Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 24 ноем. 2005, 10:48 ч.
  • Преглеждания  23 916  Мнения  33  Онлайн  1
Отговори
  • Varna
  • Мнения: 1 094
Знаете ли какво означават завишените нива на FT4 и по-конкретно 2,2 при граници(0,8-2,0).Предварително благодаря. Simple Smile

Реклама
# 1
  • Мнения: 3 012
Незнам миличка, какво озна4ава този хормон, но само едно виждам, че завишението е минимално и според мен няма защо да се притесняваш!

# 2
  • Враца
  • Мнения: 4 463
Гоевори с еднокринолога и видях,ч е ще правиш ехография на щитовидна жлеза.
Потърси в гугъл, аз така търсих като се бяха шашнала за проблеми с тази жлеза

# 3
  • Varna
  • Мнения: 1 094
Благодаря ви, момичета.Да ще говоря и с ендокринолог-това е и препоръката от доц.Конова-да си направя ехография на щитовидната жлеза и да се консултирам с ендокринолог.Понеже не намерих кой знае каква информация за този хормон, затова попитах ако някой вече се е сблъсквал и знае нещо да го сподели. Embarassed

# 4
  • Мнения: 553
Здравей Пета,
Ето ти един линк по въпроса:
http://labtestsonline.org/understanding/analytes/t4/glance.html
Ако не ползваш английски, ще ти преведа. Само кажи.

# 5
  • София
  • Мнения: 7 718
Стойността е доста висока. Обърни си сериозно внимание.

# 6
  • Мunich
  • Мнения: 1 173
А какви са стойностите на fT3 и TSH?
Сама по себе си тази стойност не казва нищо...

# 7
  • Varna
  • Мнения: 1 094
Ако не ползваш английски, ще ти преведа. Само кажи.

Да ако може с удоволствие ще се възползвам, че все още не съм много на ти с английският.

Лали, благодаря ти за съвета.Doritt стойността на TSH e 0,4(0,25-5), а на FT3 не са ми правили изследвания, не знам защо.

# 8
  • София
  • Мнения: 7 718
Хормоните на щитовидната жлеза трябва да бъдат в златната среда. Всяко отклонение нагоре или надолу е сигнал за внимание.

# 9
  • Мunich
  • Мнения: 1 173
Doritt стойността на TSH e 0,4(0,25-5), а на FT3 не са ми правили изследвания, не знам защо.

Не съм лекар, така че не ми вземай мнението много сериозно.
От стойностите, които си написала, си мисля че имаш лека Хипертериоза (повишена функция на щитовидната жлеза). Но преди ендокринолог да си е казал мнението, недей да се плашиш предварително.

Аз самата съм с понижена функция и антитела. Няма нищо страшно. След като влезнат хормоните в граница и бебе ще има. Желая ти го от сърце.  Hug Heart Eyes

# 10
  • Varna
  • Мнения: 1 094
Мерси  bouquet.Ще ходя на ендокринолог и после ще докладвам Wink

# 11
  • София
  • Мнения: 1 321
Майка ми е с две операции на щитовидната жлеза. Откакто се помня все има проблеми с нея. Тия дни по повод на една наша близка и нейните безуспешни опити да забременее коментирахме тези проблеми и реакцията на майка ми беше: "Ми то и аз имам проблеми с жлезата, пък забременях и две деца съм родила". Та не зная, дотолкова ли проблемите с щитовидната жлеза пречат на забременяването?

# 12
  • София
  • Мнения: 7 718
Моя приятелка с проблеми на щитовидната жлеза две деца роди.

# 13
  • София
  • Мнения: 1 321
Миииииииии, значииииии, може пък и да не пречат.
Иначе на майка ми е почти изрязана жлезата. Има само една шеста от нея останала. Представете си какви нива на хормони е имала, когато e била млада Simple Smile
И покрай нея аз от детска възраст знам за йод, хормони на щитовидната жлеза и всякакви такива. Влачеше ме с нея по болници и изследвания.

# 14
  • Varna
  • Мнения: 1 094
Благодаряяяяяяяяя ви!Значи все пак има надежда. Confused

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт