Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-13 от 13 отговора

Sofiа

Мнения: 2 498
Ще бъда много щастлива, ако някой ми каже рецепта за приготвяне на Американски палачинки.
Хапват ми се още откакто забременях, а вече бебо е на 5 месеца - вече ги сънувам тези палачинки. Даже съм си поръчала и Кланое сироп да ми донесат за тях, защото не съм сигурна, че в бг продават.
Някой виждал ли е кленов сироп в София?
Цитирай


Мнения: 1 096
Цитат на: Valery
Ще бъда много щастлива, ако някой ми каже рецепта за приготвяне на Американски палачинки.
Хапват ми се още откакто забременях, а вече бебо е на 5 месеца - вече ги сънувам тези палачинки. Даже съм си поръчала и Кланое сироп да ми донесат за тях, защото не съм сигурна, че в бг продават.
Някой виждал ли е кленов сироп в София?

Предполагам става въпрос за така наречените pancakes.Този вид палачинки се правят по-малки в диаметър и стават пухкави и меки.Ето и рецептата за pancakes:
2 ч.ч. пресято брашно
2 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
сода бикарбонат - една равна ч.л. или по-малко.
щипка сол
1с.л. растително масло
Брашното се пресява със солта и содата бикарбонат. Прави се кладенче . Яйцата се разбиват с раст. масло и млякото отделно и се сипва в кладенчето , като се бърка до получването на хомогенна смес . Пържи се, може да се използва маргарин за пържене , вместо олио. Важно правило е да не се покрива цялото дъно на тигана , както при правенето на палачинки, а да се сипва по-малко смес , така че получените панкейкс  да имат височина . Обръщат се , когато се появят мехурчета.
Аз правя '' малка тортичка '' от панкейкс , като слагам палачинка после жълто сирене, масло и сладко и така редувам 4-5 пъти.Режа като торта.   food002  cook  cook
Цитирай

Sofiа

Мнения: 2 498
Много благодаря за рецептата.
Ще я пробвам при първа възможност. Very Happy
Цитирай


Мнения: 6 135
Дозата е за 8 - 10 палачинки, така че аз я правя двойна:

Пресяват се в купа 150 г  брашно с 2 ч. л. сода бикарбонат и щипка сол. С лъжица се прави кладенче в средата на сместа.

В друга купа се разбиват 1 яйце с 2 с.л. олио и 300 мл. прясно мляко.

Яйчената смес се прибавя към брашното, като се бърка, но не много. Дори и да останат топчета - те сами се оправят по време на пърженето.

В горещ намаслен тиган се сипват 2 с. л. от сместа за една палачинка. В стандартен тиган могат да се правят по 3 палачинки едновременно.  За около минута се зачервяват. Кат озапочнат да образуват мехурчета, се обръщат с шпатула от другата страна.

Би трябвало да се поставят в затоплена чиния.

Поради липса на кленов сироп, ние си ги ядем с мед, сладко, сирене и въобще каквото намерим.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 4 069
Ух,да знаете и аз от кога си мечтаех да я намеря тази рецепта.
Благодаря ви момичета.Отдавна искам да ги пробвам тези пенкейкс и най-сетне ще имам тази възможност.
Колкото до Кленовия сироп.....абе аз си предпочитам ягодовия.
Ще докладвам после дали съм успяла да ги направя или съм се провалила.
Цитирай


Мнения: 3 349
да изкажа благодарности на LiveJazz за рецептата - пробвах нейния вариант.
станаха супер - едни такива мънички, мекички, ароматни.......мани, мани Smile , закусихме в събота, но понеже станаха много на брой, оставихме и за неделя.......само че на следващия ден не са така свежи, нещо содата май ги променя....и ако не бяха вредни, щеше да падне едно пържене всеки уикенд Wink ......
Цитирай


Мнения: 6 135
Коментарът на Тането ме подсети да уточня нещо - въпреки че оригиналната рецепта е със сода, аз я правя с бакпулвер. Изобщо напоследък замествам содата за хляб с бакпулвер, струва мие се, че става по-добре, а и го няма характерния аромат, ако случайно се предозира. Така че другия път може така да пробваш, Тане.
Цитирай

София

Мнения: 1 655
Винаги съм се чудила как ги правят тези малки пухкави палачинки по американските филми. Утре е почивен ден и смятам да изненадам семейството си с палачинките за закуска.
Цитирай


Мнения: 3 349
мерси, хапчице!
и аз не си падам по аромата на содата, следващия път ще я сменя с бакпулвер.....
Цитирай
Тането, радвам се, че сте харесали панкейкчетата.
Количеството от 1 равна ч.л. сода е минималното за тази рецепта за 2 ч.ч. брашно. Нямат голяма трайност, защото са пържени.
Содата бикарбонат може да се замени с бакпулвер, защото бакпулверът представлява 1/2 част сода бикарбонат и 1/2 част лимонтозу. Някои го заменят със сода и малко оцет.
Поздрави! :food002:
Цитирай


Мнения: 1 096
Цитат на: Anonymous
Тането, радвам се, че сте харесали панкейкчетата.
Количеството от 1 равна ч.л. сода е минималното за тази рецепта за 2 ч.ч. брашно. Нямат голяма трайност, защото са пържени.
Содата бикарбонат може да се замени с бакпулвер, защото бакпулверът представлява 1/2 част сода бикарбонат и 1/2 част лимонтозу. Някои го заменят със сода и малко оцет.
Поздрави! :food002:

Разсеяният гост съм аз! chef
Цитирай

София

Мнения: 1 655
И аз вчера правих въпросните pancakes. Ометоха се за броени минути:) Искам да попитам, вие в колко мазнина ги пържихте? Аз първо сложих съвсем малко, но палачинките не можеха да се надуят както трябва, след това долях още мазнина но пък станаха доста мазнички. Дали не трябваше да ги оставя малко върху хартия за да си поеме останалата мазнина!?!
Цитирай


Мнения: 1 096
Цитат на: Svetla1
И аз вчера правих въпросните pancakes. Ометоха се за броени минути:) Искам да попитам, вие в колко мазнина ги пържихте? Аз първо сложих съвсем малко, но палачинките не можеха да се надуят както трябва, след това долях още мазнина но пък станаха доста мазнички. Дали не трябваше да ги оставя малко върху хартия за да си поеме останалата мазнина!?!
Мазнината трябва да е повечко, с леко намасляване, както при стандартните палачинки, не става. Това за хартията е идея, тук съм виждала да обират мазнината от пиците с твърда салфетка.
Поздрави ladyuu
Цитирай

Montreal

Мнения: 966
Цитат на: renci
Ух,да знаете и аз от кога си мечтаех да я намеря тази рецепта.
Благодаря ви момичета.Отдавна искам да ги пробвам тези пенкейкс и най-сетне ще имам тази възможност.
Колкото до Кленовия сироп.....абе аз си предпочитам ягодовия.
Ще докладвам после дали съм успяла да ги направя или съм се провалила.


Napalno te podkrepiam ama tova s klenovia sirop napravo e yjas, praviat go kato izvli4at sok ot darvoto i proleta e xit tyk nari4at go kambana sykra i nalim sam si lubopitna xaide i az da ne izpysna otivam, ne mi se prikazva kakvi mi podnesaxa iasa omlet sas sirop krenvirshi sas sirop i kakvo li ne podobno nakraia poiskax alkoxol vav zape4atana bytilka i se yteshix 4e ako beshe otpe4atana sigor i tam shtexa da slojat brrr gadost Evil or Very Mad .
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-13 от 13 отговора