Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!запомни ме Забравена парола Активация на акаунт

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma1 Гост преглежда(т) тази тема.
75-89 от 739 отговора
kalinchita, ако е капсулирано, какво по-добро от това? Можеш и да не го пипаш. Днес отново моят лекар ми потвърди, че ФА не може на практика да се превърне в злокачествено образувание.
Да сме живи и здрави !
PinotNoir, благодаря мила  Hug
Цитирай


Има ли ФА трябва много стриктно да се наблюдава. На мен са ми махали два през последните 10 години, след като са показвали признаци на изменение. Преди две години и половина д-р. Стоименов ми спаси живота, след като двама мамолози се бяха изказали, че няма проблем, той много точно определи вече злокачествено образование още в начален стадий, беше направена операция и терапии. Той е изключително добър диагностик, а хирурга при който изпраща в Пета градска - д-р. Мекянов, е добър отвсякъде - като специалист и като човек.
Момичета, моя съвет, преглеждайте се редовно и търсете винаги и второ мнение.
Цитирай


Явно е капсулирано.  Казаха ми, че попадам в рискова група заради травмата на гърдата и е необходимо да продължавам стриктно да го следя. В Токуда само дето не ми докараха инфаркт, лекарят без да ми каже нищо се обърна към сестрата и й каза да пише, че има съмнение за злокачествено образование.
aloneIam, това, което ти си имала като фиброаденом ли беше определено от другите двама мамолози?
Цитирай


Стоименов е спасил много животи. Вчера му казвам, че каквото и да кажа за него ще бъде малко... И е така. Божее, какъв човек, какъв лекар. Някак си не мога още да повярвам, че има такива лекари. На много други съм била, е такова отношение никъде... А предишният ми мамолог, д-р Михайлов (който ме насочи към Стоименов) беше също така прекрасен лекар, но вече е в Пирдоп.
aloneIam, фиброаденом ли се потвърди и от Стоименов (преди да малигнизира) ?
Калинчеита, смени лекарите, ако имаш съмнение.  Hug
Цитирай


Явно е капсулирано.  Казаха ми, че попадам в рискова група заради травмата на гърдата и е необходимо да продължавам стриктно да го следя. В Токуда само дето не ми докараха инфаркт, лекарят без да ми каже нищо се обърна към сестрата и й каза да пише, че има съмнение за злокачествено образование.
aloneIam, това, което ти си имала като фиброаденом ли беше определено от другите двама мамолози?

Кой лекар в Токуда се е държал така? Трябва да ходя скоро на преглед и не бих искала да попадна на него. Благодаря!
Цитирай


Ще проверя в документите как се казва и ще ти пиша. Вече не си спомням как му беше името.
Цитирай


Фиброаденом и аденоза може да изглеждат доста еднакви ехографски, аз бях диагностицирана за първото, но след операция и отстраняване се оказа второто, което задължително на 100% трябва да се оперира. Оперирах се в Първа АГ миналата година, ходя на прегледи на всеки 6 месеца, засега всичко е наред.
Цитирай


Здравей Виан !  Hug
Първо нека те поздравя за добрите резултати, дано повече нямаш подобни проблеми.
Ако е удобно, би ли разказала как откри проблема, къде отиде, след колко време се оперира и как се стигна до предложението за премахване? Растеше ли образуванието, или ти реши, че не искаш да се притесняваш повече и самостоятелно взе решение да се оперираш?
Цитирай


Теичка, благодаря ти! Hug
Проблема го открих случайно, на обикновен профилактичен преглед, от тия, дето ви събират групичка колеги и отивате дружно в клиника за годишен контрол на здравния статус.
Там мамоложката ми каза, че има опасения за нешо лошо, което трябвало да се изследва с иглена пункция, за да се види какво е.
Аз се уплаших доста и реших да искам второ мнение преди да дам да ме бодат.
Диагнозата ми при втория лекар беше "фиброяденом"- 8 мм.
Операцията ми беше препоръчана като по-разумния избор за моя случай.
От страх, докато разпитвах доктора какво ме чака ако се оперирам, отидох на следващ преглед чак след 9 месеца, когато образуванието ми вече беше станало почти двойно 1,5 см.
Междувременно започна и да ме боли, особено през нощта,, когато спях на страната на болната гърда. Насрочихме част и се оперирах. Самата операция не е страшна, лошото идва после, като мине упойката. На всичкото отгоре тръгнах на работа на 5-тия ден, бинтована до врата и с дренажна торбичка...Реално болката поотшумява към 10-тия ден, но и до ден днешен ми остана една ревматоидна болка на мястото на раната, при влажно време и застудяване, винаги усещам една тъпа скубеща болка. Докторът ми обясни, че това е нормално, понеже е изрязана тъкан, която трябва да се възстанови и обикновено това множе да тряе повече от година.
Сега ходя на всеки шест месеца, засега съм супер, но веднъж оперирана трябва да се следя редовно. В рода нямаме никакви мамологични проблеми.
Оперира ме д-р Младенов в 1АГ болница.

Цитирай


Хмм, явно твоята операция е била по-сложна от обикновено. Явно доста зависи от големината на самите гърди, от мястото и големината и на самото образувание.
С пълна упойка ли беше, или с местна ?
Малее, ставам досадна с въпросите си, но искам колкото е възможно повече инфо да дадем за да бъдем винаги ичерпателни и полезни за дамите, които за съжаление са със същата или подобна диагноза.
Цитирай


Теичка, пропуснах да кажа, че след изваждане на образуванието и хистологичния анализ, се оказа, че не е фиброаденом, както ми бе поставена диагноза след ехографското изследване, а аденоза, което според хирурга ми е доста по-сериозно и не търпи неоперативни решения.
Операцията беше с местна упойка, усещането през цялото време  е за дърпане и скубене, след преминаване на упойката започва да се усеща реалната манипулация.
Разреза ми е под гърдата, в сгъвката, като образуванието ми беше на около 5 см нагоре и на вътре от мястото на среза. Смяната на превръзките и свалянето на конците също е болезнено, поради усещането за дърпане и разтягане на кожата на мястото, което е още доста болезнено.
С времено нещата утихват и човек забравя, но задължително трябва да се ходи на профилактика, за да се избегне забавяне, понеже после е по-трудно, по-болезнено и с по-тежък следоперативен период.
Цитирай


Ужас, милата  Hug
Вжното е, че сега си добре и , че можеше и да е по-страшно. Много ти благодаря за информацията !
Бъди винаги здрава  bouquet Love
Цитирай


Здравейте, от седмица на 3 пъти ми изтича по капка кръв от лявата гърда. Pрегледа ме д-р Свещаров  и след направена ехография диагностицира- папилом от фиброкистозен тип.Но сега иска да изследва  секрета от гърдата и да направи дуктография.Искам да попитам  болезнена ли е манипулацията, какво точно представлява.Има ли значение кога точно да се направи. Ако може да ми препоръчата добър мамолог в София , който преглежда по здр.каса.
Благодаря предварително! bouquet
Цитирай


Ще проверя в документите как се казва и ще ти пиша. Вече не си спомням как му беше името.

Здравей, дали се сети да провериш за името на доктора в Токуда? Наистина не бих искала да попадна на него. Благодаря!
Цитирай


Здравей,

Докторът беше Росен Панов, началник на Второ хирургично отделение. Казват, че е добър специалист, но ....!
Цитирай


75-89 от 739 отговора