Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

се променя - разгледайте новостите и споделете с нас впечатленията си Включете се
Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 62 отговора

София

Мнения: 10 806
Запо4вам с ясното изявление, 4е рецептата не е моя, даде ми я приятелка, на нея друга приятелка и така...Не знам 4ие е авторството и дали я няма някъде в нета. Но е лесна и вкусна, като за работещи майки, затова реших да я пусна Smile
Продукти: 2-3 пакет4ета обикновени бисквити - натрошени
2 крема "Оле" на д-р Йоткер - ванилия и шоколад
литър мляко
малка кофи4ка заквасена сметана
пудра захар на вкус и ванилия
нещо за декорация - шоколад, кокос, бонбонки - каквото ви харесва

Технологията на правене е много интересна. Разбивате двата готови крема с по 500 мл. прясно мляко. Взимате една купа за салата - стъкло или пластмаса. Облепяте я с домакинско фолио и запо4вате да редите - ред натрошени бисквити, ред крем - по 3-4 лъжици от двата крема, ред бисквити, ред крем и така, докато ви свърши кремът. Леко притискате с лъжицата, докато редите, за да не остава въздух между редовете.Отгоре подреждате цели бисквити като блат и покривате купата с фолио. Следва "готвене" в микровълновата за 3-4 минути. След като изстине, охлаждате в хладилника за няколко 4аса. Махате фолиото, обръщата в поднос, махате и другото фолио и намазвате цялата торта със сметаната, разбита с малко пудра захар и една ванилия. Отгоре украсявате по желание - аз настъргах леко шоколад. Става много красива, шарена торта, лека на вкус, не много сладка. Снимки, както винаги, нямам.
Успех Hug
Цитирай

Варна

Мнения: 1 644
Много интересна рецепта Smile. Особено това за микровълновата - ако имах продуктите бих я пробвала още сега, ама нищо и утре е ден Wink






Цитирай

Пазарджик/Лондон

Мнения: 2 124
belinda , копирах си рецептата Wink.


Само да те попитам - с кои бисквити точно я правиш?Със "Закуска" ще стане ли?
Цитирай


Мнения: 534
интересна рецепта и аз ще я пробвам.Като я слагаш в микровълновата крема не се ли втечнява?С каква цел се затопля?
Цитирай

София

Мнения: 10 806
"Житен дар" бяха моите, краднах от на детето бисквитките Blush Не виждам защо да не стане със "Закуска", макар 4е те са една идея по-меки от обикновените.
За затоплянето - идея си нямам защо Rolling Eyes Може би, за да попие кремът в бисквитите, понеже те не се топят в мляко, както при другите бисквитени торти. Ина4е не, не се вте4нява кремът. Абе много е интересна - пробвайте Smile Аз обмислям варианти да я направя по-сладка, защото така ми е "слаби4ка". Може би другия път ще я пробвам с крем ванилия и те4ен шоколад, както и с по-сладки бисквити.
Цитирай

Под гъбата

Мнения: 1 150
Кремовете Оле , не се ли разбиват с 400 мл. мляко?
Цитирай

София

Мнения: 10 806
 Smile Рецептата е с 500, но ако много държиш да спазиш указанията на пакет4ето, разбий ги с 400 Smile
Цитирай

Под гъбата

Мнения: 1 150
Smile Рецептата е с 500, но ако много държиш да спазиш указанията на пакет4ето, разбий ги с 400 Smile
Не обичам разкашкани бисквити, а  това е първото което ми хрумна като прочетох повечкото мляко. Ще ти се доверя Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 10 806
Не стават разкашкани. Но ако трябва да избираш на кое да се довериш - довери се на интуицията си, защото аз съм правила тортата само веднъж, не ми е специалитет. Рецептата я дадох то4но така, както ми е дадена на мен. Оттук нататък ще се радвам на всякакви идеи за импровизация Smile
Цитирай

Бургас

Мнения: 850
  Рецептата е интересна искам да я пробвам , само има един проблем ... нямам микровълнова , в този случай какво да правя  newsm78
Цитирай

София

Мнения: 10 806
Оу, не знам Rolling Eyes Може би по-добре си избери друга рецепта, защото тази е със студен крем и ако не се загрее после, боя се, 4е бисквитите ще останат хрупкави...
Цитирай


Мнения: 534
  Рецептата е интересна искам да я пробвам , само има един проблем ... нямам микровълнова , в този случай какво да правя  newsm78

Освен да загрееш фурната и да го сложиш за няколко минути.
Цитирай

Бургас

Мнения: 850
  Благодаря за отговорите , според мен , няма как натрошените бисквити да останат сухи , дори и в случая като крема е студен . Според мен това се прави за да може топлината да спои тортата , за да не се разпадне. Все пак ще я пробвам , просто ще загрея фурната на максимална температура и ще я поставя за 3-4 минути . После ще споделя   bouquet
Цитирай

София

Мнения: 10 806
Хохо, има, и още как, тези обикновените дори с горещ крем съм заливала и пак са оставали сухи, ако не ги топна преди заливането в мляко или вода. Но ти си знаеш. Пиши после какво стана Smile
Цитирай

USA

Мнения: 1 777
Белинда благодаря,че сподели тази рецепта.  bouquetСтана много вкусна тортичка.
Следващия път мисля да направя в индивидуални купички ,че се изложих при обръщането. Embarassed
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 62 отговора