Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора
Срам не срам ще попитам-как се правят пържени филийки ? В какво точто се пържат и какви са порпорциите ?
Цитирай

Варна

Мнения: 2 922
Разбиваш яйца (2-3), овалваш филийките в тях, аз ги оставям малко повече да поемат - така са ми по-вкусни - и пържиш в олио. Ако виждаш, че има още филийки, а разбитите яйца свършват, разбиваш още  Laughing
Ами това е!
Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
Аз прибавям и малко прясно мляко (например на 2-3 яйца 2 супени лъжици).Стават по-вкусни.
Цитирай

sofia

Мнения: 5 140
За пържени филийки е хубаво хлябът да е по стар.
Аз ги правя като baby_doll ,но не ги оставям да седят много в яйцата,просто да попие хляба и слагам в олиото да се пържат.
Лесно е ще се справиш,никой не се е родил научен.

П.П. забравих да кажа,преди да сложиш напоените филийки в олиото то трябва да е нагорещено  Very Happy
Цитирай
Много много благодаря!  bouquet
Цитирай


Мнения: 5 257
Разбивам 3 яйца и половин кофичка кисело мляко.
Овалвам филиите и ги пържа в горещо олио.
Цитирай


Мнения: 6 142
1 вариант: филийките се потапят в подсладено прясно млякоу в което има добавена 1 ванилия, след това - в разбити яйца и се пържат в сгорещена мазнина. В този вариант могат и са се опекат в намаслена тавичка и става French Toast.

2 вариант: прави се смес от яйца, брашно и кисело мляко с гъстота на боза, в нея се потапят филийките си се пържат в силно нагорещена мазнина.
Цитирай

София

Мнения: 29 957
Аз ги правя като Сладка хапка - 2рия вариант - айца, кисело мляко (+малко сода), брашно. И зад тефлоновия тиган застава мъж ми Smile
Цитирай


Мнения: 1 629
Аз ги обичам хрупкави и не много яйчни, правя ги така: 1-2 яйца ги разбивам хубаво и добавям малка вода на око +щипка сол, топя филийката за малко, колкото да се оцвети и пържа в силно сгорещено олио.
Цитирай


Мнения: 5 257
И зад тефлоновия тиган застава мъж ми Smile
smile3501

А моят обратното - пред пълната чиния  eat  Mr. Green
Цитирай

София

Мнения: 363
Аз ги топя в смес от яйца, кисело мляко и малко сода за хляб.По принцип ги предпочитам от стар хляб. Smile
Цитирай

sofia

Мнения: 5 140
И зад тефлоновия тиган застава мъж ми Smile
smile3501

А моят обратното - пред пълната чиния  eat  Mr. Green

И моят хоп и пред пълната чиния!  Mr. Green
Цитирай

София

Мнения: 368
Аз разбивам 2-3 яйца, 1 каф.чашка вода ,сол 2-3 щипки и брашно, колкото да стане гъсто като боза.И пържа в сгорещено олио.Сервирам с кисело мляко.
Цитирай

при ОП

Мнения: 5 500
На мен най ми харесват само в яйца, ако хляба е много сух потапям леко само коричките във вода, после в яйца и пържа в горещо олио.
Цитирай

София

Мнения: 4 812
аз пък не ги пържа, а ги пека в онова нещо, което не знам как се казва, но в него се пекат гофрети, сандвичи и т.н.
не обичам да пържа Sick
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора