем, според жената - добра специалистка - такъв н€ма, било нормално на тази възраст да се интересува от всичко друго повече от тоалетната и да стиска до последно.
Ѕих го приела, ама ми омръзна всеки ден да пера понапишкани гащички, а от градината ми връщат поне и по един напикан панталон и 2-3 чифта бельо. Sad
—трува ми се, че 4 г. е възраст, на ко€то децата вече не се изпускат, или поне не всекидневно по н€колко пъти. јко € подсещам на 2-3 ч., и е склонна да "сътрудничи", н€ма инциденти и е суха, ако обаче забрав€ или пък т€ отговар€ "н€ма пиш!" - нон-стоп е мокра. Confused —нощи ми каза, че € боли, докато пишка, сега пък се чуд€ дали не си докара цистит с тези мокри гащи.
÷итирай

sofia

ћнени€: 3 969
ѕробвай (като си на кеф) да си стои с гащи, но за да не прави локви и да не мокри и чорапите, слагай нагънат тензух в гащите. ћисл€, че памперса (попивайки всичко веднага) пречи на детето да усети момента на започване на пишкането. “ова ще му помогне да започне усеща и момента преди започването на пишкането.
√олеми€ беше на 2 г. и 3-4 месеца, по нова година имах почивка, използвах момента и то взе че стана.
— малки€, от зор махнах памперсите (л€тото преди да навърши 2), защото почна да се изприщва и го сърбеше. —мених н€колко вида, все та€ и минах на въпросните гащи с тензух. —лед месец и половина вече н€маше напикани гащи. “ой никога не е ползвал гърне, просто не искаше. ƒържах го над тоалетната при акане, защото и седалката не искаше да ползва.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 4 677
 олкото и странно да звучи , синът ми се научи да си върши работата на определените места , точно за два дни ... след като баща му му обеща един гол€м подарък . ¬ наши€ случай това беше писта на —пайдърмен . "”говорката с баща му беше , че таткото тр€бва да е сигурен , че малки€ вече само там ще върши работата ... ≈й , как се амбицира това дете  Smile ¬секи ден питаше за та€ писта ... и така даже махнахме и нощни€ памперс . Ќе е имало фалове .
÷итирай

Ænima/Albuquerque

ћнени€: 1 703
јз опитах с "подкуп" онзи ден, но като гледам ефект н€маше.  Tired
÷итирай

sofia

ћнени€: 3 969
ј, това с подкупите работи само при н€кои деца....на говор€ само за гърнета, по принцип. ћоите по тази схема не мога да ги мотивирам изобщо  Smile
÷итирай

—офи€

ћнени€: 4 677
ќпитай с гол€м подкуп и то в дългосрочен план . “.е. когато съвсем е спр€ла да си върши нещата в памперса , тогава ще и се купи въпросното нещо .
Ќо не е задължително да проработи при вас ... не знам какво да те посъветвам .
÷итирай

—офи€

ћнени€: 33 071
при нас също не върв€т подкупите... по никаква лини€...
÷итирай

Ѕургас

ћнени€: 363
ўе разкажа сво€ опит, сподел€ла съм и в други подобни теми. –еших да подмина момента с гърнето и когато малката беше на година и половина € запознах със седалката за тоалетна чини€ (за мен това е най-ранни€т възможен момент, подчертавам за мен). Ќе се получи, престанах, забравихме. Ќа две години и 3,4 месеца купих гърне и € запознах и с него. ќтново не се получи, не насто€вах, прибрах гърнето. Ќа две години и 6,7 месеца (вече не помн€ кога точно, може и малко по-късно) за н€колко дни махнахме напълно памперса и си казваше и с€даше сама. ћного и харесваше да е с гащи като мама, сама из€ви желание да и сложа. Ќе ми се е напикавала нощем. ƒаже н€къде от годинката вече се будеше от сън със сух памперс. ƒосега само при стрес се случи да се изпусне два пъти. “ова е. —ама каза, сама седна и сама започна да го ползва. ћо€та работа беше да и об€сн€.
ѕодминавала съм абсолютно невъзмутимо коментари за това, че е гол€ма и е с памперс - не се впечатл€вай на хорските думи, като толкова много зна€т - да дойдат и да ти "научат" детето да пишка и ака в гърне те, да не говорим колко е невъзпитано да коментираш чуждите деца, че и забележки да правиш за неща, които никак не те зас€гат. јз самата, въпреки че съм се родила малко преди памперсите, до тригодишна съм си вършела работата в гащите. “ака че приказките, че навремето децата на годинка и нещо вече са "ходили до тоалетна" изобщо не ме интересуват и не са ми критерий.
ћожеш да махнеш памперса или да сложиш памперс-гащи и посто€нно да об€сн€ваш и предлагаш гърне/седалка. ¬лизайте заедно в тоалетната, вършете заедно "работата", като свърши нещо в гърнето, хвали, казвай, че вече е гол€м. јз, например, оставих гърнето в полезрението на дъщер€ си и и казах, като и се пишка, да си свали гащите и да седне сама на гърнето. “ова много и допадна. ќще първи€ ден € заварих седнала на гърнето и щастливо изпишкана.  ато влизах в тоалетната и съобщавах, че ми се пишка/ака и отивам в тоалетната да си свърша работата в гол€мото гърне. Ќай-веро€тно детето вече се усеща, като му се пишка/ака, но все още не е усвоило навика да контролира процеса. ”спех!
Olive, може би е добре да заведеш детето и при друг специалист за второ мнение - за да си спокойна. ўом изпуска по малко може наистина да се заиграва и да отлага ходенето до тоалетна и това да е причината. —лучи се веднъж и при моето детенце - не усп€ да стигне до гърнето и изтърва малко в гащите. Ќа това ме навеждат и мокрите дрехи от градината - там едва ли усп€ват да обърнат на всички внимание, р€дко им напомн€т и сигурно детето, улисано в игра, забрав€ да отиде навреме до тоалетната.
÷итирай

Ænima/Albuquerque

ћнени€: 1 703
ћерси и на теб, ёличке.  bouquet
«асега ще € остав€, каквото и да прав€ не отбира.  Tired
ћного е умна, но борбата е страшна.  Sad
÷итирай

Ѕургас

ћнени€: 627
» при двете ми девойки махнах памперсите през л€тото. ѕросто сложих гащички. Ќапишкваха се известно време и почнаха да сочат гърнето като вид€ха колко по-комфортно е да си със сухо дупе. Ѕършех локвичките от теракота и толкоз. Ќе ми пука за напикани€ диван, децата са по-важни.  упихме си нов.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 3 157
Ѕлагодар€, ёличка! bouquet ƒнес имам час при добър детски уролог, ще видим какво ще каже.
Ћично аз съм съгласна със всичко написано от теб и повечето майки тук - тези неща не стават насила.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 160
ѕонеже имам само едно дете, сигурно не притежавам най-богати€т опит на света.
“ака или иначе абсолютно не сме си давали зор да ѝ махаме памперса, винаги съм см€тала, че има далеч по-интересни и важни неща за едно двегодишно дете отколкото борбата с памперса.
«апочнахме да € учим, когато беше на 2 годинки и 10 месеца, т.е заради предсто€щата детска градина. ћи общо взето надали отне повече от седмица. ƒневни€т и нощни€т памерс се оказаха ненужни едновременно. ѕросто детето си беше дорасло. “ака и не знам какво значи нощно напикаване или безкрайно пране на напишкани гащи.

 ъм авторката - не се втел€свай толкова какво ти говор€т околните. ѕука ли ти в крайна сметка?
ѕсихолозите не препоръчват прекомерните и преждевременни усили€ в тази област. ƒругото са н€какви не€сни и смешни състезани€ между майки. «а жалост.
÷итирай


ћнени€: 4 806
Sarcasm, най-вече да не ти пука - нито от коментарите, нито от казано-прочетено.
Ќай-добри€ вариант е да се налучка момента на готовност на детето. ћоето рожбе
махна памперса след 2г6м. ¬ече можеше да се говори и об€сн€ва съвсем спокойно и
имаше стимул - да е като големите деца - да ходи с гащички, а не с памперс. ѕрехо-
дът стана за 2 дни, вкл. с махане на нощни€ памперс. ѕосле сме имали 2-3 нощни ин-
цидента и с това приключи. ј, и 2-3 инцидента през ден€, но се напишкваше от
много см€х  35 
Olive, дано да имате добър резултат от прегледа.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 433
ћо€т съвет е да й сложиш памперса. »ли го махате, или не го махате. “€ вече е научена къде се пишка/ака. Ѕез да й нат€кваш, без да € обиждаш...съвсем спокойно й кажи, че €вно още е бебенце и тр€бва да ходи с памперс.  огато е готова да пишка, като гол€мо дете да ти каже. ѕри моите е въпрос на чест да прав€т нещата, като големите.  » не пропускай да говориш за това, че т€ още не иска сама, че още е с памперс. –азбира се, не като нат€кване или с цел обида. —ъвсем мило, но не и незабел€зано сподел€й с околните.  “р€бва да й се напомн€, че памперсите не са за големите деца. ѕри по-малкото ми дете действа безотказно...свали памперса за н€колко дена.  огато се напишкваше му казвах, че не тр€бва така, че ще му сложа пак памперса. —лагах памперса- той не иска с него. ѕак се напишка, аз се скарам, че ме разиграва с това искам-не искам и така. ѕостепенно нещата се наместиха. Ќо най-важното е детето да разбере, че големите деца не ход€т с памперси и да поиска да го махне. ¬секи си има подход- мо€т е този.
ѕредполагам, че и ти ще направиш н€каква симбиоза от всички мнени€ и ще намериш правилни€т за твоето дете подход Smile
Ќо един съвет- зимата не е най-доброто време за махане на памперс.  ъсната пролет или л€тото е най-добре.
Ќапълно подкреп€м Ѕилката, че от студа пишкат по-често и н€как по-бързо им се допишква.
»наче, децата от ранна бебешка възраст не пишкат през 15 мин Smile “ова просто, като информаци€ Smile —тига да пи€т нормално течности децата задържат по 30мин поне. ƒори и да са с памперс.

ќлив, успех! ƒано н€ма проблем. „увала съм за още такива момиченца и при т€х просто си отмина.
÷итирай

точно тук и сега

ћнени€: 3 262
  ћоето дете изобщо не е приучвано към гърне.  ъм две години и половина беше абсолютно €сно, че още не е готова и изобщо не е мотивирана. —лучаите в които съм улучвала момента и си  е  вършила работата в гърнето са били абсолютно случайни и  с последващо действие в памперса. Ѕеше станала вече на три, и плюс това беше топло, хареса едни гащички, купих и н€колко чифта, махнахме памперса и край. ƒаже гърне не сме ползвали, направо на тоалетната.
 “ака и не разбрах защо е то€ зор да се маха памперса и да се приучва детето преди самото то да е показало че е готово - тоест да говори добре и да съзнава какво и защо.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 3 157
Ѕлагодар€ за пожелани€та! «а съжаление се оказа, че при нас има сериозен проблем - стеноза на уретера, и детето наистина не е могло да не се напишква.  Sad ѕиша го за да се разбере, че пон€кога не зависи от децата и не тр€бва да ги стресираме, сега се чувствам малко виновна, че пон€кога съм избухвала пред детето ми заради поредното изпускане.
ѕредстои ни операци€ - ендоскопска, стискайте ни палци.
Ќа авторката - пожелавам ви успех, но не се юркай чак толкова заради чуждото мнение. Smile
÷итирай


ћнени€: 97
Ќаучих детето си доста рано да си върши нещата на гърне /но тогава н€маше памперси и тр€бваше да се перат пелени/. –адвам се за вас майчици, че поне в това отношение сте облекчени.
÷итирай

Ѕургас

ћнени€: 363
Olive, всичко ще бъде наред - важното е, че навреме сте открили проблема, предполагам, и операци€та ще го реши. ¬сички избухваме пон€кога, а децата са най-малко виновни - сигурна съм, че детенцето ти знае, че го обичаш безкрайно и се чувства сигурно с теб, което е и най-важното! —тискам ви палци!!!
÷итирай

—офи€

ћнени€: 3 157
 Hug благодар€! bouquet
÷итирай


ћнени€: 971
ќлив, стискаме палци  Hug
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 433
ќлив, съжал€вам, че при вас има проблем...важното е, че си реагирала правилно и не си чакала! —тискам палци всичко да мине леко, бързо и успешно!
÷итирай


ћнени€: 181
» моето момченце е на две и два месеца и още е с памперс.Ќо чакам  търпеливо той сами€т да е готов.Ѕлагодар€ за чудесната тема пълна само с разбиране и подкрепа . Very Happy
÷итирай

Mars Hotel

ћнени€: 2 662
ќ, —арк, как те разбирам!
» мо€та е същата - върши си работата пон€кога в гърнето, ако € сложа, но не казва.
¬ €слата вече доста отдавна ми € връщат със сух памперс, но не сме€ да го махна съвсем, защото когато € изпуснат, си опикава и пантофите. Crazy
¬къщи пон€кога не иска да седне на гърнето, в тоалетната категорично ми отказва, общо взето пишка където й хрумне на момента. √ол€мата работа почти изклюително в памперса € прави. „акам да се стопли времето след н€лколко месеца € пускам по гащи, пък каквото ще да става.

ќлив, дано всичко мине добре!
÷итирай

Ænima/Albuquerque

ћнени€: 1 703
—ъщата работа, —ве... гол€ма е вече, не може така.  ooooh!
¬ие поне ходите на €сла, а там си ги слагат на гърнето, не могат да шукнат, ама вкъщи е друго, знаеш.  Tired
÷итирай

—офи€

ћнени€: 202
ќще на 10м започнах да слагам детето на гърне и съответно сутрин си акаше там, а през ден€ € слагах още н€колко пъти да пишка, но повече за навик. Ћ€тото, когато беше на 1г и 7м реших да остав€м по гащички. «апочна да се напишква и си стоеше мокра без да реагира, докато аз не € провер€. —лед н€колко такива дни зас€кох на колко време пишка и започнах да € слагам на всеки половин час на гърне, отново имаше напишкани гащи, ако не съм уцелила момента, но постепенно т€ сама свикна, не ми е казвала, просто когато € сложех тогава пишкаше. ќтне около месец да не се напишква, като след това е имало и инциденти, но като ц€ло бързо свикна.  Ќавън обаче излизахме с памперс, а нощни€ пак т€ сама спр€ да го пълни на 2г и 8м. Ќаистина мисл€, че топлото време през л€тото е най-подход€щи€ период, за да не истине детето. ўе ми предстои втри път тази процедура и се над€вам отново да успе€, но децата са различни и не съм сигурна.
”спех и много търпение!
÷итирай

ѕреди на юг, сега на север, но все на изток!

ћнени€: 245
—лед€ темата с интерес.
Ћ€тото и на мен ми предстои етапа с гърнето,затова всеки съвет е много ценен.Ѕлагодар€!
ќлив,стискам палци!
÷итирай


ћнени€: 5 901
ѕисна да слушам "Ќа колко години стана това дете?", "ƒокога с то€ памперс, вече е гол€ма?", "Ќехигиенично е.".
«апочвам да се чувствам виновна, че не полагам усили€, а всъщност не е така.
ћерси Angel.   bouquet
 

¬ъобще не се връзвай на тези приказки! Naughty Mad #Cussing out  акто са казали и другите, търпение, има време, ще се научи. —амо не й се карай, в смисъл показвай, че е неправилно това, но без да й се караш.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 3 157
Ѕлагодар€ ви, момичета! Hug
÷итирай

ћинск, – Ѕеларус

ћнени€: 137
» ние сме не сме от бързите с гърнето..
ќт 1-2 седмици пон€кога си казва, когато иска да ака, за пишкането, си мълчи и си пишка в гащите...ѕробвах 2 поредни дни, да махам памперса, да е само с гащички, не става, пишка си  и после идва с рев, да ми покаже че е мокра. Ќе € насилвам, л€тото ще пробваме отново.

» аз се дразн€ на коментарите за памперс, като ми писне много, засичам дразнител€, че на бала в 11 клас ще е с памепрс, за да е по-модерна, или н€ко€ подобна глупост.
—ъщото е и с бибата, търси си € като й се спи, не € тормоз€. ‘акт е, че детето ми е спокойно, не е нервно. »грае си много добре и само и с други деца, не се тръшка и не реве за щ€ло и нещ€ло.
» от такива разбирачки, до гуша ми е дошло, кое е правилно и кое не за ћоето дете. јкъл не давам на други майка, освен ако не са ми много близки, и не съм забел€зала нещо наистина смущаващо. јко е така, се опитвам да съм деликатна, а не  Naughty

ќлив, успех!!!
÷итирай

Ænima/Albuquerque

ћнени€: 1 703
¬ интерес на истината, б€х убедена, че с биберона ще имам страшни проблеми като € махам, обаче като се прибирахме от морето € скрих и и казах, че е останала там -  не се е сетила изобщо за не€ повече.
÷итирай


ћнени€: 281
ƒа, за стреса от нат€квани€та съм съгласна, детето стиска и после изтървава Sad

»нтересно, отгледала съм деца с пелени и сега с памперс. Ќавремето, когато само б€хме чували за непромокаеми пелени и такива н€маше дори в  ореком, дъщер€ ми свикна много лесно на гърне и към годинка и половина вече беше почти изц€ло суха, до 2 г. приключихме дори с инцидентните напишквани€.
—ега със син ми е ужасно по-трудно... при същи€ (уж) спокоен подход от мо€ страна... ћай памперсите наистина усложн€ват нещата, вместо да ги улесн€ват.
“очно така , памперсите наистина усложн€ват нещата . —коро четох изследване направено в —јў според което децата на 60 -те години са били научавани да с€дат на гърне максимум до 1 година . “ака от там нататък статистиката е , че със вс€ка изминала година това се случва все по-късно. ¬иновникът- ѕамперсите ! ћайките сега започват да слагат децата си на гърне не по рано от една година ( включително аз ) щото видиш ли да не вземем да ги стресираме ! Ћошото е , че много късно започнах да проучвам как наистина тр€бва да се постъпва. јко имам второ дете на 6 месеца вече ще си го слагам на гърне за да свиква а не после когато научи думичката Ќ≈ и да ми € крещи в лицето , когато види гърнето както се случва сега .
÷итирай

Ænima/Albuquerque

ћнени€: 1 703
≈, стига де, на 6 месеца това дете не знае къде се намира, камо ли да се научи да ходи по нужда. ooooh!

÷итирай


ћнени€: 281
»скам само да допълн€ нещо. Ќе се сърдете , когато н€кой възрастен човек ви попита защо детето ви е все още с памперс . ѕитат защото преди децата не са пикали и акали до 4 годишни в гащите си .  огато родих майка ми ми каза вземай гърне. јз се €досах и и казах , че н€мам намерение да си измъчвам детето като го слагам на гърне още от съвсем мъничко ! »махме н€колко спора по въпроса и след това. —ега Ќевена е на 1г. и 10м и все още не казва , когато има пиш .ј разбира всичко , сигурна съм , просто знам , че е свикнала с памперса и не иска да се раздели с него ! Ћошото е че и повечето информаци€ , ко€то се предостав€ на майките е да не се притесн€ват , че то всичко с времето щ€ло да си дойде на м€стото ! ѕо-добре да перем малко напишкани дрешки по-рано отколкото да остав€ме детето си да пикае и да седи в напишкан памперс на 3 г.
÷итирай

Ænima/Albuquerque

ћнени€: 1 703
јз не спор€, права си.
» мойта разбира всичко, но не си казва, какво ли не съм правила и н€ма, и н€ма ефект!  Crossing Arms
÷итирай


ћнени€: 281
≈, стига де, на 6 месеца това дете не знае къде се намира, камо ли да се научи да ходи по нужда. ooooh!


» аз така си мислих . ћ»слих си че тр€бва да съм луда за да измъчвам детето си така , но се оказва че това не е така. «апочнах да разпитвам много възрастни жени как е било преди и всички ми казаха , че от много рано са започвали с опитите за да може детенцето да свиква.ј и те са имали сериозен стимул всички знаем това. ¬секи сам си решава как да постъпва , това е заключението до което аз стигнах след 4 месечни безуспешни опити с моето дете.
÷итирай

USA

ћнени€: 277
«аписвам се в темата.
ќт 2-3 дни съм махнала дневни€ памперс и е по гащички, но досега само веднъж ми каза. ўе се постара€ да съм търпелива, н€ма да й се карам и се над€вам да имаме успех. «апочнах да слагам дъщер€ си на гърне от 7 месечна възраст и до годинката когато и да € сложех си вършеше работата, но сега не винаги иска. Ќо каквото такова. ћоже пък да разбере, че не тр€бва да се пишка и ака в гащичките и да вземе да си казва Smile. ƒъщер€ ми е на 19 месеца.
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-54 от 54 отговора