Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-7 от 7 отговора


Мнения: 2 517
Предложете ми някакъв пълнеж за палачинки Praynig


Благодаря в адванс  bouquet
Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
Зависи дали ги искаш за закуска или предястие!
За предястие може крема сирене с пресован чесън и червен пипер;задушени гъбки;руска салата;пилешко месо с майонеза;  Hug
А за закуска сирене;шунка; newsm78
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 545
Задушени зеленчуци с малко гъби за плънка, после ги запичаш на фурна, с настърган кашкавал.

Цитирай


Мнения: 973
Е това е тема като за мен chef
В къщи са на голяма почит солените палачинки, ето и  аз как ги правя

Задушаваш лук и малко кайма(около 200гр)за няколко минути, прибавяш салца и оставяш да поври малко, за да се сгъсти соса. След това прибавяш мариновани или сурови гъби, пушен колбас(шунка или някакво филе), пушено сирене и настърган кашкавал от подправките слагам само босилек.
Всичко това става много бързо за около 10-15 мин.
Готовата плънка се слага в средата на палачинката по 1 суп.лъж и се завива така, че да стане на пакетче. Нареждат се в тавичка и върху всяка палачинка се слага малко салца и настърган кашкавал. Пече се докато се запече кашкавала.
Сервира се като предястие

За съжаление всичко слагам на око в зависимост от количеството палачинки, които трябва да направя, но направиш ли ги веднъж, можеш да си прецениш от кое по колко за следващия път.
Дано да ви хареса  Very Happy
Цитирай

БГ - София

Мнения: 7 675
Правя ги с големи печени в тава палачинки. Плънката е от пилешко (варено или пушено) нарязано на дребно, малко изкиснато сирене или крема, майонеза, кисели или мариновани краставички, черен пипер и сол. Завивам и режа на парчета дебели около 1,5-2 см. Стават много вкусни и хранителни  Wink.
Цитирай


Мнения: 973
Правя ги с големи печени в тава палачинки. Плънката е от пилешко (варено или пушено) нарязано на дребно, малко изкиснато сирене или крема, майонеза, кисели или мариновани краставички, черен пипер и сол. Завивам и режа на парчета дебели около 1,5-2 см. Стават много вкусни и хранителни  Wink.

Би ли могла да пуснеш рецептата за палачинките на фурна. Не съм сигурна, че тази коята аз правя е оригинална по-скоро е импровизация......а пък нашия тати скоро има рожден ден и твоя вариант на солени палачинки много ми харесва Hug
Цитирай

БГ - София

Мнения: 7 675
Слагам 3 яйца, 3 супени лъжици с връх брашно и разреждан с пр.мляко, около 1 л или малко по-малко Embarassed . От това стават 2 палачинки в голямата правоъгълна тава от печката (не знам дали обясних като хората  Embarassed ).
Цитирай


Мнения: 973
Стана ми ясно  bouquet Благодаря ти
Мойта си е измислена рецепта с кисело мляко и сода, ама много се надува и става доста дебела палачинка, затова реших че не е подходяща. Mr. Green
Ще опитам с твойте палачинки ...пак благодаря Hug
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-7 от 7 отговора