Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 24 ноем. 2005, 18:50 ч.

Мързелива баница

  • 871
  • 7
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 293
1 коф. кисело мляко + 1 ч.л. сода + 2-3 капки оцет
4 яйца
7 с.л. олио
13 с.л. брашно
250 гр. сирене - натрошено
щипка сол

Разбиваме яйцата със солта, добавяме млякото със содата и оцета, сиренето и брашното.Хубавичко разбъркваме.. Изсипваме в намаслена и набрашнена тавичка и печлем.

Както казва Ути - бързо, лесно, вкусно  Wink

# 1
  • Мнения: 3 359
Ще пробвам-най-обичам бързите рецепти!
Благодаря!  bouquet

# 2
Тази рецепта я има много в номинациите отгоре - Мързеливата баница на Ренци  Heart Eyes - определено е вкусно и лесно

# 3
  • Севлиево
  • Мнения: 1 650
У дома правим мързелива баница от филии стар хляб. Намазват се с масло, поръсват се с шарена сол и натрошено сиренце и се заливат с малко прясно мляко. Става много вкусна и ароматна!

# 4
  • Israel
  • Мнения: 1 366
Ще се възползвам от темата, за да с е консултирам с вас. Вече 2 пъти правя мързеливата баничка и има голям успех у дома, НО... според мен не става достатъчно пухкава. Нещо ми глетавее. Мъжа ми много я харесва и се смее : "нека да е глетава, аз ще си я ям", ама аз все си мисля, че трябва да бухне като милинки. Слагам содата към киселото мляко докато шупне и пека на предврително загрята фурна. Кажете ми, моля, къде греша или то наистина трябва да си е ниско и степано тестото.  newsm78

# 5
  • София
  • Мнения: 293
Тази рецепта я има много в номинациите отгоре - Мързеливата баница на Ренци  Heart Eyes - определено е вкусно и лесно

Аууу, не съм видяла #Crazy
Моля за извинение, че се повтарям,:pray:
Вкъщи я правим много отдавна и онзи ден се бях сетила за нея, та рекох да я споделя 

# 6
  • София
  • Мнения: 293
Ще се възползвам от темата, за да с е консултирам с вас. Вече 2 пъти правя мързеливата баничка и има голям успех у дома, НО... според мен не става достатъчно пухкава. Нещо ми глетавее. Мъжа ми много я харесва и се смее : "нека да е глетава, аз ще си я ям", ама аз все си мисля, че трябва да бухне като милинки. Слагам содата към киселото мляко докато шупне и пека на предврително загрята фурна. Кажете ми, моля, къде греша или то наистина трябва да си е ниско и степано тестото.  newsm78

Ами за я пека в една не мНого голяма тава.определено не е нискА, но не е и като милинките чак. Пека я в студена фурна - т.е. слагам и пущам фурната, ама аз всичко така пека, освен ако не е изришно указано в рецептата.

# 7
Мързеливата баница ми е любима рецепта. Но не трябва да щадите сиренето, че иначе няма да стане много вкусна. И аз винаги като пека кекс или баница първо загрявам фурната доста и чак тогава слагам тавата най долу на решетката и намалям леко докато бухне. После вдигам и запичам отгоре. И като изстине и ..  smile3508

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт