Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Домати не останаха.

Мнения: 978
Моля ви да споделите ако имате такива. Нещо не мога да му намеря вкусно приложение. Rolling Eyes
Цитирай

Бургас

Мнения: 765
Идеално е за панировка , придава по добър вид , коричка и вкус .Може да се използва за паниране на кашкавал , сирена , шницел ...
Цитирай

София

Мнения: 4 812
Царевичен хляб

1 ч.ч. бяло брашно
1 ч.ч. царевично брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. сода
1 ч.л. бакпулвер
3 с.л. олио
1 яйце
2 ч.ч. кисело мляко
Разбърква се и се пече 20-30 минути в предварително загрята тава и фурна на 200 градуса.
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Качамак , но не ме питай за рецептата  Very Happy Опитах само веднъж - не ми се понрави и никога не съм и пробвала да го приготвя .
Цитирай

София

Мнения: 606
Царевичен хляб

1 ч.ч. бяло брашно
1 ч.ч. царевично брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. сода
1 ч.л. бакпулвер
3 с.л. олио
1 яйце
2 ч.ч. кисело мляко
Разбърква се и се пече 20-30 минути в предварително загрята тава и фурна на 200 градуса.
А хляба бухва ли,че съм чувала,че царевичния хляб не бухва и ако няма пшенично брашно става на камък,вярно ли е?
Цитирай

Домати не останаха.

Мнения: 978
Предполагам, че е вярно, защото няма глутен.
Янита, правила ли си го този хляб?

Цитирай

София

Мнения: 4 812
правила съм го.
не, не става на камък. прилича на кекс, но е доста ронлив като изстине. бухва, но не много.
моите хора у дома го харесват. правя го 1-2 пъти месечно. сервирала съм го и на гости.
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Имаше една рецепта скоро за царевични соленки, потърси я, много ни харесаха Laughing А качамак се прави много лесно - Разбъркваш брашното с вода (примерно на 1 л вода - 3 с.л. с връх) и слагаш да се вари като периодично разбъркваш. Като почне да прави балони е готово. Слагаш бучка масло, поръсваш с червен пипер и сиренце и сервираш. Ние го обичаме по-течен, като каша, баба ми пък го прави като хляб - въпрос на вкус. Гъстотата се променя с добавяне на брашно или вода. Успех!
Цитирай

Sofia

Мнения: 1 254
Много обичам качамак.В литър вряща подсолена вода се изсипва царечичното брашно около 300-400 грама,като бърка непрекъснато,за да стане хомогенна смес ,докато не започне да се отделя от стените на съда.Може да се добави запържено малко масло със червен пипер и сирене-натрошено,може и бекон.Или ако ви се яде сладко може захар или някакво сладко.Става супер:-)
Цитирай

Sofia

Мнения: 1 254
Царевичен хляб

1 ч.ч. бяло брашно
1 ч.ч. царевично брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. сода
1 ч.л. бакпулвер
3 с.л. олио
1 яйце
2 ч.ч. кисело мляко
Разбърква се и се пече 20-30 минути в предварително загрята тава и фурна на 200 градуса.



И аз съм го правила,не е лош,само дето е ронлив
Цитирай

sofia

Мнения: 344
Царевичен хляб

1 ч.ч. бяло брашно
1 ч.ч. царевично брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. сода
1 ч.л. бакпулвер
3 с.л. олио
1 яйце
2 ч.ч. кисело мляко
Разбърква се и се пече 20-30 минути в предварително загрята тава и фурна на 200 градуса.

На това в сев. България му викат просеник. Става много вкусно.
Аз добавям и сирене, предварително го нарязвам на малки кубчета и го оставям в хладилника да изпръхне за една нощ, да не се топи при печенето.
Задушавам и праз в тигана, и него слагам без мазнината.
И настърган морков, ако се сложи също става много вкусно.
Отгоре поръсвам със сусам е ким.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.